Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 18:19:14
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Vidim, da trend še ni popustil - vsi otroci se bojo šolali, nihče ne bo delal Naša bo frizerka. Bom vsaj več kot enkrat letno pri frizerju . Saj se uči, ampak še bolj za učenje ganja mene .
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 18:33:17
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana .lahko bo pa zato, ker se nama kaj zgodi....nikoli namreč ne veš..... Če lahko za kasko zavarovnje dam 700 EUR letno, lahko vsaj toliko letno dam tudi za otroka.....moje mnenje pač...... no evo...midva toliko plačava za življenjski kasko..za primer, da se nama kaj zgodi....takrat je mali preskrbljen kar lep čas....brez podedovanih stvari.... in ja, tudi midva nisva dobila ničesar...sva mogla vse sama ustvarit...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj...vmes pa bi lahko ta denar investirala v nekaj drugega....zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša. mislim, da ga moraš z drugimi dejanji naučiti, da bo to cenil. bolj vidim problem v tem....
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 19:07:24
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša. mislim, da ga moraš z drugimi dejanji naučiti, da bo to cenil. bolj vidim problem v tem.... Jaz sem tudi takega mnenja....komu drugemu pa naj pomagam, če ne lastnemu otroku......in "usput" pa je potrebno otroku dati tako popotnico, da ve to ceniti in ostale vrednote, delovne navade itd.....saj to lahko gre tudi v kompletu......
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 19:32:24
|
|
|
|
skuštrana
|
Jaz razmisljam podobno kot Rija, tako da podpis po njo. Pa pod Stanislavo, nasa bo tudi frizerka, ze od tretjega leta naprej jo to drzi, upam da tako ostane ;-).
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 19:37:44
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Zamisli, da računaš na ta travnik, kjer bo tvoja hiša, računaš, da ga dobiš, narediš načrte, pridobiš dovoljenja, potem pa ne dobiš travnika . Za to, da ne delaš računa brez krčmarja, lahko takšen postopek praviloma izpelje samo lastnik nepremičnine.
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 19:39:18
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Drugače pa je daleč najboljša popotnica dober zgled in pa kanček sreče, tega porebujemo vsi, ne glede na okoliščine. se zelo strinjam IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Saj je prav zanimivmo...nič konkretnega nisem dobila od staršev, ampak doživela sem pa že vse, kar se materialnega doživeti da. morda pa si vse to doživela ravno zaradi tega ...
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 19:57:43
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* mislim, da ga moraš z drugimi dejanji naučiti, da bo to cenil. bolj vidim problem v tem.... se strinjam IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* in ja, tudi midva nisva dobila ničesar...sva mogla vse sama ustvarit...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj... mislim, da pri tem ni enoličnega odgovora; je precej odvisno od tega, kaj lahko dajo, kako lahko dajo, zakaj bi dali, koliko bi dali ...
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:01:01
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša. mislim, da ga moraš z drugimi dejanji naučiti, da bo to cenil. bolj vidim problem v tem.... Jaz sem tudi takega mnenja....komu drugemu pa naj pomagam, če ne lastnemu otroku......in "usput" pa je potrebno otroku dati tako popotnico, da ve to ceniti in ostale vrednote, delovne navade itd.....saj to lahko gre tudi v kompletu...... To je pa zelo odvisno od otrokovega karakterja. Vsaj 1/3 vedenja v odrasli dobi je odvisna od karakterja.
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:05:06
|
|
|
|
liliana
|
Vseeno imamo torej še vedno vpliv na 2/3 otrokovega vedenja......
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:08:14
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Vseeno imamo torej še vedno vpliv na 2/3 otrokovega vedenja...... a to potem misliš na 2/3 privarčevanega zneska?
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:14:02
|
|
|
|
mika
|
in ja, tudi midva nisva dobila ničesar...sva mogla vse sama ustvarit...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj...vmes pa bi lahko ta denar investirala v nekaj drugega....zato tudi pravim, da kolikor bom lahko, mu bom dala...pa če bo to hiša, bo pač hiša. mislim, da ga moraš z drugimi dejanji naučiti, da bo to cenil. bolj vidim problem v tem.... podkrepljeno....odgriznem roko vsakemu, ki bi se želel polastit tega, kar sem dobila od staršev (so se poskušali in pristali, tam kjer jim je mesto - daleč vstran od moje dužine) , enako cenim kar je mož dobil od očeta oz. njegovih starih staršev....
