Vožnja s taksijem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 3:34:50)

Ker je to na nek način "moj teritorij", me zanima...

Koliko se kaj vozite s taksijem?
Ob kakšnih priložnostih?
Kakšne so cene v Vašem kraju?

Če pa imate še kakšno zanimivo dogodivščino iz taksija na zalogi, pa kar na dan z njo...

Samo, da ne bi katera meni rekla za "dogodivščine", ker če jaz začnem pisat, se bo sesul tudi ta nov strežnik...

CUKRČEK -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 6:43:22)

Mi smo včasih poslali po taksi, ker smo v šoli bili daleč iz mesta na praksi, da so hitreje prišli domov.

Drugače pa najamem taksi, če grem na kako potovanje, da ne puščamo avta na letališči ali na železniški, če slučajno nima nihče časa, da bi nas zapeljal.

Teni_ -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 6:58:34)

Jaz sem se tu pa tam kdaj peljala, ampak vedno takrat, ko je ata vozil, zato tudi kakšnih dogodivščin nimam. Jih ima pa ata ogromno, seveda kot voznik. Včasih smo se rav fajn nasmejali, ko je zvečer prišel domov. Cena je bila takrat nekje 120 SIT km, zdaj pa je mislim da 130. Pa štartnina 170 SIT, če se ne motim. Lp,Mojca

Lunca1 -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 7:14:27)

nikoli, sem se samo nekajkrat v tujini

srki -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 7:18:27)

Ko sem bila v LJ v srednji šoli, ali pa če smo šli kam žurat, pa niso še vozili avtobusi. Drugače se pa nisem že zelo dolgo vozila s taxijem, v našem kraju pa ni taxijev in jih verjetno tudi nikoli ne bo.

puncica -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 7:47:12)

Ko smo še hodil ven smo ga uporabljal v najstniških letih, ker v Celju je res pocen bil takrat, pa še hitro si ga dobil, zdej se pa pred diskačom kr grebejo za taksije, tako so razširjeni. Drugače čez dan pa ne, predragi so zame raje avtobus

Lenny -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 12:47:11)

Pogosto ravno ne, običajno, ko se gre kam službeno z vlakom ali letalom.
Največji hec je bil v Milanu, ko sem za 1.maj taksistu začela v totalno polomljeni italijanščini razlagati, kam bi rada, zastopu pa ni popolnoma nič. Potem jaz po slovensko zarenčim, kje je listek za naslovom, on pa veselo:
"Pa dušo, zašto ne kažeš po naše?!?!"

*zvezdica* -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 12:53:33)

Samo kadar smo bli na kakem žuru, pa ni blo prevoza...pa da smo ga mal popil...takrat pa obvezno taxi. O cenah pa če sem poštena nimam pojma.

KIRA -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 13:15:28)

jaz sem se samo enkrat in sicer tist dan, ko sem spoznala moža.
sem bla zmenjena 2 km stran (sredi zime - 28.02.1997), z eno kolegico na pijačo, pa nobenega prevoza. seveda me je taksist dobro oškrnil - češ da je neka drugačna tarifa ali kaj. ura je blo zvečer ob kaj pa vem - med 8 in 10 - točno tega več ne vem.
plačala sem pa okrog 2500 SIT za 5 min. vožnje. ampak kaj - če pa ne bi, pa moža nikol nebi spoznala - ker je v tisto oštarijo prišu iskat cigarete. pa je vidu ene prijatle tam sedet, pa medve s kolegico sva bile z nimi za mizi, pa so (smo - jaz tudi) povabili naj prisede.
k naslednji oštariji sem se še peljala s kolegico. ka ta drugi pa že z njim.
in od prvega dne naprej hodiva, še nikol nisva bla tako skregana ali pa dalj časa narazen, da se vsaj po telefonu ne bi slišala. eni bi rekli, da sva kot rit in srajca. še sreča, da je tist taksi bil takrat fraj.   

violinski -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 13:31:48)

Nikoli prej nisem imela velike potrebe po tem, nekajkrat sem se odpeljala domov z žura, če nisem bila s svojim avtom, zato da nisem obremenjevala drugih.

Letos sem na CTGje hodila izključno s taksijem, ker je pri hiši samo en avto, pa ga je mož nucal zjutraj za službo in vrtec. Za avtobus sem se pa sama sebi zdela preokorna.

Od BS3 do Bežigrajskega dvora plačam 550 SIT, od tega je 1/3 štartnine .

Včeraj sem 'naročila' nekadilski taksi, ker sem peljala malega v lupinici zraven in sem od BS3 do centra plačala 1000 SIT (meni se je zdelo malo preveč, ampak sem sedela spredaj, tako da sem imela taximeter ves čas na očeh ).

Zdaj imam vizitko od tega 'nekadilca', kar pomeni, da če ga bom prihodnjič poklicala direkt, bo tarifa malo nižja, ampak ne vem, za koliko.

Dogodivščin zaenkrat še ne.

Kerensa, dej napiši kako tvojo, da se malo nasmejemo.

