[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.3.2015 20:20:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stanislava_ -> RE: Kuharce (7.3.2015 20:22:40)


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Veliko maščob in sladkorja, čokolade, kaj naj bo drugega, kot dobro :-)


Obetavno [sm=smiley36.gif]




Paštetka -> RE: Kuharce (7.3.2015 20:31:19)

Glej. Mast, sol in cuker so za okus. Brez tega ňi žmaja. Brez tega je sicer lahko dobro, ni pa žmajasto. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

In Nigela je žmajasta. [sm=smiley36.gif]




Stanislava_ -> RE: Kuharce (7.3.2015 20:39:27)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Mast, sol in cuker so za okus. Brez tega ňi žmaja. Brez tega je sicer lahko dobro, ni pa žmajasto. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Vem [sm=smiley36.gif].

Sem že nasal en hiter recept, ampak ne vem, kaj je double cream? Naj bi bila smetana s 45% maščobe. Je to kisla smetana ali kakšna druga? Nimamo nobene v hladilniku in ne morem pogledati procentov, razen če grem k sosedi [sm=jezicek.gif]




Paštetka -> RE: Kuharce (7.3.2015 20:43:40)

Stanka, namesto double cream, lahko vzameš smetano in dodaš v maso žlico do dve mleka v prahu (odvisno od količine mase. ;)

Ženske, okus kreme bo popolnoma drugačen, bolj žmajast. Mmmm. ... No, evo, zdaj sem vam pa izdala skrivnost. [sm=hudicek1.gif]




Stanislava_ -> RE: Kuharce (7.3.2015 20:45:26)

Misliš smetano za kukanje + mleko v prahu? Kaj je pa double cream, se pri nas sploh prodaja?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.3.2015 20:48:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.3.2015 20:49:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Paštetka -> RE: Kuharce (7.3.2015 20:52:55)

Sladko smetano. Ji povečaš maščobo.
Lahko pa tudi dodaš v drugo kremo. Če jo delaš iz kisle smetane. Jaz delam ponavadi kremo iz mascarponeja in sladke smetane, pa potem dodajam okuse (kapučino, nutela, sadje, ....) lahko pa tudi ganaš tako izboljšaš. Ko smetana zavre, odstaviš, vmešaš mleko in dodaš čokolado.




Paštetka -> RE: Kuharce (7.3.2015 20:56:34)

Pa da ne bo katera adaptiranega dodajala. [sm=jezicek.gif]




Hope2 -> RE: Kuharce (8.3.2015 4:14:59)


Imam doma vsaj 6 predpasnikov, pa nobenga ne rabim, ceprav kuham vsak dan. Glih 1x na leto si kakega za 5 minut nataknem- zakaj? Nimam pojma, ocitno se mi kaj v glavi takrat premakne[sm=jezicek.gif]


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Al pa pri njej v receptih velikokrat piše nesoljeno maslo. Dam čisto običajno maslo, ne iščem, ali je soljeno ali ne. Al pa margarino, kar je doma. Nimam bližnjih sosedov [sm=smiley36.gif].


V sloveniji so prakticno vsa masla nesoljena- torej ce pise nesoljeno maslo, das obicajno maslo, ki ga v slo kupis. Soljena masla so prav ekstra in zelo slana. Enostavno ne mores zgresit, ker je za nase pojme prevec slano in ce ga uporabljas v peki, bo sladica ornk slana in bljack.

Kar se tice double cream in single cream- komot samo smetano kupis. Ni neke hude razlike v biskvitu ali sladici, v bistvu je niti ni. In slovenska sladka smetana je bolj podobna duoble creamu, razen ce obstaja ze sladka smetana z manj mascobe.




kalbo -> RE: Kuharce (8.3.2015 10:45:40)


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Kdo je Nigela?



Una, ki bi jo Kalbo nesel iz kuhinje najprej v spalnico, potem pa lahko kuha [sm=smiley14.gif].

Nigella Lawson: http://www.nigella.com/


[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Ja, če je res enkrat nekaj takega rekel, no [sm=smiley36.gif].

Pe če sem iskrena, če bi se z njo našla na samotnem otoku, no,... hehehe. Pa sem drugače izrazito hetero in monogamno usmerjena [sm=smiley4.gif]



[sm=zz_inlove.gif]




kalbo -> RE: Kuharce (8.3.2015 10:49:09)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

A ima uporabne recepte tudi izven spalnice?

Pravjo, da jih ima, sam men ponavad noben ne ostane v glavi.[sm=jezicek.gif]




kalbo -> RE: Kuharce (8.3.2015 10:50:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Glej. Mast, sol in cuker so za okus. Brez tega ňi žmaja. Brez tega je sicer lahko dobro, ni pa žmajasto. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Bolje da ljulja nego da žulja.

In Nigela je žmajasta. [sm=smiley36.gif]

Bolje da ljulja nego da žulja.




ronja -> RE: Kuharce (9.3.2015 14:39:47)

Ne nosim, sovražim nosit predpasnike (čisto rada jih pa delam:D). Nikoli se ne posvinjam po trebuhu, razen, ko sem bila visoko noseča in je bil non stop nekj ena poti... ROke brišem v kuhinjske krpe, ki jih perem po potrebi, verjetno porabimo 1/dan, vendar jih vedno več naenkrat uporabljamo. Če jo dobi mali v roke, gre navadno takoj potem v pranje:D Na splošno če imaš čiste roke, ne umažeš strašno krpe zato, je pa zelo važno, da jo sproti vedno posušiš.
Predpasnik uporablja zelo redko lubi, tamali pa zelo radi (na srečo:).




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]