|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
28.4.2015 17:50:40   
aspera
Kopalk jaz nisem nikjer zasledila, poglej malo na netu, levcka. Sama si bom najbrž kupila kakšne navadne, samo večjo cifro. Pa ne predrage (npr. v New Yorkerju jih dobiš po 20€), ker računam, da se bom potem "skrčila" nazaj na svojo cifro user posted image . Modrci pa tudi meni postajajo premajhni, sem si zadnjič morala enega novega kupit, ker sem že iz B na C košarico prilezla - kar se sploh ne pritožujem user posted image .

< Sporočilo je popravil aspera -- 28.4.2015 17:52:24 >

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 901
28.4.2015 17:53:28   
levcka
Moj se tudi ne pritožuje, da morm večje kupovat. Še vedno se pa najboljše počutim v športnih modrčkih. Bom šla pogledat v New yorker, čeprav mi tam nikoli niso bile všeč.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 902
28.4.2015 17:58:37   
aspera
Pa H&M ima tudi poceni kopalke, lahko še tja zaviješ user posted image .

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 903
28.4.2015 18:02:50   
levcka
Mogoče imajo pa že kej drugačno modo kot samo bikinke ;)

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 904
28.4.2015 19:48:15   
Lupidupi
Lepo pozdravljene punce.

levcka zaradi svojih let. Ja, znajo biti zelo nesramni. Isto se dogaja v šoli. Vodstvo šole in učitelji me podpirajo in razumejo, sošolke v razredu pa ne nehajo napadati s svojimi grdimi izjavami. Se ne obremenjujem preveč, ker to samo škodi mojemu malemu. Je bilo že tako hudo, da so bile tudi učiteljice zaskrbljene.
Se pa ne mislim spuščati na njihov level, ker nima smisla. Jaz sem ponosna na otročička, ki ga nosim in me ne zanimajo ostala neprimerna mnenja. Ostajam močna in pogumna : )

utripek hvala in se popolnoma strinjam. Bolj se ne bi mogla! user posted image
Sem zelo vesela takih besed.

Aja, pa še to. Glede izcedka iz dojk. Jaz tudi opažam fleke. Ponavadi zjutraj.Verjetno v kakem takem položaju spim, da jih stiskam?! user posted image

< Sporočilo je popravil Lupidupi -- 28.4.2015 19:52:23 >

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 905
28.4.2015 19:58:38   
levcka
Joj če bi se ljudje brigali zase bi bil svet takoj lepši. Jaz se popolnoma strinjam s tem, kar je napisala utripek. Mene je moja mami rodila, ko je bila stara 17 in pol. So jo malo čudno gledali takrat. Zdaj se pa meni zgodi, da me čudno pogledajo kako to, da bom imela prvega otroka šele pri 33ih. Ti samo glavo po konci in se jim ne pusti. Čeprav razumem, da ti je verjetno težko.

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 906
28.4.2015 20:11:52   
sturla
Dan

levcka jaz sem jih videla v c&a v btc-ju,samo črne in 1 model user posted image če ti pride kaj prav. Aja pa super za kompletek? A si ga spletla ali skvačkala? Jaz sem jopico skvačkala že 2 meseca nazaj in zdaj čakam z obrobo..ne vem kakšne barve naredit user posted image

lupidupi se popolnoma strinjam z utripek. Res lepo,da obstajajo še take punce user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 907
28.4.2015 20:16:41   
Lupidupi
levcka res je. Eh, nima smisla. Mali mi vliva vsak dan novo energijo... in ta energija je večja od vse hudobije user posted image
sturla Najlepša hvala. Sem ful vesela , da ste me tak lepo sprejele med seboj.

Samo da smo me srečne s sončki user posted image

< Sporočilo je popravil Lupidupi -- 28.4.2015 20:18:00 >

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 908
28.4.2015 20:21:03   
levcka
sturla bom šla pogledat. To verjetno na Rudniku a ne? Joj zdele vidla da je C&A v BTCju napisano ;)

Naštrikala sem. Belo vse, potem sem pa z rumeno in zeleno še malo naštikala gor in rumen in zelen trakec dala notri. Moj pravi, da je preveč načičkano, meni je pa ravno prav :) Mi bo pa še od prijateljice babi nakvačkala allstarke ene zelene in ene rumene. Ker sama ne znam kvačkat :) Čestitam tudi tebi za to, da si kvačkala :)

< Sporočilo je popravil levcka -- 28.4.2015 20:22:41 >

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 909
28.4.2015 21:17:01   
Dorskiy
Oila,nova tukaj :P PDP imam 28. septembra - a je mogoče kakšna skupinica septemberk na facebooku? :)
lepo nosečnost želim vsem user posted image user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 910
28.4.2015 23:10:28   
kokosita
Pozna katera tole knjigo? http://www.sanje.si/knjigarna/modrost_rojevanja.html

Sem dobila že kar nekaj priporočil... Menda je res vredna branja. Sama jo bom definitvno prebrala, saj mi je všeč, da govori o zelo pozitivnih izkušnjah naravnega poroda in pa navaja tudi druge možnosti kot samo ležanje na hrbtu...

