Wildcat -> Kje roditi? (19.5.2015 15:14:09)
|
Sem že drugje napisala, pa se mi na žalost ni nobena oglasila. Sicer menim, da je v Sloveniji še vedno bolj malo žensk, ki se odločajo za kakršen koli drugačen porod kot v porodnišnici... Ampak vprašati pa ni greh (sama živim v Avstriji, vendar moja nemščina še ni tako super, da bi se počutila resnično "doma" na avstrijskih forumih, zato raje vprašam tu, ker vem da je v Avstriji rodilo že kar veliko število Slovenk). Sem v 15 tednu nosečnosti in počasi naj bi se pričela odločati kako želim roditi. Od nekdaj sem si želela roditi v zavetju doma z izkušeno babico (in sem tudi našla odlično, ki govori tudi slovensko, vendar sem si morala premisliti, ko sem dobila cenik-namreč nima pogodbe z zavarovalnico). Sedaj ali da mi morda še uspe najti babico, ki ima pogodbo z zavarovalnico in ki je še prosta novembra, ko imam termin... Ali pa nekaj najbližje porodu, kakor si ga želim, je porodnišnica v Feldbachu, o kateri sem prebrala veliko dobrega tudi tu na forumu (na žalost so vse objave zelo stare in ne najdem nobene novejše, da bi vedela, kakšno je stanje sedaj...). Do tja imam sicer dve uri vožnje... In misel na to mi ni preveč prijetna (kljub temu, da sem prebrala kar nekaj zgodb, ko so šle tja rodit ženske iz Ljubljane)... Sicer nameravam iti tudi na ogled Celovške porodnišnice... Ampak o njej sem prebrala zelo mešane zgodbe... In ni mi všeč ta čisto bolnišnični pristop (ne želim pojasnjevati zakaj imam tak strah pred bolnišnicami-dovolj je samo to, da vem da je to zame najslabša opcija in da bi tja šla samo če bi bilo nujno-o tem tu presodi ginekolog, ki te spremlja vso nosečnost). Upam, da je katera izmed vas, ki se je odločala za kakšno drugo možnost razen porodnišnice, ali pa ki je pred kratkim rodila v Feldbachu (ali pa morda v Celovcu-bi rada izvedela še od kakšne Slovenke) pripravljena deliti kak navet. Ker trenutno ne vem na podlagi česa naj se odločim (če sem iskrena bi se takoj za porod doma, če bi bili manjši stroški... tako pa iščem možnosti...). Najlepša hvala <3 [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|