RE: Septembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

jagoda2015 -> RE: Septembrke 2015 (15.3.2015 19:49:28)

Pozdravljene.
Tudi jaz imam rok septembra - 24.9. Prva nosečnost [sm=smiley1.gif]. Obstaja tudi na fb skupina septemberke 2015?:)

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 9:00:06)

Preggy:
Jaz imam tudi stalno neke rjave, rjavo-rdeče ali pa rdeče (torej krvave) izcedke... Na začetku me je bilo grozno strah, vsakič panika, jok, sem tudi hitela na pregled, sesuta...
Tudi meni je bilo rečeno, da je z otrokom in maternico vse ok, da tam notri ni nobene krvavitve. Da izvira iz mat. vratu.
Zdaj se mi sploh ne da več s tem obremenjevat. Sklenila sem, da bom poizkusila narest vse, kar je v moji moči, torej zdravo jest, živet, itd., kaj več pa tako ne morem.
Ne, ni mi vseeno,.. zdrave nosečnosti in otročka si želiva oba bolj kot vse na svetu, ampak kaj naj? Če ginekologinja pravi, da je vse ok, jaz nimam kaj več,.. nosim dnevne vložke Always, ko začutim, da nekaj curlja itak tečem gledat na WC, ampak čist informativno..
Če pa bi se začele hude bolečine s krči in krvavitev kot pri [sm=hudicek1.gif] pa bi seveda ukrepala.

Tako da, moj nasvet, probaj odmislit in vzami te izcedke kot nekaj normalnega, pač smo tudi take, ki se nam to dogaja, a se o nas ne piše in ne govori toliko. [sm=smiley1.gif]

Ema0naja -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 11:11:35)

Pozdravljene

Končno se javljam tudi sama...do sedaj sem vas samo pridno brala [sm=smiley1.gif]

Prvič noseča, 30 let, datum: 4.9.2015, okolica KK

Za začetku je bilo kup težav :(, seda se stanje umirja...
A mogoče katera ve, kje naj najdem kakšen izračun glede potem porodniške... žal sem v bolniški in mislim, da bo na koncu številka "porazna"... denar ni vse, vendar nujno potreben, da lažje dihaš :(

levcka -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 11:14:51)

Pozdravljena,

CSD Šiška ima na spletni strani možnost izračuna porodniške, baje ti izračunajo v cent natančno. Jaz še nisem uspela tega narediti. V službi sem za računalnikom cele dneve, tako da ga doma niti slučajno ne prižgem.

Držim pesti, da boš imela od zdej naprej normalno nosečnost.

Ema0naja -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 11:20:36)

Hvala!!! tega pa res nisem našla.... Nočem stokat, samo če imaš slab plačilni razred, potem ti vsak euro prav pride...

Tudi sama upam, da bo mirno do konca - pazim nas in na otročička, tako da ja, vse bo o.k. :) hvala še enkrat...

levcka -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 11:30:21)

Malenkost :) Pa saj vse razumemo kako je to. Vsak eur je treba dvakrat obrnit.

aspera -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 13:14:19)

Ampak, a ni tako, da se pri obračunu porodniške šteje zadnjih ne vem koliko plač? Se pravi, da se tega še ne da izračunati vnaprej, če ne vemo koliko bojo znašale naše zadnje plače [sm=zmeden.gif]. Jaz sem tudi že od samega začetka v bolniški (zanosila sem z IVF postopkom) in imam tud porazno plačo sedaj, tako da bo porodniška res mizerna.

