Gatmana -> dve žili v popkovini (18.8.2015 8:01:00)
|
pozdravljeni, na tole temo najdem stare datume in pri nobenem pogovoru ni nobenega zaključka, ki bi pomiril moj strah. stara sem 34 let, sem tretjič noseča (prva dva otroka sta rojena 2005, 2007). na morfologiji se je mladi neizkušeni ginekolog trudil ugotoviti ali sta v popkovini dve ali tri žile. pa je rekel, da če sta dve da je to itak samo neka posebnost in da naj ob prihodnjem pregledu pri kolegici, ki ga je nadomeščala v času njegove odsotnosti, še enkrat omenim, da preveriva pokovino. no, mesec kasneje sem se oglasila na rednem pregledu v 26. tednu. imela je enak pristop, da vidi dve, čez minuto je videla tri, potem je bila gotova da so tri, na koncu pa je zaključila da sta skoraj ziher dve in da kaj naj sedaj, da je kar je... prosim?!!? seveda sem šla domov in kot da me kdo nese na računalnik sem šla gledat vse v vezi s tem; brala sem same grozne stvari in kaj vse lahko to pomeni. v petek sem bila še pri pušenjaku na posvetu. takoj je potrdil dve žili in rekel, da se tista ki bi morala biti dvojna seveda poširi, da sta dve žili mehek marker za nepravilnosti ampak v povezavi še kakšne odkrite nepravilnosti. še enkrat je naredil morfološki pregled- pogledal je srce, mehur, ledvički- po njegovem vse ok, obrazek ok, obseg glavice pravtako primeren za starost... sicer me je potolažil, da je to nekaj kar se zgodi 1% nosečnic in da v večini ni nobenih posebnosti, mene pa še vedno dajejo strahovi in sploh se ne morem pomiriti. jočem, ponoči se zbujam in zganjam paniko, mož je že čisto na koncu, ker je sedaj v strahu tudi on. na forumu sem našla nekaj nosečnic, ki so imele enako izkušnjo kot jaz in so sedaj seveda že mamice tem sončkom. prosim, javite se. zelo bom vesela vseh vaših sporočil. rada bi spet čutila mir v sebi in uživala v nosečnosti- trenutno pač ni tako. hvala za odziv.
|
|
|
|