(odgovor članu Dorskiy)
Neposredna povezava do sporočila: 911
29.4.2015 8:17:22   
sabincica
Zdravo bodoče mamice....user posted image

Jaz pravim, da se je brez veze sekirat in študirat o tem, kaj drugi mislijo. Vsak naj svoj prag pomete, pol pa se naj javijouser posted image ....mene so skoz v službi sodelavke forherale, kdaj bom imela otroka, čes da sem pa že zdj full stara in če bi rada z berglami na govorilne hodila, pa sem jim zmeri odgovorila, da je moje telo, in ko bo moj čas bom imela svojega otroka, prej pa ne! Pa moj ati je tud imel en čas ene izpade, da je on še edini v celi žlahti, ki še ni dedi, pa so moje sestrične mlajše, pa že imajo otroke- no njemu sem isto rekla in pol je težil mami, da mu neki prekrivam, da ziher ne morema imet otrok in da letos imama manjši vrt samo zato, ker se boma ''zdravila'' za neplodnostjo- no moja mami je že takrat vedela da sem noseča, samo sem rekla, da do nuhalne ne sme nobenmu nič rečt- no in zdj je moj ati presrečenuser posted image , ker bo dobil prvega vnukecauser posted image

Glede MV- men ga je G že 2 merila. Prvič zato, ker imam rahlo spuščeno maternico in drugič v 15t, zaradi neprestanih bolečin v maternici. Je rekla, da je povsem normalne dolžine, vendar bo redno preverjala, ker te bolečine preprosto ne prenehajo ( so pa tako v intervalih- 14 dni ful, potem se omirja in potem 1 teden brez- no potem me pa križ začne boletuser posted image .

Kopalke za nosečke sem pa jaz v Intersportu videla- vsaj zdi se mi da so bile. Jaz bom imela kar navadne. Tja kamor midva hodima sma tako sama v zalivu, razen kake jadernice ali pa raziskovalcev, tako da sem lahko tudi brez njihuser posted image ...bom porabila stare bikinike pa bo- če pa komu nisem všeč, pa naj ne gleda mene! user posted image

Izcedka iz prsi še jaz nimam, ali pa ga na črnem perilu nisem opazila.user posted image

Aja, včeraj sma pripeljala voziček, moj ga je že kar sestavil, preštudiral, tako da je v nizkem štartuuser posted image ...samo da je do tja še 4 meseceuser posted image . Moram rečt, da mi je všeč. Full je enostavn, pa super fajn vodljiv, z mehkimi kolesi, tako da upam, da bo mali škljat user posted image užival v njem, ko bomo vozičkaliuser posted image .

(odgovor članu kokosita)
Neposredna povezava do sporočila: 912
29.4.2015 8:33:23   
sturla
Jutro, kako ste user posted image ?

Pri meni vse ok,prav nič posebnega in prav vesela sem,da je tako user posted image

Kokosita knjigo imam doma,a je nisem še odprla. Prijateljica mi jo je posodila in pravi,da je fajn. Par zgodb pa je malo odštekanih user posted image

levcka joj allstarke,se jih lotevam že toliko časa! user posted image mogoče bo zdaj le pravi čas za to user posted image jaz bom eno dekico skvačkala,sam ne vem ali bi samo belo ali bi dodala malo barve..dokler ne vem za spol se itak ne bom lotila user posted image

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 913
29.4.2015 8:41:23   
sabincica
Sturla, a bi ti kako svojo štrikano umetnino hotela vizualno z nami delit?user posted image Misli, če se da slikco kam tle gor na forum pripopatuser posted image

(odgovor članu sturla)
Neposredna povezava do sporočila: 914
29.4.2015 9:11:28   
Lupidupi
Lep sončen pozdrav punce.

Zgleda,da bo danes lep dan in tudi jaz sem se zbudila z lepimi mislimi user posted image

sabincica točno. Ljudje znajo vtikat nosove povsod razen v svoja življenja. Vedno o drugih najbolj pametujejo. user posted image
Torej pravzaprav sploh ni pravega oz. idealnega časa za nosečnost?! Vsaka se odloči sama in sama ve kdaj je na to pripravljena, tako kot si sama rekla : )
Super za bodočega dedeka user posted image in tudi babico seveda.
Mimogrede, moja mama se je za sestrico zelo trudila. Vmes je bilo veliko zapletov in je veliko let minilo dokler je dobila svojo pikico. Dobila jo je pri 41 letih ( potem veš kake so še le takrat ljudje govorili... ). Pa sploh niso vedeli zgodbe. Konec koncev je to odločitev vsakega posameznika in ne vem zakaj jih je tako težko spoštovat.

