Nuhalna Svetlina-kako (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

MojaMama -> Nuhalna Svetlina-kako (22.9.2005 0:35:20)

Kaksen je pregled Nuhalne svetline, je to zahtevno, kaj otrok čuti, če da... Je to nujno????? (imam 28 let mož 30)
Jaz najrajši ne bi šla (dr. je rekel da bomo naslednič tudi to naredili 8 tednov sem noseča, in takrat bom 12). Če bi i kaj ugotovili, Bog ne daj, ne bi se odločila na splav.

JASNA D -> Nuhalna Svetlina-kako (22.9.2005 0:41:58)

Nuhalna svetlina - to je pregled z UZ (čez trebuh). Otrok baje zazana neke vibracije, škodi pa mu ne. Večinoma itak spijo.

Pri pregledu izmerijo zatilno špranjo, pogledajo nosno kost in še nekaj, če se ne motim. Pregled služi zgodnjemu odkrivanju Downovega sindroma. Kaj več pa boš izvedela, če boš malo pobrskala po netu ali RR.

Odločitev za splav je itak samo tvoja, vendar bi se jaz osebno verjetno odločila za splav, če bi mi po nuhalni svetlini, ki bi dala slabe rezultate, naredili še amniocintezo in pri amniocintezi potrdili Downov sindrom.

Jasna

Anonimen -> Nuhalna Svetlina-kako (22.9.2005 9:31:14)

Nuhalno svetlino ugotavljajo z navadnim UZ, tako kot vsakim drugim, ki ga boš imela med nosečnostjo. Le da poleg ostalih delov telesa izmeri (z ultrazvokom) še vratni predel, kot je že Jasna napisala. Torej je vsak strah poponoma odveč. Lahko pa zdravniku poveš, da itak ne nameravaš delati splava, ne glede na to, kakšni bodo izidi. Mogoče se potem niti ne bo trudil svetline izmeriti.

kati1 -> Nuhalna Svetlina-kako (22.9.2005 11:19:45)

ojla

glede na tvojo starost je itak ZELO nizka verjetnost, da bi bil DS. Torej je odločitev čist tvoja. Je pa sicer fajn pregled, ker svojo pikco (ki ni več le pikca) zelo dobro vidiš - pregled opravijo z boljšimi UZ napravami kot jih imajo pri G. Tko, da če ti ni škoda denarja, kar pojdi - bosta s partnerjem lahk vse prstke preštela

Anonimen -> Nuhalna Svetlina-kako (22.9.2005 11:21:54)

Pri meni ni bil nič drugačen aparat kot za običajen UZ, pa tudi nič več se ni videlo, saj je je G pošteno namatral, da je uspel izmeriti tisto svetlino, ker je mali ravno nekaj čudno ležal. Pa tudi plačati mi ni bilo treba, to so mi naredili pač pri enem izmed rednih UZ-jev.

Stran: [1]