Anonimnaa -> RE: Januarke 2016 (8.5.2015 22:55:44)
|
Taubika glede špikanja v jajčnikih... načeloma je normalno, ker se maternica razteza. Mene je špikalo v obeh nosečnostih. Tokrat malo manj. Imam pa občutek, kot da bom dobila M. Tudi to je normalno. Glede službe zakonsko nisi dolžna povedati za nosečnost. Poleg tega je tudi nosečnost še v zelo zgodnji fazi. Če se dobro počutiš, ne vidim razloga, zakaj bi bilo za delodajalca to slabo, saj je lahko tudi nosečnica do porodniške v službi uspešna in produktivna (še posebno, če ji je delo všeč). Potem pa se bo že našla zamenjava zate. Lahko gledaš tudi s tega zornega kota, da bo tako zate kot za delodajalca to ok. Fino je, da imaš pred porodniško stalno zaposlitev. Jaz sem dobila zaposlitev za določen čas (2 leti), potem pa sem po enem mesecu v drugo zanosila. Sem se kar bala, kako bo odreagiral delodajalec. Na moje presenečenje mi je rekel, ko sem odhajala na porodniško, da naj ga po porodniški kontaktiram, ker računajo name. Mi je bilo čudno, ker sem vedela, da tega delovnega mesta ne bo več (ker je bil financiran v okviru časovno omejenega projekta), pa mi je rekel da se bo že nekaj našlo zame. In res je bilo tako. In zdaj sem tu in zelooo sem zadovoljna s svojo službico (skrajšan delavnik). In zdaj imam podobno dilemo; namreč posel bomo malo razširili in jaz bom zadolžena za to "razširitev". Ali povedati za nosečnost ali ne? Sem se odločila, da ne. Bom poskusila stvar speljati najbolje, kot bom lahko do porodniške, potem pa držim pesti, da se bo našla prava oseba, ki bo prevzela moje delo. Tako,da pogumno in brez strahu... Prepričana sem, da se bo vse dobro izšlo. Lahko noč
|
|
|
|