ronja -> RE: Ko ljubezen izginja (9.3.2015 17:19:50)
|
Dejansko pa nimam niti želje truditi se... a ni to grozno? A ni to znamenje tega, da ljubezni ni več? Lahko da je to znamenje tudi česa drugega - navsezadnje depresivni ljudje nimajo želje se trudit za karkoli, pa ni res, da ne ljubijo svojih partnerjev, samo jim nekaj drugega to preprečuje. Lahko si zmatrana. Lahko sta ujeta v rutino, lahko si pozabila, ker ga jemlješ tako za samoumevno, da si sploh ne predstavljaš, kako zelo bi ga pogrešala, če ga ne bi bilo... Poizkusi si to predstavljat in če ob tem res nič ne čutiš, potem ga res nimaš več rada. Še bolj je pa verjetno, da si zmatrana - od odnosa, ki ni ravno to (glede na to da spolnosti ni...), od tega, kar si se mogoče kdaj trudila, pa nisi dobila vrnjeno tako kot si si želela (glede na to, da praviš, da sam tako ne bi nikoli rekel, da se dajta potrudit)... Kaj naredit? Predstavljaj si, da gresta narazen: otroka bi bila malo pri tebi, malo pri njem, ne bi več imela tiste varnosti, da bi bo nekdo pomagal, ne glede na vse (saj verjetno bi ti tudi, če bi se razšla, vseeno je pa drugače)... To je nekaj vredno. In to vama je lahko motivacija - če trenutno ne čutita druge - da najdeta tisto drugo, če še je... Kako jo najt? Pojdita kam sama: v kino, gledališče, na standup komedijo, v park, na sprehod v gozd, kamorkoli, samo da gresta nekam sama. Pogovarjajta se o tem, kako je bilo, ko sta se spoznala, navadno se takrat vedno zbudijo iskrice... Ko sem štopala, pa so se začeli možje pritoževat nad ženami (ki jih ni bilo zraven), prvih nekajkrat nisem vedela, kaj naredit in sem samo poslušala, potem so bili pa vedno bolj žalostni in zagrenjeni. Potem sem poskusila: začela sem jih spraševat, kako sta se spoznala, pa o kakih njenih dobrih lastnostih, ki so jih mimogrede omenili... in je bila neverjetna razlika! Prav videl si lahko, da so šli potem z veseljem domov k ženi:). Meni je bilo to vedno tako noro! Ampak naša psiha je malo nora - vidi to, na kar ji damo pozornost. Potem se pa posvetita temu, zakaj sta tam, kjer sta? Sta si še privlačna? Ti je on fizično še všeč? Pusti psiho, pusti to, da ne spita skup - a ti je še všeč? Če bi bilo vse ok, bi si želela spat z njim? A ti gre kaj grozno na jetra, kar te popolnoma odbija? Zakaj si ne želiš več bit z njim/on s tabo? Ker brezveze vztrajat v odnosu, ki to ni več. Pa saj ne vemo tega. Mogoče ima samo slab dan. Dete je staro 8 mesecev, mesec pa pol po porodu itak odsvetujejo seks (do prvega pregleda), česar se nekateri držijo. Mogoče sta v tem času parkat spala skupaj, kar je zame sicer malo, ampak ne morem zato rečt, da to ni več odnos. MOgoče je v depresiji (poporodni ali normalni), mogoče ji je samo dolgčas... Tisti vozniki, ki so mi pripovedovali o ženah, bi tudi najprej zgledali kot da majo grozen zakon - na koncu pa kot da majo krasnega. Resnica je nekje vmes navadno;). Prava ljubezen in dober partnerski odnos pa se ponavadi pokaže, ko je malo na preizkušnji. Mojadva sta se mela pa najbolj rada, ko sta mela druge probleme - takrat sta vedno držala skup. Samo v lepem pa nista znala uživat, zato sta non stop rinila v težave[sm=jezicek.gif]. Če smo čisto poštene, se mi vedno zdi, da smo v tem rahlo v prednosti pred dedci. Absolutno. Ampak mislim, da anonimna ni mislila, da lahko koga dobi, ampak se boji, da se bo zapletla v kaj, zato, ker so psihični pogoji za prevaro v njeni glavi pravi - da ni predana temu odnosu in se zato to lahko zgodi. Navsezadnje se lahko dogovorita tudi za odprt zakon, če bi to obema ustrezalo... Rutina, dolgcas A čemo mal menjat? Nama bi pa tak prav prišlo kdaj mal rutine pa dolgčasa[sm=jezicek.gif]. Vsekakor ne delaj nekih dokončnih zaključkov v tem stanju. Sama prevara še ni konec sveta in veliko parov to preboli in gre naprej, vseeno je pa še lažje mogoče zdaj začet reševat, saj ti to očitno nekje v sebi želiš (sicer ne bi tega sem pisala - saj si vedela, da ti ne bomo napisale: na juriš, pejdi upecat prvega, ki bo za;)). Povej možu, kako se počutiš. Ppovej mu, da se bojiš, da bi ga lahko prevarala, če bi prišla v skušnjavo, ker ne čutiš več tega med vama. Pa da nočeš, da se to zgodi. In boš videla njegovo reakcijo. Mogoče vaju bo to streznilo... Njega da ni vse ok (s tabo/z vama), tebe da ti je mogoče več do njega, kot si misliš...
|
|
|
|