Amour
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marčevka2010 Tudi jaz sem razmišljala, da bi bilo fajn rodit septembra ali oktobra, ker to pomeni, da ko končaš porodniško gre otrok direkt v vrtec. Ampak življenja se ne da planirat. Že pri avgustovki sva morala en mesec z dopusti poflikat, če bo sedaj šlo vse posreči in bo junijski, bo treba poflikat 3,5 meseca. To bo še zanimivo. Bo treba kakšno privat varstvo najdit. Ker vrtci so neprilagodljivi, sprejemajo od septembra do nekje novembra, potem pa pozabi na vrtec do naslednjega leta. Vsaj pri nas je tako. Tako, da razumem tiste, ki bi si malo splanirale, ampak je leto brž naokrog. Janchek za poletnega imaš še 1-2 meseca časa. Jaz sem si tudi želela (če bi lahko izbirala) tam sredinsko poletnega ali bolj septembrskega, ravno zaradi vrtca. Moja dva sta sicer oba v pokoju, oba nekaj čez 60. Oče ima tudi nekaj zdravstvenih težav, za katere upam, da se mu še dolgo ne poslabšajo. Mama je ful vitalna, a mislim, da ji ne bi več zneslo skrbeti 9 ur dnevno za enoletnika ... No, obljubila mi je, da ne bo problema, dokler ne bi dobila vrtca, pa tudi po spanju v vrtcu počuvati malega uro ali dve (da mali ne gre ravno zadnji iz vrstca), ne bi bil problem (tudi zdaj to počneta z dveinpolletnim nečakom), dolgoročnejše celodnevno varstvo pa nikakor ni pošteno do njiju. Sta spravila gor svoje tri otroke in mislim, da je zdaj čas, da uživata z vnučki, ko jima ustreza in paše. No, potem sva s sestro preračunavali, v katerem mesecu še nimamo nobenega rojstnega dne v ožji familji, tako da so nama ostali marec, april, julij, avgust in oktober. No, zaenkrat kaže, da bo julijski
< Sporočilo je popravil Amour -- 2.11.2015 20:39:31 >
|