|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli
19.1.2015 18:19:14   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Vidim, da trend še ni popustil - vsi otroci se bojo šolali, nihče ne bo delal user posted image

Naša bo frizerka. Bom vsaj več kot enkrat letno pri frizerju user posted image .

Saj se uči, ampak še bolj za učenje ganja mene user posted image .

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.1.2015 18:33:17   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
.lahko bo pa zato, ker se nama kaj zgodi....nikoli namreč ne veš.....

Če lahko za kasko zavarovnje dam 700 EUR letno, lahko vsaj toliko letno dam tudi za otroka.....moje mnenje pač......user posted image

no evo...midva toliko plačava za življenjski kasko..za primer, da se nama kaj zgodi....takrat je mali preskrbljen kar lep čas....brez podedovanih stvari....

in ja, tudi midva nisva dobila ničesar...sva mogla vse sama ustvarit...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj...vmes pa bi lahko ta denar investirala v nekaj drugega....zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša.
mislim, da ga moraš z drugimi dejanji naučiti, da bo to cenil. bolj vidim problem v tem....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.1.2015 19:07:24   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša.
mislim, da ga moraš z drugimi dejanji naučiti, da bo to cenil. bolj vidim problem v tem....

Jaz sem tudi takega mnenja....komu drugemu pa naj pomagam, če ne lastnemu otroku......in "usput" pa je potrebno otroku dati tako popotnico, da ve to ceniti in ostale vrednote, delovne navade itd.....saj to lahko gre tudi v kompletu......user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.1.2015 19:32:24   
skuštrana
Jaz razmisljam podobno kot Rija, tako da podpis po njo.

Pa pod Stanislavo, nasa bo tudi frizerka, ze od tretjega leta naprej jo to drzi, upam da tako ostane ;-).

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.1.2015 19:37:44   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Zamisli, da računaš na ta travnik, kjer bo tvoja hiša, računaš, da ga dobiš, narediš načrte, pridobiš dovoljenja, potem pa ne dobiš travnika user posted image .

Za to, da ne delaš računa brez krčmarja, lahko takšen postopek praviloma izpelje samo lastnik nepremičnine. user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.1.2015 19:39:18   
petea
Drugače pa je daleč najboljša popotnica dober zgled in pa kanček sreče, tega porebujemo vsi, ne glede na okoliščine.

se zelo strinjam

Saj je prav zanimivmo...nič konkretnega nisem dobila od staršev, ampak doživela sem pa že vse, kar se materialnega doživeti da.

morda pa si vse to doživela ravno zaradi tega ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 31
19.1.2015 19:57:43   
petea

se strinjam

in ja, tudi midva nisva dobila ničesar...sva mogla vse sama ustvarit...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj...

mislim, da pri tem ni enoličnega odgovora; je precej odvisno od tega, kaj lahko dajo, kako lahko dajo, zakaj bi dali, koliko bi dali ...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.1.2015 20:01:01   
nejcko

zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša.

Jaz sem tudi takega mnenja....komu drugemu pa naj pomagam, če ne lastnemu otroku......in "usput" pa je potrebno otroku dati tako popotnico, da ve to ceniti in ostale vrednote, delovne navade itd.....saj to lahko gre tudi v kompletu......user posted image

To je pa zelo odvisno od otrokovega karakterja. Vsaj 1/3 vedenja v odrasli dobi je odvisna od karakterja.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.1.2015 20:05:06   
liliana
Vseeno imamo torej še vedno vpliv na 2/3 otrokovega vedenja......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.1.2015 20:08:14   
petea

a to potem misliš na 2/3 privarčevanega zneska? user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.1.2015 20:14:02   
mika
in ja, tudi midva nisva dobila ničesar...sva mogla vse sama ustvarit...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj...vmes pa bi lahko ta denar investirala v nekaj drugega....zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša.

podkrepljeno....odgriznem roko vsakemu, ki bi se želel polastit tega, kar sem dobila od staršev (so se poskušali in pristali, tam kjer jim je mesto - daleč vstran od moje dužine) , enako cenim kar je mož dobil od očeta oz. njegovih starih staršev....

