le kaj mu je??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bobek05 -> le kaj mu je??? (20.9.2005 17:23:57)

Naš Anej pa je par dni že prav TEČEN... Sploh se mi ne sanja kaj mu je Ne vem če je vreme, ali ga kaj mantra Se najemo, pa previjemo, pa pocartamo, ... on pa kar z lepega začne tulit.. Pa to ni tisti nekaj-je-narobe tuljenje, ampak kar tak, na pol hlipanje. Ko ga pa gor dvignem pa je OK - pa gleda naokrog (pa mi ni jasno od kod zdaj to, ker prej ga ni trebalo non stop po rokah vlačit).. Pa včasih se pomiri če mu dam malo še zajesti, ampak saj ni prav lačen, če pa je jedel kakšno uro nazaj (drugače pa jemo na 3-4 ure - samo nadomestno hrano). Pa se mi zdi, da je zaspan, pa ga dam ajat, ampak on še kar tuli, ko mu pa dudo not porinem pa še nekaj jamra in hlipa, potem pa zaspi Meni ni več nič jasno.. prej tega nikoli ni delal!!!

Pa zdaj ko je lačen se tuli kot da bi ga klali, prej pa je samo malo pojamral in če ni v 1 sekundi flaška v njegovih ustih je katastrofa!!! Od kod je zdaj postal tak kričač? 1 min se smeji, že naslednjo pa tuli.. Brez razloga!!!

Kaj se kateri sanja, kaj bi to lahko bilo??? Kaj nas je že začel izkoriščat? Se mi zdi še malo premajhen zato..
Se je pa pojavilo s tem dežjem (prej pa nikoli ni jokal razen ko je imel krče )..

Aja, vročine nima, ušesa sva tudi preverila, pa so OK, ne zebe ga, vroče mu tudi ni, pa lačen ni, plenica je suha.. kaj sem spregledala???

SOS!!!

Bobek




mimica -> le kaj mu je??? (20.9.2005 17:42:14)

Enako je pri mojem malem. naenkrat več ne spi, nič mu ne paše, samo se joče. Zgleda, da je vreme ter polna luna. upam samo, da bo kmalu minilo !




Naja31 -> le kaj mu je??? (20.9.2005 18:28:47)

Pri nas je isto, ze ene tri dni. Samo jok in nic drugega. Za znoret.




CIPRESA -> le kaj mu je??? (20.9.2005 18:30:53)

Joj Bobek kot bi pisala jaz za našega Žiga. Me je kar groza kam jit z vozičkom ker se kar naenkrat začne jokat in kar kriči in nimam pojma kaj je to ker tega prej sploh ni delal. Prej sem mu dala jesti pa je bil vesel in je kar hitro zaspal sedaj je pa to groza če je slučajno preveč časa na enem mestu je že joj da o hranjenju ne govorimo ravno tako kot pri tebi ko se on spomne da je lačen moram kar letet v kuhinjo in hitro naštimat mleko.

Se mi je že kar malo začelo mešat ker sem res 24 ur pri njem in bog nedaj da ga dam malo v posteljo al pa v voziček to ni več dobro zanj pa je star komaj dober mesec.




sky -> le kaj mu je??? (20.9.2005 18:32:37)

Naša je ista. Niti 5 sekund ne more biti sama. V trenutku je vik in krik pa še . Potem pa še nonstop poliva. To se res bolj intenzivno vleče od sobote, tako da upam, da bo jutri boljše vreme in malo miru v bajti.




bobek05 -> le kaj mu je??? (20.9.2005 21:19:00)

Pri nas se je tudi začelo nekje v soboto, najbolj pa v nedeljo (pa sem mislila, da ima samo ritem uničen, ker smo bili za vikend pri mojih starših), pa se vse to vleče še zdaj...