Drugače imam pa jutri nuhalno, ki jo po eni strani komaj čakam, po drugi me pa skrbi kaj bo. Držite pesti [sm=smiley1.gif].

levcka -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 13:16:39)

To pa ne vem aspera. Pomoje je najbolje, da preveriš točno na svojem CSDju da ti povejo kako to gre. Jaz sem trenutno še lepo v službi in nameravam tudi ostati, do nastopa dopusta in potem porodniške. V kolikor mi bo to telo dopuščalo :)

Ema0naja -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 13:20:27)

Sama vem koliko bo povprečna bolniška na mesece, tako, da lahko računam - okvirno. drugače pa ja, gleda se en mesec pred porodom za 12 mesecev nazaj...če prav razumem...

aspera -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 13:33:14)

Ampak, a si sigurna, da boš do konca nosečnosti na bolniški? Meni je zdaj še poslala papirje na komisijo in čakam odgovor, potem bom morala pa najbrž v službo, če bo vse ok. Sicer mi bo pa po eni strani čisto pasalo, ker sem že naveličana te bolniške in čepenja doma. Imam dovoljenje za kakšen kratek sprehod, to je pa to in mi sploh ni všeč tole.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (16.3.2015 19:31:26)

Joj jaz bi pa proti koncu tedna z veseljem ostala na bolniški, ker sem že kar utrujena od 9 urnega delavnika.

Preggy -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 9:01:17)

Pozdravljene ..
hvala vsem za nasvete in spodbudne besede. Zaenkrt smo v redu.. otrocek se drzi. Krvavitev je nekje v matericnem vratu. Ta naj bi bil tudi ze dosti velik oz sirok, saj se ne spomnem kaj je rekel :) Ker je moja na dopustu ta teden, sem imela kontrolo pri drugem..k sreci zelo prijazen.. pregledal vse in razlozil. Tudi za pregled otroka in posteljice si je vzel cas in do sedaj je vse vredu. Seveda pa ne more zagotoviti kako bo naprej in ali bo se kaj krvavitev.. Pravi pa da je vrjetno glede na to da sem ze krvavela, in da se sedaj vse se bolj siri in razteza ter pripravlja upajmo na porod.

Imam pa vprasanje za vse, no se posebno za tiste podobne meni ki imajo bolecine in krvavitve.
V cet naj bi odsli na krajsi dopust do nedelje. voznja v eno smer ca 4-4,5 ure. Kaj menite? Ali naj grem ali naj raje pocivam doma? Predvsem me skrbi voznja v avtu toliko casa..saj sem nekako najlazje v pollezecem polozaju. Predvsem imam skoraj konstantno bolecine v sp levem predelu trebuha..kar pa sicer mislim da je bolj povezano s crevesjem, saj so bolecine prisotne tudi pri obisku wcja.

Se vam ze vnaprej zahvaljujem za odgovore..in pa vsem cim bolj mirno, lepso in veselo nosecnost do konca![sm=duda.gif]

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 9:19:08)

Preggy: Če ne boš vozila ti, oz. bi bila sopotnica, potem kar pejt. Vsak dopust, oddih ti bo dobro del, samo glej, da boš tudi tam, vse počela zmerno. Jaz sem šla v podobnem stanju kot ti, pred kratkim na Krk.
Pa mi ni žal, nadihala sem se svežega zraka na sončku, odmislila tegobe in se tudi psihično sestavila - napolnila baterije.
S črevesjem pa imam probleme tud jaz, itak zarad nosečnosti vse še bolj upočasnjeno in tudi boli. Meni je gin. svetovala nalivanje z vodo, Magnezijeve šumečke in probiotične jogurte.. In pomaga, zelo!

beba92 -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 10:25:52)

Punce kako ste?
Se vam trebušček že pozna kaj? jaz imam občutek, da sem še vedno ravna kot deska... v katerem tednu se začne poznati?
aja slabosti so pri meni vsak dan hujše [sm=smiley13.gif] je še keri tako slabo al ste tiste srečnice ko vam ni? [sm=smiley1.gif]

levcka -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 10:29:25)

Preggy jaz sem bolj "ziheraš" pa ne vem, če bi upala v drugo državo. Drugače pa mislim, da ti je Maicco dala dober nasvet. Oddih vsakemu pride prav.

