ronja -> RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust? (2.6.2015 9:21:55)
|
Vzela voziček. Meni je voziček zakon zato, ker: - lahko not nabašeš vse, kar bi sicer moral nosit za vse svoje otroke:D - lahko dete not zaspi, če se slučajno družina odloči potepat še malo kasneje;) - večerni sprehodi znajo bit zelo luštni in romantični in ni fajn, če moraš nujno domov... - si veliko bolj fleksibilen in lahko greš veliko dlje kot 2 ali 3 letnica hodi - 1 km ni noben problem, 5 pa zna bit kar... - ti otrok ne sitnari, ko je treba nekje čakat in se ni kam vsest, okoli sam promet in bi sicer samo živce izgubljala, ko bi ga okoli lovila (recimo ko čakaš par ur na ladjo, po možnosti na kakem pomolu, kjer vozijo še avti) - ker ga lahko daš sedet in celo ležat in lahko lepo spi tudi kadar ni dovolj prostora na vlaku, recimo ... itd. Sposodi si eno staro malo marelo pri prijateljici - te niso tako velike. Mi gremo na morje in tam vozička praktično ne moremo uporabljat, ker so samo makadamske poti (avtomobilov ni na otorku), vendar ga vseeno vzamem za pot tja in nazaj in za tisto eno pot, ki je pa zelo strma in za 2 letnika ni bila glih primerna v vročini - bi sitnaril... Predvsem pa ko moraš na hitro prit od ladje do železniške, pa vmes skočiš na tržnico in nabaviš 3 tone hrane... pride voziček hudo prav:D. Je pa odvisno, kako greste, za koliko časa, a boste vsi itd...: - kadar gremo vsi skup kam, takrat navadno ne vzamemo vozička, tudi če je dlje za hodit - mali se rad nosi očiju na vratu, njemu pa to tudi ni problem. Meni je to cela procedura, ker imam dolge lase:D in ker nisem tako močna kot oči:D, poleg tega bi ga morala dajat gor in dol, ker tudi punci kdaj kaj rabita... tako da ko gremo sami, praviloma vzamem voziček. - če bosta potovala tja in nazaj skupaj in nimate sicer veliko prtljage za nosit sem pa tja, potem ni problem, če nimate vozička. Ampak meni je praktičen. Dojenčke ogormno nosim, ampak kasneje mi je pa zaaaakon! Si ful manj omejen, lahko greš veliko dlje in meni to veliko pomeni. Poganjalec je fajn ideja, vendar poglej, kakšne so tam poti - če je sam makadam ali precej klancev ali pa če so nezavarovane bankine, potem ti pri 2 letnici poganjalec ne bo dosti korisitil, ker boš zgubljala živce, ko jo boš lovila, da ti ne zleti dol po skalah (zelo odvisno od terena skratka (pri nas na morju zletijo direkt iz rive na skale - vmes je pa včasih tudi po par metrov - ni šans, da bi mi tam dveletnik s poganjalcem dirjal...)). Tudi na cesto ga ne bi dala s poganjalčkom - če so pa to neke lepe varne poti, potem pa je to krasna varianta. Sprehodi: mi gremo vedno zvečer ven: zvečer je zunaj živahno, punci imata družbo, radi imamo naravo, za katero je popoldne prevroče, nam so večeri vedno fajn. tudi komarjev je manj ob obali kot med hišami...
|
|
|
|