ronja
|
Recimo preproge posesa carsko, je gibljiv, vodljiv. Mah, ne vem. Mi smo meli itison po tleh in je sesal, samo ne bi mogla pa rečt, da je bilo ravno carsko. moja mati je bila zelo zadovoljna z njim, vendar ona ni nikoli sesala... Meni je bil pa ultra štorast (sesanje je bilo moje in kasneje še malo bratovo opravilo). V moji mali sobici si moral strašansko manevrirat, če si hotel nekak dobit kak del pod posteljo. Enostavno je tak glomazen, da se je takoj zabil v mizo, in si ga moral prepognit na enem delu, pa potem premaknit drugam, tam se je spet zadel v omarico, na kateri je bila miza,... in enostavno nisi mogel spravit zadeve pod posteljo. Pa težek je bil ko cent! S tem ne moreš ravno kamorkoli... Robija pa komot odneseš in postaviš na omare, da jih posesa:). Ja, se strinjam, da ni vse za vsakega, treba ugotovit, kaj ti je bolj pomembno. Meni recimo sesanje res ni všeč in se mi ne da 3x na teden sesat. Ni mi to najbolj zoprno opravilo (to je pomivanje posode, sploh pekačev), samo imam še od otroštva dalje precejšen odpor, ker sem pač vedno dobila napad (astma). Če pa nisem sesala, sem pa seveda mela več napadov, tako da sem sesala vsak teden, samo mi res ni bilo fajn. In zato mi je robi zakon! Ker meni ni treba dobit napada zato, da nimam vsega prašnega:). Ja, lubi tudi kaj dela, samo ima svoje standarde, ki se počasi zvišujejo, kot so se moji znižali, hehe;). hyla dela super, samo je zame bikasta, saj tehta napolnjena verjetno vsaj pol mene... Meni to po stopnicah nosit ni glih izi... Robija lahko nesejo pa tut otroci in vklopijo in je:). (Pa še pospravijo prej, hehe:). Kako dolgo sesa 100m2? Uf, bi morala enkrat prav gledat - precej je odvisno od tega, kako svinjsko je in koliko preprek mu postaviš. Če mu daješ del po del in vsakega prej sprazniš, je precej hitreje, kot če pustiš stole na tleh in se mota tam okoli. Eno sobo sesa od 10 min do pol ure nekje, edino našo kuhinjo, ki je precej razbita in ima več stvari, verjetno dalj časa dela (če pa mu dam del po del, pa je hitreje:)... Odvisno res precej od oblike in stvari na tleh - recimo se mota okoli nog od klavirja, ne more kar lepo direkt počez it;). Če se mi da in umaknem vse igrače: otroško kuhinjco, pa gugalnega konja, itd... na mizico, potem naredi tisti del v par minutah, če je vse to tam, pa ne bo enako dobro in dalj časa traja. Ampak jaz se ne sekiram, ker pripravim sobo, dam not robija in naj dela, kakor mu paše, jaz sem takrat vedno drugje, mi gre na živce, če se mi pod nogami mota, mam že drugih dovolj, ki to počnejo:D. Vem, da imamo vedno bolj svinjsko, če se pokvari in meni je to tista dodana vrednost:D.