Lanika007 -> RE: avgustovke 2016 (7.1.2016 12:13:32)
|
Meni glede urina ni v nobeni nosečnosti še nihče rekel, da mora bit prvi urin [sm=smiley1.gif] Konec koncev pa ni šanse, da bi zdržala, ker vsako jutro najprej šibam na wc, saj se mi zdi, da mi bo mehur počil. Po drugi strani pa sedaj hodim na preglede v Postojno, ki je od mojega doma oddaljena 55km. Kako bi vso pot in še čakanje tam zdržala s prvim urinom mi ni jasno. Tako, da je najbrž pomembno le, da to opraviš zjutraj. Če moraš biti tešča pa ne vem, jaz se načeloma tega držim razen, če mi zjutraj dela slabo - potem pač moram nekaj pojesti. Elevit: Jaz sem ga jemala v 1. in sedaj v 3. nosečnosti. V 2. sem jemala Femibion. Po pravici povedano, mi je Elevit bolj ušeč, saj mi je Femibion delal zelo slabo! [sm=zmeden2.gif] Saj ne rečem...tudi Elevit mi ne odgovarja preveč, saj mislim, da železo v njem pripomore k temu, da sem že od začetka nosečnosti zelo zaprta in še hemoroide sem dobila. Grozno! Tako da bom ob naslednjem pregledu (čez 2 tedna) povprašala gin ali ga moram še jemati ali lahko preneham. Načeloma vem, da se jemlje le do 12t, jaz pa sem že krepko v 12t. Ga pa jemljem prav vsak dan, tako da ne bi vedela oceniti glede slabosti, ker jih v tokratni nosečnosti nimam. Glede toksoplazmoze pa tako: Meni so po odvzemu krvi v prejšnji nosečnosti povedali, da sem s to bakterijo bila že "prekužena", tako da ni straha, da bi se med nosečnostjo okužila. Pa doma nimamo mačk, nisem v stiku z iztrebki, hrano na splošno dobro operem...pa sem vseeno nekje staknila. Sicer pa za tiste, ki imate mačke: uporabljajte rokavice in mačje stranišče večkrat dnevno očistite - to preprečuje kužne iztrebke. Vem pa, da je bolj nevarno, če se nosečnica okuži v visoki nosečnosti. Kaj več mi pa ni znano...
|
|
|
|