RIJA* -> RE: Migranti? (3.9.2015 17:54:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Ronja, Ronja, jaz sem idealist in naivec, ampak ti ... ti me prekašaš na polno. Daj, povej, prosim, kako si predstavljaš, da bomo med temi begunci zaposlili resničnega zdravnika, če ljudje nimajo dokumentov, še manj spričeval s seboj [sm=zmeden.gif] Na podlagi česa ga boš zaposlila? Ker bo rekel, da je bogi bogi begunec? Prosim te lepo. Že tako je itak jasno, da vsaj 90% teh ljudi ni beguncev, ampak so preprosto ekonomski migranti. In če že migriraš v imenu boljšega življenja, je logično, da s seboj neseš vsa dokazila, kaj si in kdo si, da čim hitreje prideš do službe. Ampak tile modeli so vsi brez enega samega pildka. [sm=zmeden.gif] Če imigriraš v imenu boljšega življenja, si srečen že, če imaš za petino boljšo plačo kot v domovini. ampak ne, njim to ni dovolj. Oni hočejo NAJBOLJŠO možno plačo, ki jo lahko dobijo. Te to nič ne čudi [sm=zmeden.gif] Zdravniki imajo povsod glede na standarde posameznih držav nadpovprečne plače. Ampak njim to očitno ni dovolj. Ni jim dovolj srbska, madžarska, grška plača zdravnika. Niti avstrijska jim ni dovolj dobra. Oni hočejo samo nemško. Nemško kaj ... plačo ali socialko? In še nekaj. Vsi ti t. i. begunci so polni denarja. Čudno, a ne? Pravijo, da so prodali hiše doma. Bejž bejž, kdo pa kupuje hiše v državi, kjer divja vojna [sm=zmeden.gif] Mah, lej ... meni tukaj veliko stvari pač ne gre v račun. In jim ne zaupam. 90 % njih ne. Tistim 10 % pravih, resničnih beguncev pa je prav, da se pomaga. tak ko praviš: tistih 10 % ne bi motilo nikogar, sem prepričana....mi pa gre na bruhanje vsa ta propaganda za begunce...potem pa vidim samo mlade moške, ki na sto njih v luft tišijo enega bogega otroka za vzorec...pa poglej malo te slike...otroci so bogi, ker se tastari šlepajo na njih...ker z otroci brenkajo na naše sočutje...ja, zjokala sem se včeraj ob sliki tistega malčka na plaži...ampak glej ga zlomka....pred leti smo jokali na slike ačnih afriških otrok z velikimi trebuhi...kaj pa danes? velika večina nas je nanje pozabila..situacija tam pa se ni niti malo izboljšala... se mi zdi, da si ljudje zdaj s temi begunci malo lajšajo dušo, ker sicer ne storijo nič, da bi komurkoli kaj dosti pomagali...še sosedu, ki rabi pomoč ne...in begunci so zelo primerna zgodba, da si nekateri z sms-om za 5 eur opeejo svojo vest...in preklopijo na naslednji tv kanal z nekim resničnostnim šovom ali komedijo. patetika na celi ravni.
|
|
|
|