ronja
|
Saj to je, Stanislava - zakaj drugi z našim bogastvom in znanjem znajo bolje gospodariti kot mi sami? Zato, ker ko prideš na razgovor v Lek, te vprašajo po komeptencah in verjetno tudi zaposlujejo tako, spodaj imajo napisano, da nudijo vsem enake možnosti. Pri "nas" pa ni vedno čisto tako, če se milo izrazim;). petea, sem zelo za ohranjanje raznolikosti, ampak dejstvo je, da dostikrat tujci delajo z našimi podjetji vsaj tako dobro, kot bi mi sami... Hm, ali je zakonito, da kriminalci (zaradi katerih moramo davkoplačevalci reševati banke) profitirajo takole? Mislim, če je Šrot odgovoren za kredit, ki ga moramo odplačati mi, bi mu lahko vsaj delnice zaplenili? Ni neka velika vsota, kar se vseh teh slavnih kreditov tiče, ampak vseeno. Podpis. Ne vidim pa razloga, da ne bi vsi, ki so bili vpleteni, plačali za svoje napake. Razumem, da ne bojo vsega popravili, ampak bi štelo nekaj že to, da priznajo in se potrudijo. Ne enem izmed balkonov je res rdeča zvezda, izobesila pa jo je Svetlana Makarovič. »Če imajo ponekod na fasadi obešen križ, ki je tudi totalitarni simbol, pa naj imam jaz zvezdo, ta mi je bližje,« pravi Makarovičeva. »Nekoč takšne zvezde ne bi obesila, ni govora, pred 50 leti bi jo zažgala, danes simbolizira upor proti klerofašističnemu zlu. Po svoje je ta zastava tudi moj odgovor na domobranski spomenik v Grahovem in upor proti temu, da je Janša želel odstraniti partizanske praporščake. Rdečo zvezdo sem torej začela nositi, ko so želeli prepovedati javno razkazovanje tega simbola. Isti dan sem sedla za šivalni stroj in sešila zastavo.« Ona mi je pa tako simpatična! Rojena pod srečno zvezdo