ronja -> RE: Zapustil nas je (23.2.2015 13:24:17)
|
In kako naj jaz moji zlati hčerki povem, da očka več ne bo tu? Zakaj ti? On naj ji pove - kar je skuhal, naj pa še poje. Ne rečem, vsak ima pravico odit, samo ni pa treba tebi razlagat, zakaj se je on to odločil, kar sam naj ji razloži. Kar se tiče stresa in vpliva na otroka, pa ti lahko iz izkušenj povem, da nima takega vpliva, kot nas strašijo. Sama sem imela med zadnjo nosečnostjo precej razburkano življenje, dobila res tudi nosečniško sladkorno (po mojem mnenju zaradi stresa), vendar to na malega ni čisto nič vplivalo, bil je najbolj zadovoljen dojenček od vseh treh! Zjoči se, jaz sem se tudi, to ni slabo, pusti bolečini, da gre ven! Nič ni narobe, če te pupa vidi jokat! Bo vsaj vedela, da si ti tudi človek in da tudi pokažeš svoja čustva. Kadar sem sama zelo žalostna in jokam pred njimi, pa pridejo do mene, jim povem, da se včasih pač kaj takega zgodi, da je človek žalosten, ampak da me oni vedno spravijo v boljšo voljo - tako kljub vsej žalosti nimajo občutka, da so nemočni, hkrati pa seveda pazi, da ne pretiravaš v drugo smer, da bi dobila občutek, da je odgovorna, da te spravi v dobro voljo. Jaz jim povem, da se bom že poštimala, ker sem se še vedno , da je pač včasih kaj tudi slabega v življenju, ampak to ne pomeni, da je življenje slabo. In da bo vedno boljše. Pomaga tudi tebi, da bolj verjameš;). Kadar te zagrabi panika, globoko dihaj in se spomni, da nisi ne prva ne zadnja, ki je ostala brez moža v ključnem trenutku in da si močna in ti bo uspelo. Kadar je meni hudo, si rečem, da je moja babica bežala sama, s tremi malimi nekam v gore, ko so jo izdali (pa mislim, da je bila celo noseča 4.)... In si mislim: če je ona to sfolgala to, bom tudi jaz to! Upam, da ti ni preveč slabo, ker to ziher ne pomaga... Najdi si pomoč, da ti kdo odpelje otroka za kako urco, da se lahko v miru zjočeš, iztuliš, boksaš blazine, karkoli, da lahko daš ven, čisto neomejeno, kar ob otroku ipak ne moreš. Lahko jokaš, ne moreš je pa glih prestrašit... Prisili se v kak hobi, nekaj, za kar nisi imela časa, kar te je včasih delalo srečno. Verjamem, da te zdaj ne bo, ampak rabiš ventil, da ne boš non stop samo na to mislila. Če se nista nikoli kregala, je to lahko tudi slabo, ker se noben par v vsem ne strinja - in če se ne kregata, to pomeni samo, da en ni povedal, kar res misli... Verjetno se je res ustrašil otroka, ki si ga ni želel, pa ni povedal prej (kar je absolutno narobe, vendar to ne pomeni, da se ne dogaja), verjetno je računal, da itak ne bo in se šel malo rusko ruleto... Gotovo je bilo že prej kaj v njegovi glavi, samo da ni dal ven. Zdaj je prezgodaj, da bi to vse sprocesirala, najprej se moraš zacelit. POtem boš pa tudi našla še koga, ki ga boš imela enako rada, življenje je še dolgo!
|
|
|
|