patrino -> RE: Vmešavanje tasta in tašče v vzgojo ter partnerstvo (8.4.2015 22:09:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ne , to ni bilo to vprašanje. Preberi si še enkrat. Kalbo je navedel, da ga je mama vprašala , koga ima rajši- njo ali ženo. On jo je poslal v k.... Lahko bi ji rekel, da ima njo pač rad kot mamo, ženo kot partnerico. I Ne, patrino, preberi še 1x: ona ga je vprašala, koga ima rajši, nakar je odgovoril, da ženo, kaj vendar sprašuje neumnosti. Potem pa je mama prišla za njim in mu rekla, da je ponosna nanj, da jo je poslal v k. (to je samo parafrazirala), ker si je zaslužila (mimogrede, jaz bi bila tudi ponosna, če bi moj sine tako reagiral, čeprav srčno upam, da mu ne bo treba;). Kalbo je to zgodbo že parkrat napisal in vedno enako, tako da dvomim, da bi si zmislil. Sama sem si morala to vprašanje zastavit, ko sem videla, da bo nekdo od njih v vsakem primeru zelo prizadet. In sem izbrala stare starše in mi ni čisto nič žal. Veliko rajši imam, da jokajo stari starši, kot pa da je hudo mojim otrokom. Ne gre za otroško izsiljevanje ali trmo ali kaj takega, ampak če mora bit komu zelo hudo, potem mam vsekakor rajši, da njim, brez debate (navsezadnje so si sami krivi, če ne morejo teh stvari sprejet). In sem prepričana, da bom lahko dobra mami tudi, ko mali ne bojo več meli starih staršev (če bom takrat še živa, seveda:). Tako da pri meni to ni tako zelo prepleteno. Je zelo fajn, da imajo lep odnos, vendar to ne pomeni, da bo pa naš izpuhtel, ko bojo stari starši umrli, ker bojo vseeno verjetno pred nama in upam, da pred njimi. Ja, saj to. Koga ima rajši mamo ali ženo. In ne tako kot si ti zgoraj navedla- brez koga bi bil raje. Ena ljubezen ne izključuje druge. Ali ti misliš, da če imaš rada svojega partnerja, ne moreš imeti rad tudi staršev? Da je lahko le eno ali drugo? In ne eno kot partnerska ljubezen in eno kot starševska. Kot sem razumela, Kalbova mama ni rekla brez koga bi raje bil- brez nje ali brez žene. Ona je le vprašala koga ima raje. Tudi zame osebno bedno vprašanje, pa vendar ne vredno takšnega odgovora.
|
|
|
|