gsatalema -> RE: poklicna rehabilitacija (23.5.2015 9:39:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: gsatalema Verjamem da bo odločila komisija... Moje mneje je, da je na razpolago več možnosti in zaradi mene ne bi bil odpuščen noben delavec (edino kakšno uro bi študentje in honorarni delavci naredili manj). Zelo dobro poznam delovni proces in sem zato tudi podala takšno izjavo..... Bo pa namesto tebe študent ali honorarni delavec manj......pa še na tvoje prejšnje delovno mosto bo moral nekoga zaposliti (tisto verjetno ne more opravljati študent ali honorarec)......... V poklicno rehabilitacijo se gre v dogovoru z delodajalcem, pa naj se sliši še tako "čudno".......ker se tako delavec kot delodajalec morata prilagoditi........in če se delodajalec počuti "stisnjenega v kot" s strani ZPIZa in delavca (mora te zaposliti na nižje delovno mesto, plače ti ne se znižati itd.), bo delal vse, da se te bo v doglednem času znebil......ko boš "poklino rehabilitirana" boš z delodajalčevega zornega kota enaka kot vsi ostali delavci, le na drugem delovnem mestu boš......in bo iskal način, da se te znebi in verjemi mi, da ga bo našel.........zato se pa v poklicno rehabilitiacijo gre v dogovoru z vsemi tremi stranmi....in ne tako, da se "grdega delodajalca prisili"........ Saj v javnem sektorju verjamem, da zadeva super laufa.......ker te mimogrede lahko nekam "rehabilitirajo"........v podjetjih pa ni več toliko tega "mimogrede", ponekod je praktično nemogoče........ Da ne bo pomote ali narobe razumljena situcija. Jaz sem se z delodajalcem pred staležem zelo dobro razumela in smo bili v dobrih odnosih tako da mislim da se bo potrudil in našel za mene kakšno drugo delo. Na moje delovno mesto pa je že pred leti sprejel drugega delavca ker sem že nekaj let v staležu...... Če pa gledam iz njegove strani, pa ga po eni strani tudi razumem, da bo poskušal prvo z nič in bomo potem stopnevali do skupne točke o premestitvi, ker rabi delavca močnega, zdravega in 24-urno razpoložljivega. Vem pa tudi, da so v podjetju dela, ki bi bila primerna za mene....(v plači pa tudi ni razlike in ker se pogovarjamo o 4.urnem skrajšanem delovnem času bi bilo izvedljivo.....
|
|
|
|