Stanislava_ -> RE: nosečnost in nova služba (1.2.2015 11:40:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Meni se zdi pa to malo preračunljivo. Čakala si, da dobiš službo potem pa hitro otrok. Ja kaj pa naj, najprej rodi kopico otrok in hodi na socialno po pomoč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Mogoče je celo lažje najti zamenjavo za eno leto za nekoga novega kot za nekoga, ki že obvlada posel po nekaj letih. Odločitev o otroku je osebna stvar in odrasla opravilna oseba lahko predpostavlja, da bo šla mlada ženska na porodniško. Če je neodhod na porodniško za podjetje ključnega pomena, naj se to izrazi v pogodbi, ki je lahko tudi za določen čas, npr. treh let, ko je ta konkretna oseba v podjetju nepogrešljiva in ne v nekih ovirah za otroka. Lahko se tudi pove, da na nekoga računamo toliko in toliko časa. Ampak, koliko je podjetij, ki vam točno povedo, kaj boste delali čez eno leto? Predpostvaljam, da gre za normalno nosečnost (ker večina je še vedno normalnih), kjer bo oseba delala še vsaj naslednjih 7 mesecev, če takoj zanosi. Torej skupaj eno leto. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Malo razmisli ali je tvoj odnos fer do delodajalca, vzel te je v službo, sedaj bo pa moral takoj iskati nekoga, ki te bo nadomeščal. Fer ni, če je jasno povedano, da me potrebujejo toliko in toliko časa (npr. projekti, zagon nečesa novega), ne pa za določeno morda celo utečeno delo. Tako kot me nekdo #vzame# v službo, tako tudi jaz za njega opravim določeno delo. Odnos je vedno obojestranski.
|
|
|
|