gsatalema -> RE: Skolioza vratne hrbtenice in pomaknjena vretenca... (14.4.2015 9:49:59)
|
Bom še jaz malo pokomentirala... z svojo "zanič " hrbtenico se ukvarjam že 20 let. Poznam kar nekaj stvar, ki se tičejo hrbtenice iz svojih težav. Glede na to , da čakam na 5 operacijo le te, ti lahko povem, da se raje obrnite na nevrokirurga kot na ortopeda... ne trdim, da so slabše usposobljeni, so pa definitivno bolj za sklepe kot hrbtenice..... Če ima premaknjeno, še to ne pomeni, da ga bodo operirali in mu karkoli naredil...če z tem dokaj normalno živi, bodo tako tudi pustili. Za operacije vratnega dela se skoraj ne odločajo, oz. v zadnji sili, ker če se kaj zalomi, si od vratu navzdol hrom - je razlika križna in vratna ( kjer se kar pogosto sedaj posložujejo operacij). Za sebe vem, da so me dali na tisoč in eno preiskavo, pa še se vedno niso 100% odločili, ker še kao žlico prinesem do ust ( ker mi pritiska na desno roko in sem desničar). Priporočam telovadbo za vratni del ( ampak primerne) za krepitev mišic, morda kašen pas za "lepšo držo" za enkrat...
|
|
|
|