vaša mnenja/razmišljanja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mini86 -> vaša mnenja/razmišljanja (10.6.2015 15:00:58)

kako vi razmišljate o teh stvareh
hvala za pomoč

1 zakaj se vodenje razlikuje med podjetji
2 kako te razlike vplivajo na uspešnost podjetja, na vodenje sodelavcev..

kaj za vas pomeni če je neko stvar treba podkrepit s teoretičnimi spoznanji in pri tem citirat vire




ronja -> RE: vaša mnenja/razmišljanja (10.6.2015 15:07:53)

1.) ker imajo podjetja zelo različne vizije: nekateri šefi NOČEJO dobit novih projektov, ker je to več dela. Svojo plačo imajo pokrito iz programov in se jim ne da nič več. Mlajši, na projektih zaposleni, si seveda želijo dobit projekte, ki pomenijo službo. Recimo en primer. V zelo strogem gospodarstvu, kjer je konkurenca huda, je teh reči po mojem opažanju manj in se vsi trudijo na vse načine pripeljat kak denar, tam je tudi hierarhija bolj jasna in tudi plezanje po lestvici malo bolj določeno.
2.) kako te zadeve vplivajo na uspešnost podjetja, pa je zelo odvisno od branže: tam, kjer se ljudje hitro menjavajo, je navadno praksa, da se vsakega ožame, kolikor se da, ljudje so bolj pod stresom in en čas delajo krasno, potem pa navadno zamenjajo službo ali se zlomijo. Tam, kjer imajo bolj dolgoročne vizije in delo, ki zahteva večletne izkušnje, pa je boljša praksa "družini prijazno podjetje", kjer grejo zaposleni lahko na dopust itd... ker bojo tako na dolgi rok manj na bolniških in bojo z menj stresa bolj ustvarjalni.

To, da moraš podkrepit s teoretičnimi spoznanji in citirat vire, po domače pomeni, da moraš prebrat malo morje člankov, knjig itd. na to temo in jih citirat. V nalogi ne smeš imet nobene trditve (izjema je lahko včasih diskusija), ki ni nekej dokazana in to moraš potem napisat, od kod ti to. Torej ali napišeš: to je tako pa tako (rekel ta pa ta, tu pa tu) ali pa je tvoje "to je tako pa tako" podprto s tvojimi lastnimi dokazi (glej graf ta pa ta, tabelo to pa to, statistiko to pa to). Tako nekak.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.6.2015 15:29:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]