|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: rh negativna,..
20.3.2006 14:16:40   
jennita
Fino bi bilo, če preberete še kakšno sporočilo preden oddate svoje, sa je že napisano, kaj je Coombsov test. To je test, ki testira materino Rh- kri za prisotnost IgG protitelesc, ki napadajo rdeče krvničke Rh+ otrok v materniem telesu. Telesa večine Rh- žensk naj teh protitelesc ne bi proizvajala, zato je verjetnost težav zaradi Rh- krvne skupine toliko manjša.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.3.2006 14:18:14   
jennita
Aja.. Torej. Če si Rh- in je indirektni coombsov test negativen, tvoje telo (še) ni proizvedlo protitelesc, ki bi lahko škodovala tvojemu otroku.

(odgovor članu jennita)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.3.2006 16:22:08   
x_srečka_x
tudi jaz sem Rh- in so mi rekli da dobim v 28tednu inkecijo pa pol po porodu,pa še otročku vzamejo kri ko se rodi

(odgovor članu jennita)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.3.2006 19:16:33   
Alisa
Tko kt so ti že punce odgovorile. Jaz sem tud Rh-neg. pa mi ni nič kaj posebej rekla kot samo to da bom v 28. tednu dobila inekcijo, ter po porodu. Nič pa ni rekla da bi bilo lahko kaj narobe z otročkom.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.3.2006 22:41:10   
katja pv
Jaz sem tudi Rh-, moj mož pa Rh+ in sem v 28. tednu prejela inekcijo. Po porodu pa mi je ni bilo treba dobiti, ker je bil user posted image Rh-.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.9.2006 14:45:25   
crci06
je možno, da injekcijo dobiš prezgodaj in da "ne prime"?
Meni jo obljubljajo v 26 5/7??

Jo je katera že dobila tako zgodaj?

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.9.2006 9:15:43   
mala zirafa
jaz sem tudi -, in isto moja hčerkica in moja mama in moja babica. Zdaj si pa mislite.Piknili so tudi mene.Blo je pa vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.9.2006 11:57:18   
mtina
Tudi jaz sem RH negativna.

Ali sem sprejeta v klub?  user posted image

Sonce!!!

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.9.2006 12:27:11   
Strawberrie Cherrie
Mene tut zanima ali je kaj narobe, če injekcijo dobiš v 27tednu? Ker meni je G rekla naj pridem 25.septembra po injekcijo in to je moj 27teden???

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
5.11.2006 10:53:34   
lunca2
Tudi jaz sem Rh-negativna tako, da se vam pridružujem user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.11.2006 11:21:08   
jade1
Tudi jaz sem rh neg., noseča tretjič. Dobila sem injekcijo pri vsaki nosečnosti. Pošljejo te na zavod za transfuzijo krvi, drugi dan greš po izvid in injekcijo (razen, če nima gin. zmenjeno, da pošljejo kar k njemu). Dobiš pikico v ritko pa je. Potem pa še po porodu. Sta pa oba otroka rh poz., za tretjega bomo pa videli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.11.2006 14:20:42   
Anol
Tudi jaz sem Rh neg.. V prvi nosečnosti sem dobila prvo inekcijo tam nekje v 26. - 28. tednu, po porodu pa ne, ker je moj otroček tudi Rh neg.. Gre pa res za protitelesa, ki bi jih tvoje telo ustvarilo, če bi otročke imel Rh poz.
Moja sestra, ki je prav tako Rh neg., ampak ima tudi njen mož Rh neg. pa ni potrebovala inekcije, ker je pač 100%, da bo tudi otroček bil Rh neg.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
8.11.2006 14:35:37   
Xandra1
Še ena, ki se pridružuje Rh- !
Po prvem porodu sem dobila injekcijo, ker je bil sin Rh+, potem sem 3 leta kasneje po abraziji  zopet dobila injekcijo, dve leti kasneje sem dobila injekcijo med nosečnostjo in po porodu drugega sina. Zdaj pa pričakujemo že tretjega user posted image user posted image user posted image

Včasih, mnogo let nazaj, je veljajo ja, da spadajo Rh- ženske med tiste rizične skupine, ki reskirajo z vsako naslednjo nosečnostjo, da bi bile razvojne motne pri otroku. Vendar mnogo mnogo let nazaj user posted image Zdaj vse poštimajo z injekcijami!

Ljubezen so zlate stopnice po katerih se srce vzpenja v nebo!

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 38
8.11.2006 14:42:21   
Boni3
Jest tudi Rh-,dobila piko v rito,po porodu pa ne,ker je otrok tudi Rh-. Nič bat

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 39
9.11.2006 16:05:33   
Alisa
Jaz sem tud rh- in ker je moj lubek tud rh- nisem dobila inekcije, ker v tem primeru ni bilo potrebno. 
Mi je pa gin. razložila da če ne bi bil moj rh-, potem bi morala v 28. tednu dobit špikico. Ni pa nič omenila da bi lahko prišlo do kakšne motnje.
Tko da nič bat, če si rh-. Sam eno pikico boš zdaj dobila ti, ko se pa otroček rodi pa mislim da bosta obadva prijela eno pikico.
Pa srečno! 

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 40
10.11.2006 8:48:30   
zalbi
Ša jaz se vam pridružujem, tut Rh-!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
6.5.2009 16:44:12   
Sončnica85
Zdravo, tudi jaz sem RH negativna. Imam pa eno vprašanje. Injekcijo moraš dobiti v 28. tednu? Kaj pa v primeru kot ga jaz imam. Po menstruaciji imam rok 15.9., po UZ in nuhalni pa imam sedaj 6. oziroma 10.10.- kako lahko sigurno vem, da bom res dobila v 28. tednu injekcijo?

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
6.5.2009 21:32:30   
tanja040
Se pridružujem tudi jaz,v petek imam odvzem krvi za C test v torek sem pa 28 teden in dobim pikico ,če bo C test negativen.

Prišel je čas! Tudi midva bova zibala :)

(odgovor članu Sončnica85)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?