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.1.2015 20:15:59   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Zamisli, da računaš na ta travnik, kjer bo tvoja hiša, računaš, da ga dobiš, narediš načrte, pridobiš dovoljenja, potem pa ne dobiš travnika user posted image .

Za to, da ne delaš računa brez krčmarja, lahko takšen postopek praviloma izpelje samo lastnik nepremičnine. user posted image

Dala sem slab primer (brez upoštevanja "birokracije"), ker se na travnike ne spoznam.

Ali recimo da mi obljubijo njivo, se pripravim, kupim ali najem traktor, postavim barako za vsa orodja...skratka računaš, da se obljuba izpolni, pa se ne. Ampak, imam srečo, da znam dobro računati, tako da se celo pri takšnih poslih še nisem uračanala.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.1.2015 20:17:44   
liliana

a to potem misliš na 2/3 privarčevanega zneska? user posted image

Ja....če je v švicarskih frankih.....user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.1.2015 20:21:14   
Stanislava_

.lahko bo pa zato, ker se nama kaj zgodi....nikoli namreč ne veš.....

Če lahko za kasko zavarovnje dam 700 EUR letno, lahko vsaj toliko letno dam tudi za otroka.....moje mnenje pač......user posted image

no evo...midva toliko plačava za življenjski kasko..za primer, da se nama kaj zgodi....takrat je mali preskrbljen kar lep čas....brez podedovanih stvari....

...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj...

Meni je tudi to pomembno, če se nama kaj zgodi. Ker kot otrok se težko sama znajde user posted image .

Če nekaj ceniš, je prej stvar vrednote kot ne. Zato, ker bi nekaj dobila, ni vredno manj. Še službeni telefon mi je služil 12 let, pa smo ga kupili za par centov, ampak sem pazila nanj kot da je bil najdražji na svetu.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.1.2015 20:22:23   
liliana

Dala sem slab primer (brez upoštevanja "birokracije"), ker se na travnike ne spoznam.

Ali recimo da mi obljubijo njivo, se pripravim, kupim ali najem traktor, postavim barako za vsa orodja...skratka računaš, da se obljuba izpolni, pa se ne. Ampak, imam srečo, da znam dobro računati, tako da se celo pri takšnih poslih še nisem uračanala.

Za eno njivo se ti ne splača kupovati ali najemati traktorja....komot najameš kasneje zgolj storitve.....barako pa lahko preseliš na domače dvorišče.....user posted image

Drugače pa pač ne začneš zidati in kupovati "preden ne dobiš"....razen, če si z družino v tako dobrih odnosih (da je pač tiste 2/3 vzgoje na močnih in trdnih temeljih in 1/3 karakterja dobregauser posted image ), da si to lahko privoščiš....obstajajo tudi take familije.....

Neposredna povezava do sporočila: 40
19.1.2015 20:24:23   
Stanislava_

Saj je prav zanimivmo...nič konkretnega nisem dobila od staršev, ampak doživela sem pa že vse, kar se materialnega doživeti da.

morda pa si vse to doživela ravno zaradi tega ... user posted image

Ja, mogoče...kaj pa vem.
Včasih je življenje tako pestro, da mi prav pašejo dnevi, ko pasemo dolgčas user posted image .

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.1.2015 20:26:43   
petea
skratka računaš, da se obljuba izpolni, pa se ne.

Stanislava_, sprejmi starše takšne, kot so. Morda boš kdaj razumela njihove odločitve, četudi so sedaj videti tako nerazumne.
Uživaš v svojem življenju, četudi ti starši niso izdatno pomagali.

Neposredna povezava do sporočila: 42
19.1.2015 20:27:48   
Stanislava_

Za eno njivo se ti ne splača kupovati ali najemati traktorja....komot najameš kasneje zgolj storitve.....barako pa lahko preseliš na domače dvorišče.....user posted image

Najbrž res, prvo leto bi se je lotila z motiko (fiskultura pa to user posted image ) in da sploh vidim, kaj še znam posaditi in obdelovati, in kaj ne.

Ampak zaenkrat ostajam pri kvačkanju user posted image .

