ronja
|
Hčerke so atijeve. Ka te jaz vem... Pri nas sta punčki mamini mazici:D. Mali bolj na očija tripa, punci sta pa orto užaljeni, če rečeš, da sta očijevi ali da mata kaj po očiju in ne po mamici:D. Sem prepričana, da ju bo v puberteti minilo, bosta hoteli bit vse, samo ne taki kot jaz (kdo bi jima zameril:D). ko v državah v razvoju (beri ne-zahod, južna amerika, afrika, indija, indonezija, kitajska..) spijo skupaj v grupah, v enem prostoru, so seveda pol vsi mal čudni in nezdravi, al kako? pa to je večina človeštva, mind you... To vsakič napišem, ko se vsi zgražajo, da kdo spi skupaj "pred" otrokom oz. v istem prostoru itd... Ja, če bi bilo to tako zelo škodljivo, bi že izumrli oz. bi pol človeštva imelo traume. Pa ne zgleda glih tako... Pri nas se otroci pogosto znajdejo v najini postelji, mlajši skoraj vsako noč, starejša zelo pogosto, srednja vsake toliko, ampak redko. Naju ne moti, ker pridejo navadno potem, ko midva že spiva ali pa zaspijo v najini postelji in imava prej celo stanovanje zase:D. Pa tu je širša postelja in gre:). Tako da ne vem kakega problema v tem ne vidim, ker če tako pogledaš, če je to "pogosto" recimo 3x na teden, ko je pri njem, je to 6x na mesec - kar se komot zgodi tudi pri nas, pa kolikor vem, noben od naju ni pedofil in najina 7 letnica sama pride k nama. Se bi mi pa zdel velik problem, če se pol časa (vsak 2. teden) ne bi zmenil zame, iz bilokaterega razloga. Pogovori se s svojim partnerjem: povej mu, da verjetno tudi mama in njen novi ne skrivata svoje naklonjenosti drug drugemu pred hčerko in da ti hčerke ne misliš in niti ne poskušaš izrinit iz njenega mesta, samo rada bi, da bi bilo mesto tudi zate. Če oče kompenzira vse s tem, da je otroku vse dovoljeno, da ji kupuje se, kar si želi in zanemarja vse ostale, kadar je ona tam, to gotovo ni dobro za punčko. Ker ona mora videt ljubeč odnos, še toliko bolj, ker sta starša ločena. Da dobi eno zdravo predstavo o tem, da je to tudi mogoče, pa če ne rata v prvo, pa mogoče v drugo, da ni za obupat. In da ni nič narobe, če te ljubljeni ljudje ne nosijo non stop po rokah, ker to nikakor ne pomeni, da te nimajo radi, ampak ravno nasprotno - da ti jim je tkao zelo mar zate, da imajo rajši, da si jezen na njih kot pa da bi ti dolgoročno škodili. To bi bilo fajn, da bi se tvoj partner naučil. Vendar moraš bit pri teh pogovorih previdna in se predvsem prej dobro pogovorit s seboj. Ker če boš nastopila ljubosumno, si boš zaprla vsa vrata, saj bo oče skoraj gotovo precej občutljiv na tej točki - torej najprej si moraš zagotovit njegovo zaupanje. Lahko ga tudi vprašaš, ali te vidi kot nevarnost za njun odnos? In lahko se pogovarjaš s hčerkico, kako se ona počuti - ali ji je pri vama fajn, kaj jo moti, kaj ji je všeč (ne ji polagat besed na usta in bodi nežna in previdna, to so ipak male velike punčke...)