Frodo Bisagin -> RE: Cepljenje, precepljenost in ošpice... (20.2.2015 21:31:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Piše: “Smrtnost zaradi ošpic je do trideset_odstotna" torej do 30% s številko, en članek zgoraj pa piše en primer na 2000, torej 2 promila. Kaj je zdaj tu res, to me zanima? Vem kaj piše, ker sem ti kopirala, kaj piše, ti si dodala še 10 %, ki ne pišejo[sm=smiley36.gif].....in tudi sem ti tudi razložila, kako to "jaz vidim"....... da ti povem še enkrat malo bolj podrobno: na Madžarskem, Slovaškem in Bosni, v Južni Ameriki je v kakem, recimo romskem ali pa kakem drugem revnejšem naselju, z življenjskimi pogoji, ki niso niti približno podobni našim, smrtnost zaradi ošpic 30 %.....pri nas pa verjetno obvelja tista 2 promila......ker imamo odlične življenjske pogoje in skoraj odlično zdravstveno oskrbo...... Pise: Smrtnost od ospic je na splošno do 30%. Pri nas (trenutno) v tokratnem izbruhu ni bilo hospotaliziranih, smrtnost je pri nas pri tej precepljenosti redka, lahko pa pride do vnetja mozganskega tkiva (1 primer na 2000 do 3000 obolelih).
|
|
|
|