RE: Cepljenje, precepljenost in ošpice... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

liliana -> RE: Cepljenje, precepljenost in ošpice... (20.2.2015 18:08:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Piše: “Smrtnost zaradi ošpic je do trideset_odstotna" torej do 30% s številko, en članek zgoraj pa piše en primer na 2000, torej 2 promila. Kaj je zdaj tu res, to me zanima?

Vem kaj piše, ker sem ti kopirala, kaj piše, ti si dodala še 10 %, ki ne pišejo[sm=smiley36.gif].....in tudi sem ti tudi razložila, kako to "jaz vidim".......

da ti povem še enkrat malo bolj podrobno: na Madžarskem, Slovaškem in Bosni, v Južni Ameriki je v kakem, recimo romskem ali pa kakem drugem revnejšem naselju, z življenjskimi pogoji, ki niso niti približno podobni našim, smrtnost zaradi ošpic 30 %.....pri nas pa verjetno obvelja tista 2 promila......ker imamo odlične življenjske pogoje in skoraj odlično zdravstveno oskrbo......

Frodo Bisagin -> RE: Cepljenje, precepljenost in ošpice... (20.2.2015 21:31:35)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Piše: “Smrtnost zaradi ošpic je do trideset_odstotna" torej do 30% s številko, en članek zgoraj pa piše en primer na 2000, torej 2 promila. Kaj je zdaj tu res, to me zanima?

Vem kaj piše, ker sem ti kopirala, kaj piše, ti si dodala še 10 %, ki ne pišejo[sm=smiley36.gif].....in tudi sem ti tudi razložila, kako to "jaz vidim".......

da ti povem še enkrat malo bolj podrobno: na Madžarskem, Slovaškem in Bosni, v Južni Ameriki je v kakem, recimo romskem ali pa kakem drugem revnejšem naselju, z življenjskimi pogoji, ki niso niti približno podobni našim, smrtnost zaradi ošpic 30 %.....pri nas pa verjetno obvelja tista 2 promila......ker imamo odlične življenjske pogoje in skoraj odlično zdravstveno oskrbo......

Pise:
Smrtnost od ospic je na splošno do 30%.
Pri nas (trenutno) v tokratnem izbruhu ni bilo hospotaliziranih, smrtnost je pri nas pri tej precepljenosti redka, lahko pa pride do vnetja mozganskega tkiva (1 primer na 2000 do 3000 obolelih).

petea -> RE: Cepljenje, precepljenost in ošpice... (21.2.2015 18:56:19)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: petea
V slov. novembrski okužbi ošpic je bilo 30 % obolelih cepljenih, v aktualni nemški 10 %.

Cepljenih z 2 dozama cepiva.....?
in imaš mogoče link na te, predvidevam uradne, podatke, ali je to bilo objavljeno samo s strani "kakega" novinarja ali pa na tistih straneh, ki so večinoma proti obveznemu cepljenju.......

bo NIJZ dovolj zadovoljiva referenca?

liliana -> RE: Cepljenje, precepljenost in ošpice... (21.2.2015 19:35:04)

Ja....hvala......za referenco.....[sm=smiley1.gif]

vendar so v okviru raziskave sami oboleli poročali o morebitnem cepljenju....torej ne vedo sigurno, ali so bili cepljeni 2 x ali 1x....ker kar sem se jaz pogovarjala s svojimi znanci nihče nima pojma, ali je bil 2x cepljen.....da smo bili cepljeni vemo sigurno, ne vemo pa ali 1x ali 2x......

pa % tudi ni 30 % ampak je 2 % manj[sm=jezicek.gif]......

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]