petea -> RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli (19.1.2015 20:51:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* IZVIRNO SPOROČILO: liliana lahko vsaj toliko letno dam tudi za otroka.....moje mnenje pač......[sm=smiley1.gif] in meni osebno, je to, da to bolj ceniš mimo...jaz bi enako cenila, če bi to dobila od staršev....ma ne vem, če ne še bolj... IZVIRNO SPOROČILO: mika podkrepljeno....odgriznem roko vsakemu, ki bi se želel polastit tega, kar sem dobila od staršev (so se poskušali in pristali, tam kjer jim je mesto - daleč vstran od moje dužine) , enako cenim kar je mož dobil od očeta oz. njegovih starih staršev.... Zakaj imam občutek, da smo nekje tekom teme pristale na nasprotnih bregovih? [sm=smiley24.gif] Ne trdim, da je zgrešeno ali nesprejemljivo, da starši pomagajo otrokom pri osamosvajanju. Vendar je treba imeti določene zadeve razjasnjene na obeh straneh - tako pri starših kot pri otrocih. Z zanimanjem opazujem dve zgodbi velikega investiranja staršev v finančno prihodnost otrok. V enem primeru denar ni problem, otrok, sicer že v študijskih letih, dobi izpolnjene vse želje. V drugem primeru je za prihodnost otrok tudi poskrbljeno, a hkrati včasih komaj pridejo iz meseca v mesec. Pri obojih starših se pojavlja strah, ali bodo otroci z dobljenim premoženjem sposobni dobro upravljati ali pa bodo zaradi kakšne neumnosti ali naivnosti kmalu ostali brez vsega. Seveda bomo starši, če že komu, večinoma najprej pomagali svojim otrokom. Ampak kje je meja pomoči in kajdelamo namesto otrok več, kot bo to dobro zanje? Vsaj meni se to zdi trenutno kar težko vprašanje.
|
|
|
|