|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2016
7.4.2016 12:40:00   
jagooda
Jaz malo razmisljam o tem ce bi sla.
Ali ti gres? Koliko se kej cene?

(odgovor članu jojiko)
Neposredna povezava do sporočila: 801
7.4.2016 13:09:16   
jojiko
Jaz bom šla. 50 EUR stane. Meni ginekolog ne dela ultrazvoka na pregledih (razen prvi pregled in morfologije), tako da sem že zaradi tega mislila da bi šla.

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 802
7.4.2016 14:15:27   
jagooda
Aja smotn to meni je vedno do sedaj.
Sedaj naprej bom mogla pa placevat preglede do 36 tedna.
Kje pa je toliko poceni?

(odgovor članu jojiko)
Neposredna povezava do sporočila: 803
10.4.2016 7:59:21   
jagooda
Evo toliko o mojem 3D v petek.
Bila narocena v postojnski bolnisnici.
Sva prisla z mojim tja cakala 1h p pol v tem casu nobene zive duse nikjer.
Po 1h je koncno sestra ven prisla pa naju sploh se smirglala ni. Cakava naprej in potrkava pride ven pa rece da sploh nisem narocena. Narocila se pa prek spleta in klica. Tok o tem. Valda ful razocarana oba. Mogla sem se malo razgovorit...

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 804
10.4.2016 10:28:46   
dable
Ojej Jagodaa user posted image škoda, mislim da se vse veselimo prav vseh pregledov, potem pa če je taka situacija bi bila jaz prav razočarana! Si dobila zdaj nov datum? Rodit misliš tudi v Postojni?

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 805
10.4.2016 14:12:57   
jagooda
Ne nism ker mi rekla da majo kao vse povn. Po 32 tednu se pa tudi nebi nic vec videl. Tako da ja cloveka kar vse mine :/ briga jih..
Razmisljala sem o Postojni samo sedaj me kar malo minilo tako,da se nevem. Bom videla kako bo ko bom sla na predstavitev porodnisnice..

(odgovor članu dable)
Neposredna povezava do sporočila: 806
10.4.2016 19:22:35   
Marčevka2010
Naj te ta dogodek ne odvrne od tega, da bi tam rodila.

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 807
10.4.2016 20:12:00   
jagooda
Bomo se videli kako bo. Imam se cajt razmisliti ;)

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 808
11.4.2016 13:22:50   
čmrlj12
Jagooda, a si probala še kam drugam poklicat, če majo slučajno kej prosto? Je pa res grdo, da so vaju tkole skenslal, verjamem da sta bla razočarana.
Midva imava pa 3D/4D v sredo v Domžalah pri dr. Strah, da vidiva najino user posted image ...bodoči očka še posebaj komaj čaka,ker bo to zadnjič ko jo bo videl v bušiju...naslednjič jo bova že loh cartala in lupčkala v živo user posted image

Da pa še malo pojamram, sicer res redko to počnem, sploh med N, ki je top kar se počutja tiče...ampak dons ponoči me je v desno mečo takooo zagrabil krč, da sm vpila od bolečin user posted image pa je spustilo, pa že spet zagrabilo in to se je ponavljalo cca 5min, čeprov se je meni zdelo kot cela večnost. Pa vsak dan vzamem en magnezij 200mg, dons bom pa kar max dozo, ker me še vedno mišica boli user posted image

Predstavitev porodnišnice? Kaj je to? Se opravičujem moji nevednosti...sm prvič nosečka user posted image

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 809
11.4.2016 14:02:56   
jagooda
K dr. Strah se bom mogoce narocila za oceno rasti ploda in pretokov. Pregled se izvaja med 28-32 tednom in preveri kako plod deluje v rasti in razvoju,oceni pricakovano teuo ob porodu. Z pregledovanjem pretokov pa ugotovi ce bi prislo do kaksnih zapletov kasneje,pa pregleda kri v popkovnici,delovanje posteljce.. Cena pa je 90..za oboje samo za pretoke pa 70 evrov. Pa se nevem kaj pa kako. Po eni strani bi se narocila ker imam tezave z srcem.. Popuscanje srcne zaklopke in me kar malo skrbi da bi kej vplivalo na otroka..