Pa ne vem če je ravno to, da je sam, ker prej je ZNAL biti sam v prostoru (se je sam igral), pa tudi ni bilo problema, ker je vedel, da sem jaz zraven, le da npr. peglam ali kaj kuham, zdaj pa tuli tudi če sem obrnjena stran, pa se pogovarjam z njim (tak da me čuje) Pa včasih da imam v naročju ali pa delava luknjo v parketu, ko hodiva po stanovanju gor in dol, pa vseeno tuli Meni ni več nič jasno.. Mogoče pa je res samo vreme ali pa luna... Karkoli že je upam, do bo hitro mimo..




mojčca -> le kaj mu je??? (20.9.2005 21:24:50)

Očitno tole vreme čudno vpliva tudi na naše malčke. Od kar smo se v soboto ponoči vrnili iz morja (na morju je bila zelo pridna) je doma obupna, stalno se pritožuje, joka, noče jesti, itd....

Upajmo, da se bo vreme čimprej izboljšalo in s tem tudi počutje naših najmlajših.




taška30 -> le kaj mu je??? (20.9.2005 21:47:21)

Naj se še jaz pridružim temu tarnanju. Če pomislim za nazaj, tudi pri nas traja tečnoba že od sobote. Pa čez dan še nekako prenašam, čeprav sem že čisto izmozgana od neprestanega animiranja, petja, aviončkov, samo da jo za 5 minut spravim v dobro voljo.
Hujše je zvečer, ko se zdaj par dni zbuja ob devetih zvečer (po manj kot uri spanja - ravno toliko da nafila baterije) in je povsem budna in misli, da se bomo igrali do polnoči. No, saj 2 dni smo se, včeraj in danes sem jo pa - grdo rečeno - pustila užaljeno tulit v postelji. Vse kar je prav! Nič ji ne fali, samo v postli noče biti. Kaj se to pravi, da bo 5 mesečni dojenček do polnoč pokonci!! No, včeraj je tulila 1,5 ure, danes 'samo' 40 minut. Vmes ji hodim malo peti uspavanko (itak me ne sliši, ko se tako dere), pa ponujat dudo (tud noče, dokler ni res že čisto hin).
Bobek, sorry, sem ti 'ukradla' temo, da sem se malo spihala! Paše!




daisy -> le kaj mu je??? (20.9.2005 21:47:24)

tudi naš je že 2 dni prav tečen. ampak danes je bilo pa res neznosno po mojem, da bo res vreme pa luna in nizek pritisk... saj tudi mi ne žarimo ravno od sreče v th turobnih dneh. za jutri je še slaba napoved, v četrtek pa SONČEK .
lp




Anonimen -> le kaj mu je??? (20.9.2005 21:51:06)

No, zdaj vsaj vem, da z našim Nejcem ni nič narobe. Popolnoma enako stanje tudi pri nas. Definitivno je krivo vreme in polna luna, ki je sedaj hvala bogu že mimo. Upajmo, da bo tudi slabo vreme kmalu mimo.




Nejči -> le kaj mu je??? (20.9.2005 22:06:34)

Ja, ja, še sreča, da imamo tale forum! Sem si kar oddahnila, ko sem prebrala vaše tarnanje, saj je pri nas vse popolnoma tako kot pri vas. Neja neprestano tarna, jaz pa nimam več energije za zmišljevanje npvih in novih pesmic ter neprestano nošenje sem ter tja. In tudi pri nas vse to traja prav od sobote. Potem pa bo očitno res nekaj na vremenu in luni, če nas ima toliko podobne težave. Še sreča, sem tudi jaz že mislila, da smo jo razvadili, čeprav ima šele dva meseca.
Upam pa, da ne bo celo zimo, ko bo turobno vreme tako katastrofalno stanje!!!

Nejči




Anhelo2 -> le kaj mu je??? (20.9.2005 23:25:51)


OOOOOOOOO, jaz sem si tudi odahnila!!
Pri nas je tudi že od nedelje tako ampak vrhunec pa je bil včeraj.
Pa naš Liam resnično ne joče dosti!

