Anonimen
|
Jaz sem prvi mesec normalno šla še dvakrat plavat na bazen, kamor sem hodila že prej na rekreativno plavanje, ne v toplice, tja ne bi šla. Tudi zdaj sem se v 7. oz. 8. tednu normalno kopala v morju, kljub vnetju in je bilo vse ok. Počnem vse tako kot prej, tudi kar se športa tiče, ker dokler ni kakršnih koli težav, se ne rabiš obnašat kot da ti najmanj pol noge manjka glede na to, da je pregled tudi tako pozno, bi potem lahko samo doma sedela in živčno čakala, kar pa menim, da dojenčku vsekakor ne koristi. Sem že pred zanositvijo brala od Pušenjaka na med.over.netu v zvezi z rentgeni in je vsaki napisal, da med 4. in 8. tednom je obdobje ključnega razvoja in da nimaš pretiranega vpliva na to, kako se bo izteklo. Da če je namenjeno, da gre naprej (anomalije ploda), ti tudi vsa previdnost tega sveta ne bo pomagala. Mislim, nisem za ekstreme v nobeno smer, ne v pretirano tveganje, ne v pretirano skrb, ker to ne pelje nikamor. Jaz sem tole o prepovedi kopanja na morju, spolnih odnosih in bazenih brala ravno na morju, 500 km od doma, z nadležnim vnetjem in vsekakor ni koristilo, zato sem nehala brat Ringarajo, googlala pa sploh raje nisem. Pa je minilo, bolj mirno kot bi sicer. Za naprej bom edino tek opustila, plavanje pa bom v jeseni nadaljevala, ker se mi zdi fino in še povsod piše, da je priporočljivo - če bo seveda vse ok. Ne morem zdaj 7 mesecev samo ležat.
|