Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka tell it to the suffragettes in črncem in plebsu, ki je s krvjo prišel do svojih pravic. pa so v njihovem času vsi mislili, da je to neka normalna ureditev, kar so imeli. tudi zakon je odraz svojega časa in se spreminja na pritisk. in praviš, da imamo tako normalno demokracijo, da nas bodo kmalu prodali za tri kikirikije prijaznim tujcem? vidim vidim, kako se ti zakoni pišejo - v teh nekaj dekadah imam lep primer tega o čem govorim. I rest my case. glede fantastičnih (pijanih) voznikov pa - ne mešajmo psihotov v debato, prosim lepo. Vsak čas ima svoje 'metode'. Nismo več v času, ko je sta Oliver Twist in Jane Eyre vplivala na razmere v sirotišnicah, ko je ženska, ki se je vrgla pred konja, opozorila, da ni samo stroj za rojevanje in modni dodatek, ko je kolumna 'J'accuse' prispevala k osvoboditvi nedolžnega človeka… Zdaj smo v nekih drugih časih, ko, po pravici povedano, res ne vem, kaj bi učinkovalo. Ampak stališče 'jaz bom delal, kar hočem' in pa 'za vsako stvar bom cvilil v medijih' pa 'poniževal bom do daske, zato, ker lahko', ne vodi nikamor. Razpravljam načelno, oz. skušam razložiti svojo filozofijo in pri tem ne mislim da si ti tam nekje čisto drugje, da ne bo nesporazuma. Itak sploh ne vemo, če je res šlo za industrijsko konopljo. Po drugi strani pa bi bil ta primer res lahko dober povod v neko kulturno razpravo na to temo, ja. Kar se mene tiče, lahko ljudje gojijo kakršnokoli konopljo. In pa, saj ne morem verjeti, kaj bom napisala, ampak je treba biti pošten. Glede na to, kolikor poznam zgodovino, kljub vsem kozlarijam, s katerimi s spopadamo (protesti so v zadnje pol leta postali totalna farsa), smo še vedno lahko srečni, da živimo v sedanjih časih. Vsekakor je ogromno prostora za izboljšanje, je pa tudi res, da sem v zadregi, kaj bi bila prava metoda. Vsekakor bi danes Orson Welles lahko po radiu razlagal da nas napadajo Marsovci, Klingonci in Borgi skupaj, pa ne bi dosegel niti četrt o-ja tedanjega odziva. Se mi zdi ravno obratno, da če bi predsednik države pozval k mobilizaciji, bi vsaj pol ljudi mislilo, da gre za kakšen nov format oddaje. Mi smo danes tako zasičeni z 'informacijami' in znervirani od njih, da je že pravi dosežek, da človek res najde informacijo. Tako smo zasuti s 'problemi', da imam občutek, da so problemi v resnici pokopani pod 'problemi'. Eh, sorry, spet nakladam. Grem raje štrikat, bo več koristi.