Danes smo mu pa onemogočili in smo šli za cel dan v šoping v Avstrijo .

LP Buu




PBJ -> le kaj mu je??? (20.9.2005 23:40:20)

Moj pa je bil zadnji teden - do danes pravi sonček - priden ... Danes popoldan pa sem imela ginekologa, pa je menda že čutil, da se pripravljam. In ni spal skoraj nič, samo eno urco . Petnajst minut preden sem imela uro, bi on še veselo popcal in se cartal na prsih . Potem se je mož trudil, da bi ga uspaval.Pri ginekologu sem ga še ful hvalila, kako je zadnje čase priden. (Mimogrede - moji G sem teden po porodu poslala slikico mojega sinčka. Ko me je danes poklicala v ordinacijo mi je s prstom pokazala na polico, kamor je dala mojega princa...meni je kar srček poskočil .)

Ko sem se vrnila sta se moja glasno pogovarjala..no ta mali je nekam nezadovoljno cvilil in jokcal. Takoj sem ga dala na prsi in je po nekaj minutah zadovoljno zaspal. Ga odstavim, pa zopet jok in jovo na novo...

Ja, sedaj pa že tri ure spi in če bo tako priden, kot v preteklem tednu, se bo zbudil med četrto in šesto uro zjutraj, seveda zeloooooooo lačen .

Sicer pa se bo vreme kmalu izboljšalo .

Pa naj vas grejejo vaši mali sončki...

lp

LP




simona2 -> le kaj mu je??? (21.9.2005 8:12:32)

Očitno bo res nekaj z vremenom ali polno luno. Že moj mali sonček, ki še nikakor ne more biti razvajen od sobote samo jokca. No danes pa je bila relativno mirna noč, tako da upam, da z napovedanim izboljšanjem vremena jutri, prihaja tudi olajšanje za naše malčke.




barbara b -> le kaj mu je??? (21.9.2005 8:43:58)

Tudi jaz se pridrižujem klubu mamic jokajočih in še vse ostalo, otok.




lunca77 -> le kaj mu je??? (21.9.2005 9:15:51)

pa to jst ne morem verjet! naš je popolnoma isti s tem da je bil cel hudič ponoči. ga navajamo, da bi sam zaspal pa nam je že šlo prav fino pol pa kot da bi ga nekaj pičlo pa alarm cel dan in celo noč.
včeraj je bilo pa boljše. upam, da je res to vreme.





LONA13 -> le kaj mu je??? (21.9.2005 11:03:29)

Nš je tak šže odkar smo prišli z anglije. Doma če ga dam v košek začne tulit ko zmešan, samo da ga dam ven je takoj tiho. Hrano mora dobiti takoj, če ne kriči na ves glas.Tko da sva si sedaj uredila tako da imaa v splanici termosko s pripravljeno vodo, ko začne tulit ga dam na prsi, moj pa med tem časom pripravi mleko in nato hitro zamenjava. . Se kr trese če ne dobi pravi čas za jest. Mislm da bo to še pesro ko bo večji. Pa uiber je scrkljan




pika** -> le kaj mu je??? (21.9.2005 11:08:24)

Kot da berem svojo zgodbo.
Danes je že občutno boljše. Ob 6 sva se podojila in je nadaljeval s spančkanjem, tko da mi je ratal vse polikat in mal pospravt. Zdej ga pa slišim, da se oglaša.

Bay




malika -> le kaj mu je??? (21.9.2005 11:10:50)

Jaz sem bom tudi pridružila vsem z mnenjem, da je krivo vreme in dež.Moja dva sta tudi čisto nervozna, ko je dež in ne moremo ven.
Pa sem nabavila dežno prevleko za voziček in se sprehajamo ob čisto vsakem vremenu. Sosedje me sicer imajo za noro in nedogovorno , ampak glavno da so otroci zadovoljni pravim jaz.




