asso -> Dojenje in služba (21.9.2005 14:22:17)
|
ija-1 je napisal/a:
Pa kaj bi še sploh rada?
Nikjer na svetu ni tako velikodušne zakonodaje do nosečnič. Ženske, ki delajo se najkasneje po 3 mesecih vrnejo nazaj v službo. Če pa jim ne paše pa ostanejo doma in postanejo gospodinje.
In če misliš, da je nujno potrebno enoletnega otroka dojit med delovnim časom in tvoj otrok ne more počakat ene ure, ter se dat podojit ob 15ih namesto ob 14ih, potem preprosto ostani doma.
Ko boš šla enkrat nazaj delat, boš morala dnevno sprejemat kompromise in usklajevat obveznosti službe, družine, otroka. In če jih nisi pripravljena, potem bo bolje za vse, da preprosto lepo ostaneš doma.
Kdo se sploh razburja!?
A niti vprašat več ne smeš?
Če dajo tako možnost v zakonodajo zakaj jo ne bi izkoristil, če lahko.
Vem, da imam možnost krajšega delovnega časa in sem namesto tega samo spraševala, da bi izkoristila dojenje.
Niti tega nisem rekla, da je nujno potrebno enoletnega otroka dojiti med delovnim časom, samo sprašujem kakšne so možnosti.
Otrok ne bi počakal ene ure, počakal bi kar dve uri ne vem kje imajo delovnik do 15-ih in še kar potrebuješ do doma . Sej ni hec v tem, samo spraševala sem.
Jaz ne vem kako lahko nekatere obsojate po enem stavku. Pa tudi partner ne prinese domov miljonske plače, da bi lahko človek kar tako ostal doma.
Pa tudi to vem, da bom morala usklajevati službo, družino, otroka, prosti čas... pa sej...
No škoda besed...
|
|
|
|