RE: Septembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

azalea -> RE: Septembrke 2015 (10.2.2015 14:19:28)

saj bo prišla še kaj sem gor poklepetat [sm=smiley36.gif]

superfinofajn -> RE: Septembrke 2015 (10.2.2015 14:23:07)

Eno neumesno vprašanje trenutno...
ste že vsem povedale ali vedo le najbližji?

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (10.2.2015 14:32:17)

Kukuc

evo me..neki mi rr in obvestila na mail nagajajo. Sem ti poslala zs vijolica2. Saj sledim in gledam, mqlo traja vcasih, se posebaj ko sem brez neta :/

Midva nisva povedlaa se nikomur. Jaz s3m ze kri dala in nis3m bla na tesce. Sploh nisem vedla da mi bodo vzeli.

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (10.2.2015 14:33:16)

IZVIRNO SPOROČILO: azalea

saj bo prišla še kaj sem gor poklepetat [sm=smiley36.gif]

Bom bom..ne boste se me znebile [sm=jezicek.gif]

azalea -> RE: Septembrke 2015 (10.2.2015 14:44:54)

Midva nisva se povedala nikomur. V planu je povedat tam nekje okrog 14-15. tedna ko pridejo rezultati nazaj. Ce je vse ok, bodo zvedli, ce ne bo to ostalo samo najino.

roca -> RE: Septembrke 2015 (10.2.2015 15:02:55)

pozdravljene punce.. tudi jaz sem imela že prvi pregled in zaenkrat vse lepo poteka PDP imam 26.9 [sm=smiley1.gif]naslednji pregled imam šele 9.3 bom mogla dat kri pa vodo, zanima me za nuhalno ker mi ginekologinja ni nč omenila in bom takrat že 12 tednov noseča... a kj rabm za nuhalno? a se samo naročiš?

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (10.2.2015 17:43:35)

Poklices in se narocis za NS.

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 11:07:48)

Ze dva dni sem tecna, jokam itak za vsako figo. Sam da mi kdo kaj rece bi se razjokala. Tako da mam energijo cisto na psu. Danes s3m se občutila nespečnost in sem imela zmenek s kuhinjo stopnicami in sobo [sm=jezicek.gif] spala pa bi itak takrat ko so se otroci zbudili. Veselim se petka in res upam da se je napoved zmotila kot danes da bom lahko sla v miru v mesto. Malo pohajat pa junk food jest[sm=jezicek.gif]

levcka -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 12:02:10)

Jaz sem napihnjena samo po določeni hrani - včeraj sem ugotovila, da paprika ne bo ok. Okisana je super in ni problemov, kuhana mi pa v kakršni koli obliki dela take težave, da sem včeraj sredi izobraževanja postala zelena in samo šibala na wc... Še dobro, da niso bili vsi pozorni :)
Pri nama sva povedala staršem, ve še par prijateljev. Konec meseca bom morala pa povedati že tudi direktorju. Upam samo da bo nuhalna ok.
Sem pa še vedno utrujena - spala bi sredi popoldneva. Slabo mi ni bilo nikoli, prsi so me nehale bolet, me pa zdaj srbijo. Ampak to bom že vse preživela. Najbolj mi gre na živce, ker sem takoj zadihana - odsotnost telovadbe se kar pozna po treh mesecih počivanja.

Mi zna katera povedati, se pri izračunu porodniške štejejo vse nagrade - npr. jubilejna in nagrada za dosežen promet?

Lepo se imejte [sm=nosecka.gif]

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 12:15:01)

Evo, v ponedeljek sem imela prvi pregled. Zraven je bil dragi, po lastni želji.
Moram reči, da sem od ginekologinje pričakovala več.

Kot prvo, bila je vidno nejevoljna, da je prisoten tudi moj..
Ves čas se je pritoževala, kako je plod itak še majhen in nimamo kaj videt (pa sem v 9. tednu in je tudi rekla, da je za te tedne normalno velik), nato pa prijavi: "Jah, kaj naj vama rečem, en je, živ je, to je pa vse, kar za zdaj rabita vedet! A je vse v redu, a ni v redu - ne vem, ne vidim."
Pred tem mi je vzela tudi bris in pri tem bila tako groba, da sem kar zacvilila in spodaj začela krvavet, tista vrečka za čez UZ je bila potem čisto krvava, prov mesarsko je bilo :(
Halooo ...
Priklopila je zvok, in po sobi se je za nekaj sekund zaslišalo glasno in hitro utripanje srčka :) to pa je bilo čudovito*
Skratka, vesela sem, da je z malo piko vse ok, a vseeno. Celotna izkušnja pa je bila precej bleh...

levcka -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 12:17:46)

ojoj, katera ginekologinja je to? Pa saj niso resni. Moj ginekolog je očitno res pravi angel.

