ronja -> RE: Dolgovi staršev... (19.3.2015 12:17:33)
|
Huanita, dolgov vam ne more naprtit, ker se lahko mož odpove dediščini. Za plačevanje doma je pa res lahko problem. Mogoče bi bilo fajn it v dom povedat, da vi vseh nadstandardov ne boste krili in da naj ga stlačijo v neko sobico z žnj stanovalci, če boste morali karkoli prispevat. Ne more si on zmišljevat, kako se bo preseraval s tujim denarjem. Lahko poveste, da niste v dobrih odnosih in da bojo morali položnice terjat ali se kregat na sodišču - potem bojo verjetno sami rajiš naredili tako, da bo njegova pokojnina zadoščala (mu nudili pač samo najosnovnejše), če njegova pokojnina sploh za to zadošča. Ni mi pa jasno, da si za starša, KI SE NI BRIGAL ZATE, še vedno dolžen skrbet? Na podlagi česa, hudiča?! Se pa strinjam z Vijoličarkinim razmišljanjem in predlogi - lahko poizkusite mu uradno vrnit preživnino in bo verjetno ceneje - če se mu na ta način lahko "odpoveste". Kar se pa pogreba tiče, pa se mi zdi petein predlog dejansko dober, čeprav ga ni resno mislila. Darujte njegovo telo za organe in medicinske raziskave, tako nimate nobenih stroškov s pogrebom in sežigom in ničemer. Jaz bi v tem primeru to naredila. Ampak mogoče je kaj na tem, da se oče ne more sam spravit v dom in kar rečt kdo bo doplačeval..... Jaz tudi mislim, da bi moralo bit! Ne more se nekdo drug odločit, kaj boš ti plačeval! Ti moraš to podpisat. Če niste nič podpisali, se lahko naredite blesave - nikjer nisem nič podpisal, nič ne bom plačeval, pika. Samo vseeno lahko mogoče kasneje terjajo. Vseeno pa mislim, da ne gre kar tako, da gre gospod sam in si zbere, kar si želi in potem reče, sine bo pa plačal... - rabiš pogodbo za doplačevanje, če ne ne bodo enga kar vzeli tudi po moje mora bit tako. Saj domovi so privat ustanove, ne? In ne bo nekdo kar na lepe oči dal nekomu mesta, če ima dovolj drugih, za katere ima garantirano, da bojo plačevali... Vendar zgleda, da ni tako enostavno...
|
|
|
|