KIRA -> Vožnja s taksijem (22.9.2005 13:37:00)

uuuu, to pa to. baje ljudje v taksijih cel kp reči počnejo, k jih neb verjel.
a si že mela kakšen tak primer- mislim - kaj tko smešnega da se nisi mogla več pelat ali kaj takega???

tinatona -> RE: Vožnja s taksijem (24.9.2005 12:17:52)

Haj!

Jaz se sem ter tja peljem s taxijem, če ni avta doma (imamo samo enega) al pa včasih sem se domov z žura...
Sem se ravno včeraj pripeljala z ifekcijske klinike v BS3 in plačala za to 680sit.

LP Tina

artista7 -> RE: Vožnja s taksijem (24.9.2005 16:53:07)

No, kerensa saj mene pa poznaš.. sem ti že marsikaj pravila.. saj veš, drgač se vozim z metrojem, ker mi je najcenej ali pa z intertoursom, štartnina je pri obojih če se ne motim nekje 150.. potem pa so kilometri od 129 naprej.. Edini taksi ki mi ni bil všeč, je v LJ en taxi, ki ima v logotipu rdečp telefonsko govorilnico.. Pa v kopru sem se z enim peljala ki je od železniške postaje do spara v supernovi- to je ful malo- računal skor 700sit.. v kopru definitivno ne grem več se s taksijem peljat, vsaj tem ne.. ker je cena obupna.. če ni sezona te takoj ociganijo..

Anonimen -> RE: Vožnja s taksijem (24.9.2005 21:42:58)

Jaz se praktično nikoli ne vozim s taksijem, tako da niti o cenah ne ničemer nimam pojma. Ne vem zakaj, ampak nikoli se nisem marala vozit s taksijem in na prste ene roke bi lahko preštela, kolikokrat sem se ga poslužila.

frutka_ -> RE: Vožnja s taksijem (24.9.2005 22:26:40)

Hm?! Morda bi imela dve pripombi.

Prva je, da taxi-ji nimajo  otroških avtosedežev, vsaj v MB ni takih!

In drugo, da za isto pot od doma do službe plačam običajno razl cene. Zakaj?!

Kadija -> RE: Vožnja s taksijem (24.9.2005 23:18:44)

Sem se kar velikokrat peljala s taxijem,je bil pa hec, ko sem ga poklicala na rok poroda, ker sem morala na ctg. Trebuh je bil itak ogromen, ko me fant vpraša, kdaj imam termin in mu odgovorim, da danes, je vidno prebledel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Brez heca!! Samo vprašal me je če bo vse v redu in me celo pot čekiral.Še sreča, da do bolnice nimam daleč. Ubožček se mi je koj zasmilil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Ko pa me je potem peljal še nazaj domov, je bil vidno mirnejši. Le kako bi se znašli, če bi začela rojevat....

Anonimen -> RE: Vožnja s taksijem (24.9.2005 23:26:43)

Frutka, res je...

To je pomanjkljivost taksijev. Tudi pri nas ima samo ena ženska voznica otroški sedež, pa še to samo zato, ker je privatnica in avto, s katerim taksira, uporablja tudi kot svoj zasebni avto, in je mamica majhnemu otroku.

Cena vožnje pa ni odvisna samo od prevožene razdalje. Taksiji imajo v taksimeter vključeno tudi čakalno uro, ki se samodejno vklopi vsakič, ko avto stoji na mestu s prižganim ali ugasnjenim motorjem. Prakktično to pomeni, da npr. ko štartata, se vklopi štartnina recimo 150 SIT, potem se neprekinjeno peljeta 1 km, kar je recimo tudi 150 SIT, potem se pa ustavita na semaforju za 3 minute. Če je čakalna ura recimo 3000 SIT, plačaš za 3 minute čakanja na semaforju 3000 SIT deljeno s 60 minut krat 3. In ta znesek se potem prišteje k štartnini in enemu kilometru, potem pa spet normalno laufa dalje. Zato je cena vožnje velikokrat odvisna od tega, po kako prometni cesti se pelješ, kakšne so kolone itd.
Taksisti to nevednost strank žal velikokrat izkoriščajo. In zato je vožnja ponoči, ko so ceste prazne, na isti razdalji večinoma cenejša od vožnje podnevi, ko je gužva...

Anonimen -> RE: Vožnja s taksijem (25.9.2005 0:34:21)

Uf Kerensa, tega pa nisem vedela. Huda fora. Je dobro to vedet. Čeprav vprašanje, kolikokrat v življenju bom sploh še koristila taksi.

violinski -> RE: Vožnja s taksijem (25.9.2005 14:20:01)

U, Kerensa, ta je pa tudi meni nova. Si moram zapomnit. Zdaj mi je jasno, zakaj v filmih ljudje vedno naročajo, po katerih cestah naj taxi pelje.

Bom v prihodnje tudi jaz tako delala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa mene taxi nikoli ne čaka - sem vedno prej tam kot oni [sm=smiley32.gif]

Stran: [1]