RE: Decembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (16.7.2015 15:05:24)

Aja v materinsko šolo pa ne bova šla, je komaj leto in pol od prve [sm=smiley36.gif] Nama je pa bilo všeč, sva bila v Kranju, tudi rodila sem tam.

Oprema za dojenčka: prvič sva se lotila nakupov po morfologiji. Previjalno sva kupila par tednov pred rokom... Pomoje se najbolj mudi z vozičkom in posteljico, so lahko dolge čakalne dobe. Oblekice in to je pa fino imet pripravljene kak mesec pred rokom, če ravno preseneti. Jaz sem bila prvič kar flegma in odlašala s pripravami, potem je pa prva mamica v letu 2014 rodila mislim da v 34. tednu ali tak nekje. In sem ugotovila, da sem tudi jaz že tam tam, doma pa nič od nič pripravljenega [sm=smiley36.gif] Čeprav zdaj me bo pomoje manj skrbelo, moj je kar fajn natreniran, kar se dojenčkov tiče, tiste oblekice pa lahko opere in zloži skupaj z mami ali taščo. Itak si vsaj 3 dni po porodu v porodnišnici, je čas za take stvari. Tudi flaške in to lahko kupi takrat, se ne mudi.

Passion -> RE: Decembrke 2015 (16.7.2015 16:45:56)

Midva nisva še nič kupila :) Sva rekla da bova tam nekje septembra, oktobra. Vozičke pa malo gledava zato, da se malce informiramo kaj je sploh pomembno ... in pa da potem ga samo izberem :)
Sem slišala ja, da je Peg perego super ... pa čisto enostavno se ga zloži in lahek je. Kakšno barvo pa sta izbrala? Midva sva gledala ta model Completp sportivo, barvo pa perla. :)

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (16.7.2015 16:57:30)

http://mami.si/si/gt3-modular-g1686.shtml?_=groupped

Evo midva imava tega, barva Geo. Se fajn zloži, je lepo vodljiv in stabilen. Ni pa ravno lahek... Je pa res, da sem ga vsaj 1x dnevno morala dvigat v prtljažnik mojega malega peugeota - tamali avti imajo tisti rob na prtljažniku in je treba voziček ful bolj dvignit kot recimo za v karavana. Drugače se mi pa zdi pomemben material pa da je otroček res fajn zaščiten v vozičku. Teli ta poceni vozički so velikokrat taki, da je otrok zelo 'zunaj' in ga potem vsak veter dobi. Res pa je, da sem bolj pozorna na to, ker živim na takem koncu, da je veliko vetra. Aja pa pomoje se vam splača kupiti tudi zimsko vrečo, glede na to, da bomo imele decembrčka. Ali pa vsaj ovčjo kožico.

Ja, se strinjam, za vozičke je bolje malo prej, da dobiš en občutek, kaj sploh hočeš. Je res čisto preveč ponudbe... Pa OBVEZNO it osebno gledat. Jaz bi se samo na podlagi interneta za kakšnega drugega odločila. Recimo sem bila že čisto za Baby Boom Mirage Reverso, potem sem pa videla tisti material... ma ni mi bil no. Pa odvisno je tudi od tega, če je to prvi otrok, koliko jih je še v načrtu. Če bi imela samo enega, bi pomoje kupila bolj kvaliteten dražji rabljen voziček, glede na to, da si želim vsaj dva otroka, verjetno celo tri, sem se odločila za ne preveč poceni novega. Pa upam, da bo zdržal...

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (17.7.2015 11:58:20)

Tudi midva se nisva nic kupila, sva se tudi dogovorila da nekje septembra ali oktobra nakupiva stvari.:) Vozicke pa ze zdaj gledava, saj bova pred nakupom naredila celo studijo :) Barvo vozicka ste ali boste izbrale glede na spol otroka ali neutralno?
Upam, da se boste skrile kam na hladno v teh vrocih dneh ;)

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (17.7.2015 12:28:24)

Jaz sem izbrala nevtralno barvo - ker nisem vedela spola in ker je voziček mišljen še za kakšnega otroka. Jaz še dobro uro delam in letim v Bohinj [sm=bravo.gif]

Passion -> RE: Decembrke 2015 (18.7.2015 14:26:59)

Shana lep voziček :) no ta, ki sva ga midva gledala je enak samo, da ima 4 kolesa :D sva pa razmisljala med to tvojo barvo in perlo barvo :)
Bova videla. :) pri nas tudi kar piha, sem iz Obale :)
je pa danes tukaj kar vroce, se skrivamo notri. :)

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (19.7.2015 12:16:34)

Hvala [sm=smiley1.gif] Jaz sem malo skeptična pri teh občutljivih barvah, sem vozičkala tudi v snegu, dežju, blatu, po gozdu... mi je perla lepši, ampak verjetno ne bi ostal dolgo [sm=smiley1.gif]

Ja, res je vroče. Ampak sem se malo navadila - spim bolje, nisem tako omotična, mi pa malo otekajo in me bolijo noge [sm=zmeden.gif] Tako da na piknikih zasedem dva stola [sm=smiley36.gif] Pa ogromno popijem, sicer me boli glava.