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.1.2015 20:51:39   
petea
lahko vsaj toliko letno dam tudi za otroka.....moje mnenje pač......user posted image

in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj...

IZVIRNO SPOROČILO: mika
podkrepljeno....odgriznem roko vsakemu, ki bi se želel polastit tega, kar sem dobila od staršev (so se poskušali in pristali, tam kjer jim je mesto - daleč vstran od moje dužine) , enako cenim kar je mož dobil od očeta oz. njegovih starih staršev....

Zakaj imam občutek, da smo nekje tekom teme pristale na nasprotnih bregovih? user posted image

Ne trdim, da je zgrešeno ali nesprejemljivo, da starši pomagajo otrokom pri osamosvajanju. Vendar je treba imeti določene zadeve razjasnjene na obeh straneh - tako pri starših kot pri otrocih.

Z zanimanjem opazujem dve zgodbi velikega investiranja staršev v finančno prihodnost otrok. V enem primeru denar ni problem, otrok, sicer že v študijskih letih, dobi izpolnjene vse želje.
V drugem primeru je za prihodnost otrok tudi poskrbljeno, a hkrati včasih komaj pridejo iz meseca v mesec.
Pri obojih starših se pojavlja strah, ali bodo otroci z dobljenim premoženjem sposobni dobro upravljati ali pa bodo zaradi kakšne neumnosti ali naivnosti kmalu ostali brez vsega.

Seveda bomo starši, če že komu, večinoma najprej pomagali svojim otrokom. Ampak kje je meja pomoči in kajdelamo namesto otrok več, kot bo to dobro zanje? Vsaj meni se to zdi trenutno kar težko vprašanje.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.1.2015 21:29:09   
liliana

Seveda bomo starši, če že komu, večinoma najprej pomagali svojim otrokom. Ampak kje je meja pomoči in kajdelamo namesto otrok več, kot bo to dobro zanje? Vsaj meni se to zdi trenutno kar težko vprašanje.

Če se ne motim, živiš v hiši tasta ali staršev.....je ta pomoč zastonj nepremičnine bila dobra zate ali slaba.....?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.1.2015 22:01:23   
RIJA*

Zakaj imam občutek, da smo nekje tekom teme pristale na nasprotnih bregovih? user posted image

saj nismo user posted image
vsi hočemo pomagati po svojih močeh...ampak kar mene zmoti,so te floskule, v real life, ja, onemu je lahko, so mu vse stari dali....madonca, sama faušarija, ker mogoče dotičnemu niso....jaz pa vedno na to pravim, hvala bogu da so mu...jaz bi mojemu tudi, če bi lahko....pa sama nisem dobila ničesar....no, lažem...dobila sem ogromno pomoči mojih staršev v delu, varuški, kuharici...v časih, ko sem dosti delala in mi določene stvari niso znesle...torej so mi posredno tudi materialno dali user posted image

in nekje vmes med vrsticami sem tudi v teh odgovorih tole zasledila user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.1.2015 22:27:14   
mateyka
...ampak kar mene zmoti,so te floskule, v real life, ja, onemu je lahko, so mu vse stari dali....madonca, sama faušarija

zakaj bi bla vedno faušarija za kakim dejstvom? mogoče mu je blo res lažje in en, ki tega nima, to opazi - torej če ta, ki nima, pokomentira to dejstvo, je pa ziher sama faušarija zadi[img]? ma dej no.. pol je tko; če rečem, da je Janševi hčeri materialno veliko lažje kot meni, sem fauš? hahaha, res ja - ziher je faušija zadi user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.1.2015 22:34:01 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.1.2015 22:31:39   
RIJA*
Draga moja vabljena v naše konce, pa ti bo jasno. Izjeme seveda obstajajo user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.1.2015 22:35:46   
mateyka
ja, vem da je dežela mojega očeta posuta s čudnimi biseri, sem bila vedno pol jaz ta črna ovca tam..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.1.2015 22:38:26 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
19.1.2015 22:37:21   
mateyka
ampak! še dobro, da je svet raznolik in da lahko drugje srečaš normalne ljudi user posted image

če že kaj, sem se spotaklnila ob pospoševanje foušarije. nismo vsi enaki - hvalabogu.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?