Kokosita knjiga izgleda odlična. Žal je nimam ampak bi jo tudi sama definitivno z veseljem prelistala.

Te ideje s štrikanjem pa občudujem. Sama najbolj cenim stvari, ki jih naredimo sami. Nosijo v sebi prav posebno energijo ljubezni user posted image

Lp

< Sporočilo je popravil Lupidupi -- 29.4.2015 9:15:26 >

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 915
29.4.2015 9:31:08   
Lupidupi
Dorskiy pozdravljena in dobrodošlauser posted image user posted image

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 916
29.4.2015 10:10:53   
Dorskiy
Hvalauser posted image
Sem zadnjih par strani na hitro priletela, ko bo več časa pa preberem vse.

Naj opišem na kratko še svoja doživetja.

Sedaj sem v 19. tednu, gibanje otroka čutim odkar sem vstopila v 18. teden. Iz dneva v dan se gibanje čuti pogosteje in tudi višje.
Vedno čez dan, zaenkrat ko grem spat (okrog 22:00) je že mir in tako celo noč dokler se ne zbudim zjutraj včasih čutim, kot da bi se zbudil z mano in se malo vmes premakne :P
Najbolj smešno mi je ko sem v družbi, takrat zelo rad nori v trebuščku user posted image
Na hrbtu mi sploh več ne paše spat.. najraje spim na levem boku, sicer ne vem kdaj točno ampak ponoči se 1x zbudim, da me desni kolk in noga grozno boli.
Si tudi jaz že nekaj časa dajem en velik pojšter med noge, ampak mi manjka nekaj daljšega, takda bom počasi šla v nabavo po večjo blazino.
Zredila sem se za približno 3 do 4 kg.
Počutje je super, ampak se ne morem veliko naprezat, ker občutim posledice zvečer: pretirana utrujenost, pa tišči me v spodnjem delu trebuha.
Zaposlena nisem, sem na zavodu, ampak na zavodu me ful priganjajo naj iščem službo kjerkoli, tud v proizvodnji, nazadnje sem dobila poziv za obiranje jagod v nasadih pri ne ravno fajnih pogojih.

Na začetku nosečnosti sem imela veliko slabosti, bruhala pa hvalabogu ne! :)

Za spol še ne vema, ker je otrok vedno v takem položaju do sedaj, da se ni dalo videt :P morda kmalu zvem (čez 2 tedna)

Glede kopalk, ki nekatere pišejo, jaz se sicer ne bom hodila kopat, ampak ker mi je rado ful vroče poleti, bom kar v teh kopalkah, ki sem jih lani kupila, predvidevam, da mi bodo pasale, ker v prsi nisem ravno obdarjena pa izgleda, da tud v prihodnosti ne bo neke velike razlike :P

< Sporočilo je popravil Dorskiy -- 29.4.2015 10:11:47 >

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 917
29.4.2015 10:18:15   
beba92
pozdravljeni.
Sama sem v 17. tednu, me pa kar malo skrbi, saj se mi trebuh skoraj nič ne pozna user posted image in niti zredila se nisem za kg. Me mora skrbeti? Naslednji teden imam pregled, me včasih kar malo strah rata, da nebi blo kaj narobe.... mogoče sem samo panična...
moja draga slabost me še kar noče zapustiti, se sprašujem če me sploh kdaj bo user posted image

aja kupila še tudi nisem kaj, oblačila in voziček dobim od sorodnice, tako da mi ni treba skrbeti za to... user posted image

lep dan vam želim, upam da me bo kera potolažila vsaj malo glede mojih strahov user posted image

(odgovor članu Dorskiy)
Neposredna povezava do sporočila: 918
29.4.2015 10:21:20   
beba92
pozabla sem vprašat, a obstaja fb skupina za septembrke ?

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 919
29.4.2015 10:41:06   
aspera
Dobro jutro! Jaz sem se šele ob desetih danes zbudila, zato ker sem ponoči od štirih do pol šestih gledala u strop spalnice in se obračala po postelji kot riba na kopnem user posted image .

Dorskiy, midve imava pa na isti dan pdp user posted image . Jaz gibov še ne čutim tako intenzivno kot ti, mogoče parkrat na dan, če npr. sedim ali ležim in imam srečo, da me ravno prav brcne. Pa še to je bolj tako nežno.