Ogled porodnisnice je ponavadi na prvem predavanju v soli za starse.
V Ljubljani in v Postojni vem da je. Za drugje nevem kako poteka.
Tudi jaz sem prvic noseca pa se se ucim vse tako da nisi edina :P

(odgovor članu čmrlj12)
Neposredna povezava do sporočila: 810
11.4.2016 14:04:21   
jagooda
Verjetno ti je primankovalo magnezija ali pa premalo cez dan spila pa potem hitro pride do krcev.

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 811
11.4.2016 14:24:31   
čmrlj12
Če te bo to pomirilo, da je s tvojim user posted image vse ok, se mi ne zdi brezveze, sploh če imaš sama težave s srcem. Ta 3d UZ je pa res bolj za ''cartanje'' pa povezovanje s še nerojenim otročkom user posted image

Verjetno sm res premalo pila, pa dosti sm hodila...če je bil pa včeraj taaaako lep dan v Kopru, da sva ga izkoristila za en sprehod in martinčkanje na sončku user posted image

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 812
11.4.2016 14:29:46   
jagooda
Ja res je. Bom videla kaj mi bo ginekologinja rekla v ponedeljek glede nato da niti neve se tega da mam tezave z srcem. Starsa me spomnila pred kratkim ker imela pregled ze kar nekaj casa nazaj. Upam da bo vse okj.

No super da izkoristila soncek maxsimalno. Se treba kar malo merkat z temi krci in nogami hitro je kej ce je premalo tekocine ali magnezija..
Moj je tud zelel da bi sla na morje samo se jaz nisem dobro pocutila pa raje doma lezala.

(odgovor članu čmrlj12)
Neposredna povezava do sporočila: 813
11.4.2016 14:46:49   
čmrlj12
Sej kdaj kaj kr pozabimo povedat, ker že toliko časa živimo s tem. Pa če nas G še posebaj ne vpraša, pol pa sploh pozabimo user posted image

Pa ponavadi dosti pijem, vsak dan tud en 200mg magnezij vzamem, ker sm mela težave s krći že pred N...ampak včeraj pa res nism bla najbl pozorna na vnos pijače, ker sm pozabila svojo flaško doma.

Drugače bo pa še dosti lepih dnevov in vikendov, ko bosta tudi vidva loh šla na morje, še preden se naši škratki rodijo user posted image

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 814
11.4.2016 14:55:49   
jagooda
Ja res je. Moja ginekologinja me nikol ne vprasa kko se pocutim. Ponavad me samo pregleda pa neki pise v kartoteko.
Res je ja komi cakam ;) samo upam da bodo bolecine v krizu in slabosti malo ponehale da bom lahko sla kam v tem soncnem vremenu :P

(odgovor članu čmrlj12)
Neposredna povezava do sporočila: 815
11.4.2016 23:05:44   
Lenča*
Sem grozna, ker se nič ne oglasim. Bom poskusila zdajle kaj več napisat.

Jagoda, da si se naročila po telefonu in potem tega niso imeli zabeleženega?? Jaz bi popenila, res. Kateri teden si sedaj?

Kakšen krč tudi mene občasno zagrabi, bo treba več magnezija jemat. Pijem sicer Donat, ampak očitno to in dovolj.

Jaz sem šla ravno zadnjič iskat potrdilo o obiskovanju materinske šole za našega očija. Sva jo pred tremi leti obiskovala, pa se mi je ne bi dalo še enkrat.

Jaz imam 3-D UZ naslednji teden, Tudi jaz komaj čakam user posted image . Ena je spraševala enkrat, če slikce nič ne obledijo. Jaz sem naredila kup barvnih fotokopij, tako da je na hladilniku kar ena sfotokopirana slikca, ki je še vedno takšna kot je bila tri leta nazaj user posted image .