Beba92 meni se trebušček že pozna, samo sem že v 16em tednu. Malo me tudi že špika sem in tja. Slabo mi pa še vedno ni nič - sem neizmerno hvaležna za to.

Uživajte srečke [sm=nosecka.gif]

aspera -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 10:41:33)

levcka, potem boš pa lahko kmalu že prve gibe čutila, ene jih že tam nekje v 16.tednu začutijo [sm=smiley1.gif].

Jaz imam danes popoldne nuhalno in imam take mešane občutke, upam, da bo vse ok. Prej sva se je ful veselila s fantom, zdaj naju pa skrbi kaj bo, ker me je ginekologinja 2 tedna nazaj napsihirala s tisto izjavo, da se ji zdi, da imam preveliko nuhalno. Čeprav ona sploh nima primerne opreme in licence za merjenje, tako da ... bomo videl danes kaj bo.

Jaz sem konec 11.tedna nehala z vstavljanjem Estime (progesteron, ki si ga moramo vaginalno vstavljat vse, ki zanosimo s pomočjo IVF) in sem sedaj malo manj napihnjena, pa tudi kakšna kila mi je šla dol. Očitno sem dosti vode zadrževala od teh tablet. Tako da zjutraj imam čisto majhen ptrebušček, zvečer pa malo večji, tudi od hrane in in napihnjenosti.

Preggy, meni se sama pot in dopust ne zdita problematična, ampak prej dobrodošla. Seveda, če ne boš s čim pretiravala in boš bolj na easy [sm=smiley1.gif]. Samo to bi me malo skrbelo, če bi se kaj zakompliciralo in bi bila v tujini, ampak itak nimaš kaj, toliko kot ti lahko tukaj pomagajo, če bi šlo kaj narobe, ti lahko tudi v tujini. To je bolj problematično potem, v zadnjem tromesečju, če imaš prezgodnji porod. Takrat je pa res pomembno kje rodiš, ker npr.nekje na Tajskem ne bojo poskrbeli za otročka tako kot pri nas.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 10:46:54)

Ja saj ne vem, ali me brca al me špika, ker se maternica razteza. :)

Držim pesti za nihalno. Kam pa greš?

aspera -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 10:49:27)

K dr.Urhu v Šk.Loki [sm=smiley1.gif].

levcka -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 10:52:10)

Držim pesti :) Dr. Urh je super ginekolog - no vsaj zna na lep način vse povedati in obrazložiti. Sem ga imela enkrat na ultrazvoku v KR in je bil takrat dejansko edini, ki mi je razložil, kaj pomeni to, da imam policistične jajčnike in kaj to potegne za sabo. Moja prejšnja ginekologinja, se s tem nikoli niti ni uvkarjala, da bi mi razložila. Mi pa zdaj Dr. Hanđar tudi vse razloži :) Imam res srečo :)

aspera -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 10:58:02)

Joj, Handžar je enkrat nadomeščal mojo ginekologinjo, ko sem imela pregled in sem bla čisto v šoku, ko sem ga zagledala, ko sem not stopila[sm=smiley36.gif]. Pa še tista njegova polomljena slovenščina [sm=smiley1.gif]. Meni ni bil všeč, ker je bil ful grob v primerjavi z mojo, ampak drugače pa pravijo, da je strokovnjak in so zadovoljne z njim.

Urha bom pa danes prvič srečala, jaz imam Igličarjevo, ki je drugače ful super ginekologinja. Samo zadnjič mi je s tisto neumesno izjavo malo zamorila.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 11:02:09)

Pri meni nikoli ni bil grob. Pa tudi slovenščino že obvlada :)

Naj ti ure do nuhalne čimprej minejo. Potem pa res držim pesti, da je vse ok in da se je tvoja ginekologinja zmotila.

aspera -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 11:18:56)

No, saj dopuščam možnost, da je dober ginekolog, jaz takrat nisem imela ravno prav prijetne izkušnje z njim. Pa ne zaradi slovenščine, to me je še najmanj motilo [sm=smiley36.gif].