A ste že kaj razmišljale kako boste rodile? Jaz nisem tak pristaš "naravnega" rojevanja in če bo prehudo, bom sigurno vzela epiduralno. Se mi ne zdi smiselno tako matrat, če ti lahko olajšajo zadeve, če rata nevzdržno. Saj nam npr. tudi pri zobarju dajo injekcijo, če boli, pa včasih tudi ni bilo tega in si pač moral prenašati vse bolečine.

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 920
29.4.2015 11:22:19   
Lupidupi
Dorskiy Tudi jaz sem v 19. tednu in čutim gibe vsak dan močneje. Najbolj kadar ležim na hrbtu : )

beba92 Mislim, da te ne bi smelo kaj preveč skrbet. Odvisno je tudi od tvoje strukture in teže telesa kdaj se ti začne trebušček poznati.user posted image

aspera Glede rojevanja se popolnoma strinjam s tabo. Baje, da se moreš prej naročiti za epiduralno? ( v primeru, da postane nevzdržno ) Povsod namreč ni 24 ur na dan na razpolago koliko vem?!

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 921
29.4.2015 11:27:48   
aspera
Odvisno od porodnišnice, ja. Pri nas v Kranju moraš baje prej na neko predavanje. Pa do sedaj si moral v kranjski porodnišnici epiduralno plačat, po ta novem pa pravijo, da je brezplačna. To nam bojo vse v materinski šoli še obrazložili.

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 922
29.4.2015 11:34:15   
Lupidupi
A tak. Ja tu v Mariboru pa koliko vem včasih je na voljo včasih ne.. odvisno kak naletiš. Zato pa je fino, če se naročiš in jo posebej šparajo zate. Zdaj za plačilo pa nisem prepričana...
Je pa super ja če je brezplačno itakuser posted image

< Sporočilo je popravil Lupidupi -- 29.4.2015 11:35:09 >

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 923
29.4.2015 11:39:17   
kunigundek
beba92, glede kilogramov ne skrbi. Še sploh, če te še vedno mučijo slabosti. Meni je G na pregledu rekla, da si otrok že vzame toliko, kot potrebuje. Upam, da slabosti kmalu ponehajo, potem pa boš dobila apetiti in tudi kile bodo šle počasi navzgor. Vsaj pri meni je bilo tako.

Lupidupi, šestkrat na dan si moraš meriti sladkor? Ja pa kar huda varianta sladkorne. Meni so jo tudi ugotovili, ampak si moram meriti 2-3X tedensko. Pa imaš samo dieto ali so tudi kaj o insulinu govorili?

Aspera, kakšen porod, kje je še to user posted image . Jaz sem zagovornica naravnega, ampak nikoli ne veš, kako bo potekalo. Je razlika, če je vsega konec v uri, dveh, ali če se vleče 12 ur. So pa kolegice med sabo primerjale in tiste, ki niso imele epiduralne, so imele veliko manj šivov, če sploh katerega. Imaš bolj občutek, koliko pritisniti.

Kaj pa shranjevanje matičnih celic, ste že kaj razmišljale o tem? Z mojim ravno debatirava, a bi a ne bi...

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 924
29.4.2015 12:12:38   
utripek
Soncen pozdrav 🌞

KOKOSITA zdaj sem pri knjigah...MAMICA BOM, MOJA NOSECNOST IN OTROK in PRVA LETA...
Bom pa poiskal tudi to knjigo. Saj luterature je ogromno, ce le hoces...

Ja do poroda je se kar, ceprav mi hitreje minevajo meseci kot sem mislila😀. Glede epi... sem skepticna...res je zakaj bi bolelo, ce ni treba. Potegne pa dosti drugih nevsecnosti...dobis jo komaj pri koncu poroda, prikrajsana si za obcutke ob rojstvu( te mamice ne cutijo obcutka, ko hormon srece preplavi telo ko dete pride ven, tudi ze prej koliko je potrebno pritiskat...), do 12 ur ne morejo na noge in imajo problem s kontroliranjem urina. Obstaja pa tudi rizik. Mislim, da ima vsaka 500-ta zaplete. Kolegica je 2 krat imela epid., ker se je strasnooo bala bolecine. Mislim, da ce je nekaj narava dala-rojstvo, ne more bit tako hudo, ker potem se ne bi razmnozevali😉. Do hitrega in lahkega poroda lahko pridete tudi z jogo za nosecnice, kakrsnokoli telovadbo(za krepitev misic). Ceprav je pomembno tudi bit dobro psihicno pripravljena-sproscena, zato mi je osebno joga najboljsa. Kolegica pa je hodila na akupupunkturo.
M. celice- sigurno da ja. Dobra stvar.

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.