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 816
11.4.2016 23:08:45   
Lenča*
Kakšne posteljice boste nabavile? Midva bova verjetno takšno s samo tremi stranicami, da se samo obrneš k detetu in ga dojiš. Ko se spomnim tistega nočnega vstajanja v prvih mesecih po porodu, me vse mine. Ko sva jo prestavila v najino posteljo, je življenje postalo pol lažje user posted image . Kasneje smo pa njeno posteljico porinili k zakonski in sedaj samo zamrmram mhm, mhm, ko se zbudi pa zaspi nazaj. Cel luksuz. Do njenega 16. meseca (dokler se je dojila) smo se zbujali tudi na 20 minut, sem mislila, da ne bomo preživeli. No, pa smo user posted image . Upam, da bo tokrat zgodba čisto drugačna!!

< Sporočilo je popravil Lenča* -- 11.4.2016 23:15:17 >

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 817
11.4.2016 23:14:25   
Lenča*
Jagoda, zakaj boš morala od zdaj naprej plačevati preglede??

Jaz sem sedaj v 24. tednu, drug teden imam tudi pregled pri svoji G. So vas v 25. tednu poslali na tisti inzulinski test ali kako se mu že reče?

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 818
12.4.2016 8:04:15   
jagooda
Lenca narocila se preko fona in neta. Prek fona sem klicala da potrdim pregled.
Sedaj sem v 28/2. In baje v 32-33 tednu bom mogla placat Uz. V 36 tednu mors pa itak spet placat da ti vzamejo kri da preverijo ce se bo otrok z cim okuzil ko se rodi.
v 25 tednu me pa nikamor ni dala niti za vodo niti kri. Nazadnje dala kri in vodo pred morfologijo.

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 819
12.4.2016 8:08:06   
jagooda
Jaz bom imela posteljico 140-70. Zaenkrt se bol gledava kje jo bova vzela.
Bo pa v svoji sobi in tam bom imela tudi en stol za dojit.
Ker vem ce ga bom enkrt dala v spalnco ga nebom mogla odvadit. Tako da bo kar od zacetka v svoji sobici.

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 820
12.4.2016 8:20:49   
Amour
Meni je pa to kruto, da je dete takoj od začetka v svoji sobici. Mislim, najprej je 9 mesecev skos s tabo, potem pa pade v ta velik prazen svet (prej se je stiskal) in mora biti ponoči kar sam?

Itak si vsak sam po svoje uredi, samo svoje stališče izražam ;)

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 821
12.4.2016 8:39:42   
čmrlj12
Lenča: Za sladkorno verjetno misliš? Js morm na naslednjem pregledu (28t0d) pridt na tešče, da dam kri in tkrt bojo poleg toksoplazmoze preverili še krvno sliko ter glukozo na tešče. Če bo glukoza nad normalno, me bojo poslali naprej na ta test, kjer je treba pit sladko vodo. Mi tudi najprej ni blo jasno kdaj in zakaj, pa sm pol vprašala sestro in mi je razložila, da če bi bla glukoza nad normalno da bi me poslali al pa če bi mela v urinu ketone in nitrite (pri vsakem pregledu morm prej dat še urin) al pa če bi otroček bil prevelik za svojo starost al pa če bi js prehitro pridobivala na teži. Ampak nekateri G pa v vsakem primeru pošljejo na ta test.