Hvala, upam, da bo vse v redu.

zziduj -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 16:31:41)

Živjo vse od prej in vse novejše, ki ste se pridružile :) Juhej, bo jesen oz.pozno poletje bogato obrodilo ;)
Moje mnenje - ne prebirajte preveč forumov oz.ja, berite jih, ne jemljite si pa vsega k srcu. Ne vem, zakaj smo ljudje tako narejeni da najraje delimo slabe izkušnje, potem pa le sem in tja kdo dobro. Torej, vzameš z rezervo. Bistvo je, če seveda stvari niso preveč zakomplicirane, da poslušate sebe!!! Kaj vam paše, koliko zmorete, telo vse pove oz.nakazuje. Ne zavidam tistim, ki morate prenašati slabosti in slabo počutje. Mene preseneča, kako velik vpliv ima psiha - zaradi podzavestnega stresa do 13.tedna nisem normalno spala, sedaj je bolje, pa še vseeno, čim me kaj muči (hočem nočem-skrbi mi večinoma delajo drugi), noč ni prespana.
Sicer pa se trebušček počasi lepo polni, se mi zdi da malo dete dobiva na moči, čutim neke "rahle dotike" notri (15.t) Danes bila na 2.pregledu, 3.bo bolj zanimiv ko bo spet UZ :) pa morda povprašam za spol.

Torej, za enkrat vse super krasno, obožujem jagode, sicer pa je apetit popustil - kako ste ve kaj z pridobivanjem kilogramčkov? ;) Jaz sem jezna nase ker še vedno...khm..kadim :( žalosti me pa edino bodoči očka...in služba.

Kakorkoli, zame sveti svetla lučka na obzorju, katere se čedalje bolj veselim, le to je pomembno, da bo z malo žverco vse ok, ostalo se bo že uredilo kot je namenjeno. Z optimizmom naprej, vse dobro vsem! Čim več dobre volje, čim več razvajanja, čim manj nepotrebnih skrbi (ne delajte si jih še dodatno), ravno prav dobre, zdrave hrane, veliiiiko tekočine in pa čim več svežega zraka! Pomlad prihaja :)

[sm=angel.gif]

aspera -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 19:00:00)

Jaz sem z nuhalne in je vse v redu, padem v nizko tveganje in sem ful pomirjena in vesela [sm=zz_bounce.gif]. Res je bil lep pregled, otroček je res skakal notri in mahal z rokicami in nogicami, da ga je komaj izmeril in pregledal. Pa na 3D je tudi preklopil vmes in se je res fajn videlo, midva sva čisto blažena danes [sm=smiley27.gif]. Sva pa rekla, da nočeva vedeti za spol, potem ko je dal na 3D, se je pa meni zdelo kot da vidim lulčka in sem ga vprašala, če je bil to lulček, pa ni hotel nič potrditi [sm=smiley36.gif]. Je rekel, da se težko loči v tem času kaj je kaj, tako da bomo čez 6 mesecev videli, če sem prav videla [sm=smiley1.gif].

Drugače pa moram pohvalit dr.Urha, ful mi je bil všeč, ful prijazen in strokoven.

mama petka -> RE: Septembrke 2015 (17.3.2015 19:52:01)

pozdravljene,
tudi jaz se pofočkam. Malo odstopam od povprečja. [sm=jezicek.gif]
pričakujem petega otroka, doma imam že dva najstnika in dva na začetku oš. Odstopam pa tudi po starosti, stara sem 40 let. Sem pa v 15 tednu s težavami, ki so značilne za tako starost in mnogorodnost itd... krvavitve, nizko ležeča posteljica......

se beremo..... kako pa pridem do fb skupine?
lp

Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>