patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Patrino, po moje splava nihče ne smatra kot nekaj lahkega oz. "najlažjo možnost". Meni se zdi za žensko najtežja, vsaj takrat, ko to naredi, vendar je včasih za celo družino boljša ali zanjo na dolgi rok boljše. Ne vem, kaj bi naredila v tem primeru, zelo odvisno od tega, koliko bi si tega otroka s partnerjem želela in kakšne bi imela sicer možnosti zanj (leta, finance itd)... Kar se tiče popravljanja napake, je pa verjetno zelo odvisno od tega, kako gledaš na splav: če si dva plodna človeka kasneje zaželita otroka, ga navadno lahko imata (tu ne vem, koliko je možnosti glede na leta in zdravniške napovedi, vendar ne vem niti, ali si želi imeti otroka). Če imaš potem zdravega otroka, si verjetno ne očitaš, ker zamenjal ga gotovo ne bi za tistega, ki ga ni, ker ti je pač tvoj najljubši... Precej verstev verjame, da pride ista dušica nazaj k istima staršema, nekateri mislijo, da gre dušica nazaj k bogu, nekateri, da dušice ni (ali pa da je še ni tako zgodaj), itd... ker te hitre zveze, takoj po končanju prejšnje veze, se ponavadi ne obnesejo in ne trajajo Hehe, iz te hitre zveze so nastali 3je froceki:D. Nisva se zanje odločila takoj, jasno, po cca 8ih letih;). Res smo bili pa malo mlajši in se nisem mela glih namena poročit s prejšnjim;). Ampak glih samo obliž pa lubi vsekakor ni:D. Saj sem sama hotla ven iz prejšnje veze; če bi hotela, da me tolaži bivši, bi pa tudi ne mela problema, tak da po moje odvisno od primera do primera... skuštrana, seveda je lahko samohranilka z dvema, vendar vprašanje, ali si to želi in navsezadnje tudi, ali ima za to možnosti (finance, mogoče kakšno zaledje, da se lahko na koga obrne, itd...) O tem delu nimamo pojma, ker o tem ni govorila, igra pa mogoče tudi vlogo pri njej, da je začela o tem razmišljat. O najlažji možnosti govorim , ko opazujem, po katerem sistemu avtorica deluje. Do sedaj je meni osebno dala vtis, da vedno izbere pot, ki je njej najbolj všeč in za katero ne rabiš preveč "mišic". Pri zvezi na horuk je gledala le na svoje potrebe in na to, kar ni dobila od bivšega- pod kakšen stres bo pa ob tem spravila svojo hči, pa takrat ni mislila. Ko ji je zapasalo seksati, je to tudi na vrat na nos storila brez zaščite, ker je pač lažje dati možgane na of, kot pa vztrajati pri tem, da se greš odgovoren seks. Sedaj je tu nosečnost. Ob misli da bo morala o njej spregovoriti s hčerjo, s sorodniki, se pokazati za osebo s hrbtenico pred celim svetom, jo je spet zvilo. Izbrala je lažjo pot zanjo- očitno. Abortus. Lažja pot se ji zdi na prvo žogo. Mene pa ob tem skrbi, da se bo potem, ko bo stvar mimo in bo ženska malo premislila, ta odločitev izkazala za težjo kot je mislila. In ker je navajena očitno , da prenagljene odločitve lahko nekako popravlja, bo najverjetneje mislila, da lahko to tudi popravi.Žal - bodimo realni in ne flancajmo o nekih dušicah, ki se naselijo v novo dete in ne vem kaj vse- splav je dokončna odločitev. Ne da se je popraviti. Če je ženska plodna seveda lahko zanosi spet. Toda - nova nosečnost bo prinesla možnost za novo dete in ne tistega, ki ga je odpravil splav. Nikoli nisem rekla, da je zame splav lahka odločitev. Vsaka ženska ga doživlja po svoje in za vsako žensko ima posebno težo. Nekatere tlači bolj dol kot druge. Pri avtorici imam občutek, da misli bo s svojo odločitvijo glede splava lažje živela kot pa bi s tem, da bi morala okolici povedati za otroka in ga imeti pri 40- ih.Iskreno upam, da bo res tako, če se bo tako odločila.