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (19.7.2015 14:01:06)

Tudi mene sedaj ze dva dni zeloo bolijo noge.[sm=zmeden.gif] Bolijo me predvsem gleznji in tam okrog. Mogoce katera ve, ce kaj pomaga? Pijem Magnesol, ampak zgleda, da ravno ne pomaga. Danes pa malo vec pocivam in upam, da bo vsaj malo bolje.Kak teden nazaj sem ponoci imela zelo mocan krc v nogi[sm=smiley19.gif] in zato sedaj redno pijem Magnesol. Se katera pije kaj drugega, kaksne drugacne tablete?

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (19.7.2015 19:27:52)

Biba menda je proti krčem fajn kombinirat magnesol s kalcijem, težke boleče noge pa so zaradi zastoja krvi v žilah zaradi nosečnosti in vročine - tako da noge gor, meni pomaga tudi močenje z mrzlo vodo. In piti piti piti!

sunshine_89 -> RE: Decembrke 2015 (19.7.2015 19:40:00)

Midva zaenkrat tud sam gledava, bova verjetno počakala vsaj še do septembra pred nakupi... Glede vozička se trenutno odločava da bi kupila: http://www.amazon.de/dp/B00820VM5W/ref=twister_B00820WUVC?_encoding=UTF8&psc=1 ... ker ima vse že v kompletu in je cenovno ugoden, sam ni še odločeno ... mi je mal škoda veliko denarja za voziček dat, bi za krajše pohode raj imela ruto za nošenje, ker se mi zdi bolj priročna, sploh ker imava še kužka in se mi zdi da bi oba hkrati lažje na sprehod vozila z ruto kot z vozkom. Še posebaj pozimi, ker če je sneg je z vozkom bolj težko hodit naokoli, pa baje je otroku v ruti bolj toplo in bolj prijetno dokler je še majhen.

Glede tablet pa jst jemljem od terra nove: magnezij kalcij kompleks, za katere piše da gre za vegetarijanske kapsule. Kupila sem jih v sanolabor in do zdej nimam še nobenih problemov s krči, jemljem jih pa že ene 2-3 tedne.

gilly1 -> RE: Decembrke 2015 (20.7.2015 9:17:50)

Ufff - tale vročina, komaj čakam še ta dva tedna do dopusta, da se znebim službenih cunj in prešaltam na minimalno opremo :)

Eno vprašanje imam za uporabnice magnesola. Po lekarnah mi govorijo, da ga trenutno ni za dobit, pa me zanima, kje ga kupujete? Zaenkrat si pomagam kar z donatom (nekje dva deci na dan). Občutek imam, da mi sem in tja zatrdi maternica - zdj ne vem, ali je to običajno ali pa bi mogla kaj bolj ukrepat kot samo dodatek magnezija? Pa tudi bebija bolj kot ne čutim bolj v enem predelu in sem v dilemi ali je možno, da to zaradi krčenja oziroma otrdevanja matrnice?

Ali se tudi vam kaj dogaja tole otrdevanje?

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (20.7.2015 11:38:27)

Jaz sem Magnesol dobila v lekarni, kak mesec nazaj.

Shana, danes vec nimam bolecih nog. Ne vem al je pomagalo vceraj veliko pocivanja z nogami v luft al kaj drugo [sm=smiley1.gif]. Upam, da ostane se naprej tako. Koliko tekocine kaj spijes?

Sunshine, a vozicek bosta prek interneta narocila, brez ogleda?

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (20.7.2015 11:44:37)

Aja, a jeste veliko melcnih izdelkv? Meni enostavno ne odgovarjajo, ne mleko ne jogurti in me skrbi, da bi mi primanjkovalo kalcija[sm=zmeden.gif]. Kaj predlagate? Pa se to, kako je kaj z mlekom in mlecnimi izdelki pri nosecniski sladkorni?