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:15:59
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Zamisli, da računaš na ta travnik, kjer bo tvoja hiša, računaš, da ga dobiš, narediš načrte, pridobiš dovoljenja, potem pa ne dobiš travnika . Za to, da ne delaš računa brez krčmarja, lahko takšen postopek praviloma izpelje samo lastnik nepremičnine. Dala sem slab primer (brez upoštevanja "birokracije"), ker se na travnike ne spoznam. Ali recimo da mi obljubijo njivo, se pripravim, kupim ali najem traktor, postavim barako za vsa orodja...skratka računaš, da se obljuba izpolni, pa se ne. Ampak, imam srečo, da znam dobro računati, tako da se celo pri takšnih poslih še nisem uračanala.
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:17:44
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: liliana Vseeno imamo torej še vedno vpliv na 2/3 otrokovega vedenja...... a to potem misliš na 2/3 privarčevanega zneska? Ja....če je v švicarskih frankih.....
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:21:14
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* IZVIRNO SPOROČILO: liliana .lahko bo pa zato, ker se nama kaj zgodi....nikoli namreč ne veš..... Če lahko za kasko zavarovnje dam 700 EUR letno, lahko vsaj toliko letno dam tudi za otroka.....moje mnenje pač...... no evo...midva toliko plačava za življenjski kasko..za primer, da se nama kaj zgodi....takrat je mali preskrbljen kar lep čas....brez podedovanih stvari.... ...in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj... Meni je tudi to pomembno, če se nama kaj zgodi. Ker kot otrok se težko sama znajde . Če nekaj ceniš, je prej stvar vrednote kot ne. Zato, ker bi nekaj dobila, ni vredno manj. Še službeni telefon mi je služil 12 let, pa smo ga kupili za par centov, ampak sem pazila nanj kot da je bil najdražji na svetu.
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:22:23
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Dala sem slab primer (brez upoštevanja "birokracije"), ker se na travnike ne spoznam. Ali recimo da mi obljubijo njivo, se pripravim, kupim ali najem traktor, postavim barako za vsa orodja...skratka računaš, da se obljuba izpolni, pa se ne. Ampak, imam srečo, da znam dobro računati, tako da se celo pri takšnih poslih še nisem uračanala. Za eno njivo se ti ne splača kupovati ali najemati traktorja....komot najameš kasneje zgolj storitve.....barako pa lahko preseliš na domače dvorišče..... Drugače pa pač ne začneš zidati in kupovati "preden ne dobiš"....razen, če si z družino v tako dobrih odnosih (da je pač tiste 2/3 vzgoje na močnih in trdnih temeljih in 1/3 karakterja dobrega ), da si to lahko privoščiš....obstajajo tudi take familije.....
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:24:23
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Saj je prav zanimivmo...nič konkretnega nisem dobila od staršev, ampak doživela sem pa že vse, kar se materialnega doživeti da. morda pa si vse to doživela ravno zaradi tega ... Ja, mogoče...kaj pa vem. Včasih je življenje tako pestro, da mi prav pašejo dnevi, ko pasemo dolgčas .
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:26:43
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ skratka računaš, da se obljuba izpolni, pa se ne. Stanislava_, sprejmi starše takšne, kot so. Morda boš kdaj razumela njihove odločitve, četudi so sedaj videti tako nerazumne. Uživaš v svojem življenju, četudi ti starši niso izdatno pomagali.
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:27:48
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Dala sem slab primer (brez upoštevanja "birokracije"), ker se na travnike ne spoznam. Ali recimo da mi obljubijo njivo, se pripravim, kupim ali najem traktor, postavim barako za vsa orodja...skratka računaš, da se obljuba izpolni, pa se ne. Ampak, imam srečo, da znam dobro računati, tako da se celo pri takšnih poslih še nisem uračanala. Za eno njivo se ti ne splača kupovati ali najemati traktorja....komot najameš kasneje zgolj storitve.....barako pa lahko preseliš na domače dvorišče..... Najbrž res, prvo leto bi se je lotila z motiko (fiskultura pa to ) in da sploh vidim, kaj še znam posaditi in obdelovati, in kaj ne. Ampak zaenkrat ostajam pri kvačkanju .
