LeyaPrive
|
Super, da ste to temo odprle. Pa še to sem jo našla bolj kot ne po naključju. V stari teui meni samo napiše nekakšen error; bi bilo fino, če bi bila tam prilepljena povezava do sem, da nas še katera najde. Mi smo dali že drugo cepljenje čez in ni bilo nobenih posebnosti. JHe pa že na ene 7,5 kg bil pri 4 mesecih. Je pediatrinja rekla, da imajo nekateri toliko kg pri 1 letu. No, naš nečak ima pri 12 mesecih 10 kg, pa je med večjimi... Z gosto hrano pa bova počakala čim dlje, torej do ene 6 meseca. Glede na to, da se samo dojiva in gre teža lepo gor, ne vidim razloga, da bi prehitevala. Pa še komot je. Tisti, ki so pa na AM pa lahko že prej začnejo. Bova pa začela s prekuhano zelenjavo. Se pa nova hrana uvaja čim bolj zgodaj v dnevu, da, če pride do kake rekacije, pride to ob normalni uri in ne sredi noči. Midva bova (ko bova) začela s korenčkom. Prvi dan par žličk in tako naprej. Posamezna vrsta hrane se uvaja par dni in potem druga hrana. Tako lahko vidimo odziv, reakcije. Potem pa verjetno bučke, krompir, sladki krompir... Čez pa še dojenje. Po nekih teorijah naj bi se z glutenom počakalo do 7 meseca. Mislim, da je sprejemanje hrane povezano tudi z požiralnim refleksom, morajo osvojiti to znanje. Mogoče bo potem tudi s to slino kaj bolje, sedaj imamo po celem stanovanju same slinčke razstavljene... Nad lupinico se naš ne poritožuje, včasih samo prvih 5 minut. Sem pa obupala nad košaro. Mi doma ves čas "težijo," če bova šla kaj ven, mene pa kakšen dan kar v trebuhu zvije, ko slišim besedo ven. Mora biti sit, previt, malo in ravno prav naspan za ven. Potem pa oblečt za ven, pa po voz...Na koncu pa narediva slabih 100 m in se mi začne jokat, kot, da 2 dni ne bi jedel. Smo šli sedaj v športni sedež ( se koraj položi) in je kakšen dan malo bolje. Razmipljam pa o kakšnem kenguruju za sprehode. Imamo še psa doma in če mali noče biti v vozu, potem tudi s psom ne morem iti na daljše sprehodo čez dan. Edino zadnjič je bil nek izjemen dan in smo naredili slabih 20 km. Pa še to je bila posledica tega k sem mojmu težila, da hočem, da nas na izlet pelje in sem mogla it pešačit Sladkorčica, naš ga je tudi začel sračkat s spanjem. Kar lep čas je šel spat okoli 19h in se potem okoli 3h zbudil. Parkrat celo ob 5ih. Od novega leta pa se mi zbuja že med 22 in poločjo, pa potem ob 2h pa ob 4h... Koliko se pa vaši že kaj obračajo? Naš je len pa se mu ne da iti s hrbta na trebuh. Sicer delava nekaj prevalov (hendling), samo očitno še nima interesa. Na TV je pa mahnjen. Ga obrnemo stran, da ne more videti in gre takoj v jok. Ga obrnemo proti TV in je mir. Kot bi imel ON/OFF knof :) Samo, dama pravijo, da še ne sme gledati TV. Se oči še razvijajo in ni dobro, da dolgo strmi v eno točko.
|