Tudi midva bova imela posteljico 140x70, sva našla eno ful lepo ohranjeno na bolhi za 60€, jogi bova pa nov kupila (navsezdanje bo otrok dosti let spal v tej posteljici). Ampak tamičkena bo pa spala pri nama v postelji, se mi zdi en tak fajn način za povezovanje ko si loh blizu svojega otročka in tko kot je napisala Amour, si ne predstavljam da bi otroček po 9 mesecih toplega objema kar naenkrat spal 2m stran (ali pa celo v svojji sobici), zihr je to prevelik stres za mičkenega user posted image . Pa tudi manj nenadnih smrti dojenčkov je, če spijo skupaj s svojimi starši. Meni bo pa verjetno tudi lažje sam joško vn dat pa podojit (pol ko bova že obvladali dojenje) kt pa vsakič vstat in se čist prebudit user posted image
Tko da bo posteljica vsaj na začetku služila bolj za ''popoldanske'' počitke user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 822
12.4.2016 8:48:56   
jagooda
Jaz vem da bom otroka prevec razvadla ce bo pri meni v sobi.
Poznam primere ko so otroci ze stari 1-2 leti in se vedno spijo v postli starsev in jih nemorjo navadit na svojo postlo.
Itak mors ga skoz gledat pa dojit tko da je vsen kje je.
Vsaka ima svoja stalisca. In vsaki neki odgovarja.

(odgovor članu čmrlj12)
Neposredna povezava do sporočila: 823
12.4.2016 8:51:17   
čmrlj12
Aja, še to...madona se bom razpisala za dobro jutro user posted image

Tudi js sm mela drugačne predstave o starševstvu, pol sm pa prebrala knjigo Povezovalno starševstvo so se mi pa kr mal odprle oči. Zelo priporočam knjigo. Napisano je ravno o tem spanju v isti postelji, pa da je otročke ki jokajo vedno čimprej potolažit (in ne, z jokom nas ne bojo izsiljevali, samo drugače ne znajo izrazit svojih čustev)...meni je knjiga zelo pri srcu user posted image ...Jagoda, ni blo nč proti tebi osebno usmerjeno user posted image

Pa še eno vprašanje. Kaj si mislite o starših, ki svoje zaklade prevažajo v lupinicah (v avtu itak, mene bolj zanima za sprehode,šoping ipd.)? Ker js osebno kr živčna ratam ko po LJ vidim novodobne starše, ki se jim ne da otroka prestavit v košaro in potem mora bogi dojenček bit v tistem prisiljenem položaju več ur. Sploh ker je doba interneta in bi si loh prebrali, da to ni dobro...ampak vsakemu svoje, meni se bolj smilijo user posted image Pa pred N sploh nism opazila takih stvari, sedaj sm pa zgleda ful (preveč) dojemljiva za stvari. Tko kt sedaj vidim da so vse ženske user posted image in vozičke vsakih 5min in gledam kakšni so, katera firma, da pol doma po netu pofirbcam user posted image

< Sporočilo je popravil čmrlj12 -- 12.4.2016 8:53:28 >

(odgovor članu čmrlj12)
Neposredna povezava do sporočila: 824
12.4.2016 8:56:30   
Amour

IZVIRNO SPOROČILO: jagooda
Sedaj sem v 28/2. In baje v 32-33 tednu bom mogla placat Uz. V 36 tednu mors pa itak spet placat da ti vzamejo kri da preverijo ce se bo otrok z cim okuzil ko se rodi.
v 25 tednu me pa nikamor ni dala niti za vodo niti kri. Nazadnje dala kri in vodo pred morfologijo.

V 32. do 33. tednu predlagajo UZ za kontrolo rasti, je pa tak UZ samoplačniški za vse. Ene ga vzamejo, druge ne, po lastni izbiri. Po eni strani, če je dete normalno občutiti, ni nobene potrebe, da imaš ta strošek, če si ga ne moreš privoščiti, tako ali tako nimaš kaj narediti, če je dete npr. že veliko :)
V 36. tednu predlagajo / priporočajo samoplačniško testiranje na streptokok B, kar spet ni obvezno, je pa v Sloveniji baje pozitivnih pribl. slaba tretjina nosečk. Za test se naredi bris pri ginekološkem pregledu.

To je to, kar je plačljivega pri naslednjih pregledih.

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Zgaga med nosečnostjo?
Matejčika

DA (64%)

NE (36%)

Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!