Anonimen -> le kaj mu je??? (21.9.2005 11:22:23)

Pa še nečesa se morate zavedati v takih trenutkih. To je, da gre otrok vsake toliko časa skozi fazo, ko v razvoju kar naenkrat naredi velik korak naprej. In je zmeden, nervozen ter posledično izgleda sitem in kot da ne ve kaj bi sam s seboj. Malo se ozrite v bližnjo preteklost otroka in pomislite, kaj vse je osvojil v zadnjem času. Velikokrat je tako.




m@j@ -> le kaj mu je??? (21.9.2005 12:19:23)

Splišni, verjetno imaš prav!

Ampak, tudi pri nas je hudo! In potem še starši naredimo kakšno neumnost, kot npr. jaz. Včeraj sem v eni reviji prebrala, da pri štirih mesecih pa ja že mora otrok sam zaspat in da mora imet nek ritem. In jaz, ne bodi lena, grem otroka navajati na to. Rezultat: na koncu sva obe jokali ko dež!

Sem pa vesela, da nismo sami z našo tečnobo, ampak greste skozi to tudi drugi.




mimica -> le kaj mu je??? (21.9.2005 12:34:36)

M@j@, včeraj se je meni zgodilo nekaj podobnega. Ker moj mali zaspi samo na rokah, sem si rekla, da ga je treba počasi navaditi, da zaspi sam. No, pride večer, malega podojim, ne morem iz svoje kože in ga začnem nositi. In ga nosim, da zaspi, dam v posteljo, se zbudi ( tako kot vedno ), znova nosim, dam v posteljo, se znova zbudi. Tretjič pa sem si rekla, da ga ne bom vzela ven. In ga nisem. Vklopila sem mu vrtiljak in ga pustila. Ni jokal, samo pogovarjal se je in smejal. Naenkrat tišina, grem pogledat . Mali spi ! Vsa srečna začnem plesat pred sobo in se veseliti. A ne za dolgo, mali se zbudi, krik in sem ga nosila do desetih zvečer.




CIPRESA -> le kaj mu je??? (22.9.2005 7:04:46)

Ma mimica si me zdele nasmejala, prav tako je z nami le da ga jaz nočem nosit po rokah ampak ga samo božam pol pa jamra in se zvija in na koncu zaspi jaz pa roko trdo da jo komaj premikam ker ga eno uro božam po glavci.
Prej se saj zvečer ni bunil sedaj se je pa še to začel.

Drugače pa mislim da ima Splišni prav to so faze ki jih moramo dat skoz, tko je.




yvon -> le kaj mu je??? (22.9.2005 10:34:25)

Tole me ja pa razveselilo zdele ( če je lahko to razlog za veselje !!!). Najin Ruben isti, tečko, joka( pravzaprav VREŠČI)pa nimam pojma zakaj . Prav potolažena sem, k sem bila že namenjena k zdravniku, čeprav vročine nima, krčev tudi ne, so pa tile napadi joka zeloooo utrujajoči in res ja traja že nekje od sobote. Imam pa srečo zaspi sam, brez mamice ali atija. Sva ga navadla, je bilo mal hudo, a zdele ni panike. Čez dan bi pa rabila ne vem kaj, da ga umirim. Bo bolje a ne?




ninocka -> le kaj mu je??? (22.9.2005 11:13:20)

Jst se tud pridruzujem klubu Mamic dojenckov, ki jih je nenadmoma treba uspavat na rokah .
Ja, in ce dobr premislm, se je tud pri nas zacelo v soboto, ko smo se ponoci 1.5 ure dajal spat.
Zdej se pa zbudi okrog 11 - 12 zvecer in potem nikakor zaspat do 2h. Uceri "smo sli spat" ze ob 1 (zbudil ob 12h), pa sem ga sam prestavljala iz pojstelce v roke in nazaj, ker nikakor ni hotu zaspat, al je pa zaspal za minuto in ko sem ga odlozila, je planu v tak jok, da bi pol ulce zbudu .

Upam, da se bo res z dobrim vremenom tud nas mali mal pomiril.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>