sazi -> Pridobitev bolniške (22.9.2005 10:21:22)
|
Noseča sem 19 tednov. Vsak dan se vozim v vsako smer 65 km. Na pogovor o škodljivosti vožnje mi je moj G rekel, da kot zdrava nosečnica se lahko vozim z avtom, letalom, aldjo, pač kolikor mi paše, le da nisem več kot 2 uri čisto pri miru. Tudi jaz sem bila malo razočarana (sploh ker imam še druge zdravstvene probleme, a tudi njih vsota ne znese dovolj za bolniško). Sem se že sprijaznila, da ne bom na bolniški, sicer je bilo pa v službi tako najhuje julija in avgusta, tako da bo zdaj kar šlo. Sem bila pa zadnjič pri moji osebni zdravnici in je sama predlagala, da se potem, ko bom pa že bolj noseča ne bi bilo ravno dobro, da se tako veliko prevažam. In prišla sem do ugotovitve, da bom pred nastopom porodniške še 1 mesec na porodniški - pač z napotitvijo moje osebne zdravnice, ki lahko da bolniško brez komisij za 1 mesec. Skupaj z dopustom (letošnjim in delom za 2006 v januarju) bom tako pred porodom skoraj 3 mesece doma (1 mesec porodniška, 1 bolniška, 1 dopust) - to pa se mi zdi zelo sprejemljivo...
Me je pa zdaj še malo bolj strah po naših cestah se vozit, ampak žal nimam izbire.
LP
|
|
|
|