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 20:51:39
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* IZVIRNO SPOROČILO: liliana lahko vsaj toliko letno dam tudi za otroka.....moje mnenje pač...... in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj... IZVIRNO SPOROČILO: mika podkrepljeno....odgriznem roko vsakemu, ki bi se želel polastit tega, kar sem dobila od staršev (so se poskušali in pristali, tam kjer jim je mesto - daleč vstran od moje dužine) , enako cenim kar je mož dobil od očeta oz. njegovih starih staršev.... Zakaj imam občutek, da smo nekje tekom teme pristale na nasprotnih bregovih? Ne trdim, da je zgrešeno ali nesprejemljivo, da starši pomagajo otrokom pri osamosvajanju. Vendar je treba imeti določene zadeve razjasnjene na obeh straneh - tako pri starših kot pri otrocih. Z zanimanjem opazujem dve zgodbi velikega investiranja staršev v finančno prihodnost otrok. V enem primeru denar ni problem, otrok, sicer že v študijskih letih, dobi izpolnjene vse želje. V drugem primeru je za prihodnost otrok tudi poskrbljeno, a hkrati včasih komaj pridejo iz meseca v mesec. Pri obojih starših se pojavlja strah, ali bodo otroci z dobljenim premoženjem sposobni dobro upravljati ali pa bodo zaradi kakšne neumnosti ali naivnosti kmalu ostali brez vsega. Seveda bomo starši, če že komu, večinoma najprej pomagali svojim otrokom. Ampak kje je meja pomoči in kajdelamo namesto otrok več, kot bo to dobro zanje? Vsaj meni se to zdi trenutno kar težko vprašanje.
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 21:29:09
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Seveda bomo starši, če že komu, večinoma najprej pomagali svojim otrokom. Ampak kje je meja pomoči in kajdelamo namesto otrok več, kot bo to dobro zanje? Vsaj meni se to zdi trenutno kar težko vprašanje. Če se ne motim, živiš v hiši tasta ali staršev.....je ta pomoč zastonj nepremičnine bila dobra zate ali slaba.....?
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 22:01:23
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Zakaj imam občutek, da smo nekje tekom teme pristale na nasprotnih bregovih? saj nismo vsi hočemo pomagati po svojih močeh...ampak kar mene zmoti,so te floskule, v real life, ja, onemu je lahko, so mu vse stari dali....madonca, sama faušarija, ker mogoče dotičnemu niso....jaz pa vedno na to pravim, hvala bogu da so mu...jaz bi mojemu tudi, če bi lahko....pa sama nisem dobila ničesar....no, lažem...dobila sem ogromno pomoči mojih staršev v delu, varuški, kuharici...v časih, ko sem dosti delala in mi določene stvari niso znesle...torej so mi posredno tudi materialno dali in nekje vmes med vrsticami sem tudi v teh odgovorih tole zasledila
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 22:27:14
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* ...ampak kar mene zmoti,so te floskule, v real life, ja, onemu je lahko, so mu vse stari dali....madonca, sama faušarija zakaj bi bla vedno faušarija za kakim dejstvom? mogoče mu je blo res lažje in en, ki tega nima, to opazi - torej če ta, ki nima, pokomentira to dejstvo, je pa ziher sama faušarija zadi[img]? ma dej no.. pol je tko; če rečem, da je Janševi hčeri materialno veliko lažje kot meni, sem fauš? hahaha, res ja - ziher je faušija zadi
< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.1.2015 22:34:01 >
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 22:31:39
|
|
|
|
RIJA*
|
Draga moja vabljena v naše konce, pa ti bo jasno. Izjeme seveda obstajajo
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 22:35:46
|
|
|
|
mateyka
|
ja, vem da je dežela mojega očeta posuta s čudnimi biseri, sem bila vedno pol jaz ta črna ovca tam..
< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.1.2015 22:38:26 >
|
|
|
|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 22:37:21
|
|
|
|
mateyka
|
ampak! še dobro, da je svet raznolik in da lahko drugje srečaš normalne ljudi če že kaj, sem se spotaklnila ob pospoševanje foušarije. nismo vsi enaki - hvalabogu.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?