Kdaj dojencek "spregleda"? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Sally -> Kdaj dojencek "spregleda"? (24.9.2005 11:26:07)

Moja malcica ima dobre 3 tedne. Zanima me, ce katera morda ve, kdaj dojencek zacne dejansko zaznavati okolico z vidom, kdaj se pojavi refleks, ko se npr. priblizamo proti ocem (da zaprejo ocke). Patronazna sestra mi je sicer povedala, da v zacetku zaznavajo predvsem stvari, ki imajo velik kontrast - crna + bela. V knjigi sem prebrala, da dojencki "fiksirajo" s pogledom neko stvar in ji sledijo, ko/ce se premika sele pri 3 mesecih. Kako pa je z refleksom? Kake izkusnje imate ve? Pri moji malcici namrec ni videti refleksa ob priblizevanju k ocem, pa me zanima, ce je to normalno? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

simona2 -> RE: Kdaj dojencek "spregleda"? (24.9.2005 14:00:53)

Tudi moja Maša je strara tri tedne. Jaz sem opazila, da zazna svetlobo, npr., ko zvečer prižgemo stoječo svetilko jo vedno gleda, zdi se mi celo da se vedno ozira prti TV, ko je prižgana, tako, da jo potem raje kar ugasnem. Mislim, da je s tvojo malčico vse OK in da ni skrbi, tudi jaz sem prebrala, da lahko fiksira pogled šele pri treh mesecih, tako da brez skrbi.

Sally -> RE: Kdaj dojencek "spregleda"? (24.9.2005 14:08:22)

simona2,
hvala, si me malce potolazila. No, saj to, da odreagira, ko je sprememba svetlobe (stisne ocke, ko odprem luc) sem tudi sama opazila pri svoji pupiki, malce me je skrbelo le to, da se ni prisotnega refleksa... [sm=smiley24.gif]

Stran: [1]