Stanislava_ -> RE: A mate kaj švicarskih kreditov? (21.1.2015 20:46:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Bi se morda celo strinjala s teboj, če bi živeli leta 1970, morda 1980. Danes pa nihče, ampak res nihče več ne opremlja svojega stanovanja za 20 let, prosim te lepo. Ogromno jih poznam, ki menjajo pohištvo celo na 5 let. In to ne kavča, ampak kuhinjo etc. Živimo v potrošniški družbi, mar ne? In ja, ta rabi sužnje. Vsak živi v svojem svetu. Jaz sem imela še prenosni telefon 12 let, kaj šele pohištvo (bilo je daleč od vsote, ki jo navaješ, a očitno tudi daleč od cenene iverke). Ne vem, ampak smo navajeni, da če se le da, kupimo solidno kakovost, in da le to tudi vzdržujemo. Še par let nazaj so se mi smejali, ker sem čevlje nosila k čevljarju. Ampak kupujem usnjene čevlje, ki so sicer več kot 20€, ampak zdržijo leta ob primernem vzdrževanju. In v osnovi kupim lepe, takšne, ki so mi všeč, in ne vidim pametnega razloga, da se jih znebim, ker niso več modni al izakaj že [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kaj šele pohištvo, da bi kuhinjo menjala na pet let, adijo pamet.
|
|
|
|