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (20.7.2015 13:03:09)

gilly otrdevanje maternice je normalno, tega se z Magnesolom ne boš znebila. Je čuden občutek, ni pa boleče ali nevarno. Tudi kje čutiš otroka, je zdaj še bolj tako-tako, ker je mali še nežen. Potem ga bo povsod dovolj [sm=smiley36.gif]

biba super [sm=bravo.gif] Ne sekiraj se glede mleka. Pri meni je bilo v prvi nosečnosti isto - mleko mi je bilo tako ogabno, da še kave z mlekom nisem mogla piti. Pa sem uredu zvozila... Mogoče pij šumeče tablete, če te skrbi?

gilly1 -> RE: Decembrke 2015 (20.7.2015 14:24:56)

Aha, hvala Shana. Ja, je tak nenavaden občutek, ko prav čutim, kje imam maternico... Skrbelo me je samo to, da bi bilo otročku ob tem neudobno? Je pa naš kar razbijač, ker se ga že kar fajn čuti. Me prav zanima, kaj še sledi [sm=smiley36.gif]

sunshine_89 -> RE: Decembrke 2015 (20.7.2015 16:16:09)

Ja vozicek bova naročila brez ogleda, naj bi se ga dalo nazaj poslat v primeru da ne bi bla zadovoljna, če se prav spomnim... zato sva se tud odločila da z njegovim nakupom ne bova čakala predolgo. Glede mlečnih izdelkov naj pri nosečniški sladkorni ne bi bilo nobenih težav. Men je rekla, da naj jih poizkušam vključiti v vsak obrok.

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (20.7.2015 18:28:50)

IZVIRNO SPOROČILO: gilly1

Aha, hvala Shana. Ja, je tak nenavaden občutek, ko prav čutim, kje imam maternico... Skrbelo me je samo to, da bi bilo otročku ob tem neudobno? Je pa naš kar razbijač, ker se ga že kar fajn čuti. Me prav zanima, kaj še sledi [sm=smiley36.gif]

Boš izvedela, nič skrbet [sm=smiley36.gif] Nogomet s tvojim mehurjem ob treh zjutraj, pa potem z želodcem po kosilu in take [sm=jezicek.gif] Vsaj moja prva je bila že v trebuhu grozno živahna in taka je še sedaj. Tale je zaenkrat razen žgečkanja okrog mehurja kar prizanesljiv [sm=smiley36.gif]

Pri sladkorni so glede mlečnih izdelkov pomoje problem jogurti z dodanim sladkorjem - torej vsi sadni in pa pazi, tudi navadni imajo pogosto po 5g sladkorja na lonček, obup...

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (27.7.2015 10:55:50)

Kje ste nosecke? Koncno smo docakali ohladitev, naj tako ostane se nekaj dni:) Ste bile ze vse na dopustu?
Sunshine, kaj te je najbolj prepricalo pri tem vozicku?
Imena ze imate izbrana?

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (27.7.2015 12:33:26)

Evo me [sm=smiley36.gif] A sva samo midve še tu?

Jaaaa, končno ohladitev, meni je super. Na morju še nisem bila [sm=smiley13.gif] Lajšam čakanje z Bohinjem, grem včasih kar po službi, ko sem v dopoldanski izmeni. Si ob delavniku 6-22 to lahko privoščim. Tudi dopusta nisem imela že od prvomajskih, še tale teden, potem pa kooooončno [sm=bravo.gif] Morje pa šele zadnji vikend avgusta [sm=smiley13.gif] Moj prej ne dobi dopusta. Reeees že potrebujem dopust, vsega sem naveličana. Na srečo je zadnji teden vsaj v službi bolj mirno, se poznajo dopusti. Prej je bilo pa noro.

Kako se kaj počutite? Jaz se zdaj kar uredu. Še roknrol sem plesala v soboto na poroki [sm=smiley36.gif] Edino prejšnji teden mi je bilo fuuul slabo zaradi železa, pa čeprav sem ga nehala jemati na tešče. Zato ga zdaj raje vzamem zvečer. Verjetno ne prime tako dobro, ampak da mi je pa vse dopoldne v službi za bruhat slabo... Z medenico imam pa še vedno težave - me boli zadaj okrog križnice, čim sem malo več na nogah. Tako da neka rekreacija zame spet ne pride v poštev [sm=smiley13.gif] Mali noro brca, zdaj ga čutim tudi že nad popkom. Jutri vstopam v 23.teden [sm=bravo.gif] Do pregleda pa še dva tedna. Pri kilah sem pa zdaj na približno +1,5. Se je začelo poznat, da je dete začelo pospešeno pridobivat na teži. V stegna in rit so mi vse obleke še prav, problem je trebuh in (.)(.) - se ne pritožujem, moj pa tudi ne [sm=jezicek.gif]

Passion -> RE: Decembrke 2015 (27.7.2015 13:52:18)

Evo še mene :) meni je super ta ohladitev, sem bila ze sama sebi tecna sto na uro. Vsaj diham lahko. Mene tudi kriz boli in vse dol, vcasih me v noge cuka. Ponoci me bolijo boki ker se premikam z enega na drugega :) mi tudi veselo brcamo, smo v 21.tednu. najvec brca zvecer, ponoci, proti jutru. ;) in ze prav cutim bolj mocne brce :D v petek imamo morfologijo :)
ze prav nestrpno cakam december da poljubckamo naso princesko :)

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (27.7.2015 14:20:29)

Tudi midva greva konec avgusta na dopust, tako da bo se dolga;) Kam pa gresta?
Sama se v vecini pocutim vredu, le prejsnji teden sem en dan ful bruhala, saj ne vem al od vrocine al cesa.[sm=zmeden.gif] Naceloma pa se res pocutim vredu, obcasno zvecer me malo tisci v trebuhu.
Brcik se ne cutim, sem v 18t 5\7, res pa je, da sem vecina casa v gibanju in jih mogoce ne zaznam. Zvecer pa tako takoj zaspim[sm=smiley1.gif].
Tudi sama komaj cakam morfologijo, se 11 dni, ze odstevam :)

sunshine_89 -> RE: Decembrke 2015 (27.7.2015 17:36:10)

Jst pa komej čakam da sonček spet posije, me že dva dni skoz zebe [sm=smiley13.gif] Na morje sva pa midva že šla [sm=smiley13.gif] ... sva nameravala še konec avgusta saj za par dni pa sva se odločila da bova ta čas bolj koristno porabila tako da mal stanovanje preurediva [sm=smiley1.gif]
Tamau pa te dni na veliko brca, pa ga čutim skoz cel dan. Včeraj se je 15min skupaj nekaj premetaval, danes je pa malo bolj len, se je pa vseeno potrudu vsaj toliko da me je že 3x v mehur brcnu tok da se je blo treba do stranišča sprehodt. [sm=smiley1.gif]
Glede vozička je pa tko da sem dala partnerju proste roke pri izbiri, ker je bil čist zagret pa mi je skoz nekaj razlagal kaj je vse prebral da je pomemben... tko da sem jst na koncu sam pri izbiri barve sodelovala [sm=smiley1.gif]

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (27.7.2015 18:25:13)

Hehe....super, da je tvoj preucil vozicke. Ce dobro razumem sta narocila tega iz Amazona(Bergsteiger?)? A jih dostavljajo v Slovenijo?
A postelje in previjalne boste kupile cist nove ali ne? Nameravate imeti previjalne v kopalnici? Sama razmisljam o nakupu te :https://www.babycenter.si/izdelek/54920/previjalna-enota-open-pratic-ballons Je katera preizikusila to? Malo me skrbi, da ni dovolj stabilna.

Shana86 -> RE: Decembrke 2015 (28.7.2015 11:41:48)

Biba mi gremo nekam v Dalmacijo z avtodomom. Nismo se še čisto odločili... Najbolj odvisno od mojega počutja.

Midva imava tole previjalno mizo: http://www.previjalna-miza.si/ S poličkami na obeh straneh.

Močno svetujem eno konkretno previjalno mizo nekje blizu kopalnice ali v njej (jaz še vedno umivam z navadno toplo vodo, s čistilnimi robčki samo na terenu + po kopanju ni fajn otroka v brisači nosit čez celo stanovanje) in da ne boste šetale po stopnicah žnj-krat na dan. Previja/preoblači se več ali manj čez dan, tako da če je spalnica v mansardi, odsvetujem, da imate previjalno tam. Upoštevajte, da otroka previjaš vsaj dve leti... Tako da raje malo več za previjalno kot za voziček... Vsaj pomoje no. Tale moja je taka, da se vrhnji del sname in je potem samo komoda za otroško sobo.

Aja glede imen: sem zadnjil enkrat naredila seznam enih 10 za fantka in 10 za punčko [sm=smiley36.gif] Itak se bom še 100_x_ premislila... Ve imate že izbrane?

biba85 -> RE: Decembrke 2015 (28.7.2015 13:03:19)

Kopalnica je v istem nadstropju. Malo me skrbi, da bi previjalna po dolocenem casu v kopalnici zaradi vlage "razcvetela". Ne vem....moram malo prekalkulirat in razmislit kam jo sploh postavit.
Midva imava ime za puncko ze izbrano lep cas, za fantka pa ga enostavno ne najdeva [sm=smiley36.gif], ce nama je katero vsec je ze zasedeno v sorodstvu. Tako da se isceva tapravo [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>