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 12:27:34)

Levcka: Sem ti napisala v ZS, katera je.

Glede tega, kdo že ve: moji in njegovi starši ter bratje in sestre, pa od njegove sestre mož. Na kratko: Samo najožji krog.
Ostalim misliva povedat po nuhalni (naročena 6.3.)..

Ko sva vedela samo midva, naju je to še bolj povezalo,.. tako, da se mi niti ne mudi preveč :)

azalea -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 12:33:30)

jaz sem imela z mojo ginekologinjo v prvi nosečnosti slabo izkušnjo - ker nisem vedla da sem noseča, sem krvavela točno ob dnevih ko naj bi bila M, sem vmes jedla ene tablete ki jih ne bi smela.
IN potem seveda to povem, kot prvo tak šok da sem že v 14. tednu; kot drugo me je pa poslala v genetsko in mi rekla: če vam tam rečejo za splav, se tam zmenite.

in to je bila edina slaba izkusnja ki jo imam z njo. Nosečnost se je potem tak končala slabo, ampak ne zaradi nje, ne zaradi tablet, ampak genetika. Zdaj je čisto druga - sem lahko nenaročena pa me vzame, če jo potrebujem. Tako da, čakam 25. da vidim kaj bo rekla glede tiste slavne napotnice [sm=smiley36.gif]

Maicoo moja je lepo povedala, da je partner lahko prisoten samo na morfologiji (ko je pač UZ čez trebuh) in to spoštujeva. Zakaj potem sploh puščajo partnerje zraven, če jih potem vse moti. Ne razumem tega, res ne

vijolica2 -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 14:26:26)

IZVIRNO SPOROČILO: adedayo

Kukuc

evo me..neki mi rr in obvestila na mail nagajajo. Sem ti poslala zs vijolica2. Saj sledim in gledam, mqlo traja vcasih, se posebaj ko sem brez neta :/

Midva nisva povedlaa se nikomur. Jaz s3m ze kri dala in nis3m bla na tesce. Sploh nisem vedla da mi bodo vzeli.

Zivjo, jaz nisem dobila nobenega zdja od tebe😢 ocitno nekaj steka.

brunela -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 20:02:31)

Tudi jaz sem pisala Adedayo za FB, pa tudi nisem dobila nobenega odgovora :) Trenutno sem v 9. tednu, prvi pregled je že za mano, tudi jutranje slabosti so končno minile in lahko normalno delam :) Edino kar me malo skrbi je to, da imam tu in tam rahlo rjavo obarvan izcedek in se vedno potem ful zasekiram, čez pol ure pa ga potem več ni - še vedno pa me vsakič prestraši :( Zdi se mi, da sem že malo bolj okrogla, ampak bolj od pojedene čokolade kot od nosečnosti [sm=smiley36.gif]. Ne morem se upreti :)

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 20:13:44)

Ocitno neki steka ker jaz ne dobim nobenga zs. A lahko poskusite poslat azalea zs pa mi ona sporoči vase podatke. Lahko pa kateri ki je ze na fb da na zs moje ime in me dodajo. Hvala.

Anonimen -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 20:35:06)

Zdravo punce. Jaz sem nova tukaj. Rok imam 6.9. Doma imam ze 18 mesecnega sincka. Na ns sm narocena 24.2., trenutno pa imam grozne tezave s slabostjo. Ampak vse potrpim, le da bo dete zdravo. Bi se pa tudi pridruzila skupini na fb, sem tam bolj doma :) zaenkrat ostajam anonimna, ker je nosecnost se bolj skrivnost :) se bom na fb odkrila :) lep vecer

brunela -> RE: Septembrke 2015 (11.2.2015 20:38:05)

Sem ugotovila v čem je problem, če ne izpolniš okenca "zadeva" sporočila ne pošlje :) Sem pa zdaj poslala azaleyi moje podatke.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (12.2.2015 10:06:35)

Mene pa čokolada niti ne gane preveč :) Me pa zato druge sladkarije... Se pa trenutno še brzdam in ne pojem vsega kar vidim. Me pa že dva dni mučita kašljanje in kihanje. Se trudim pregnati prehlad z ingverjevim čajem. Zaenkrat deluje :)
Ima mogoče katera zjutraj glavobole?

superfinofajn -> RE: Septembrke 2015 (12.2.2015 10:11:49)

Mene danes in včeraj muči glavobol.. zvečer mi je spet slabo, pa je bilo zdaj vmes že dobro...
Za vse ki ste prvič srečke nosečke? Kakšen voziček boste kupili, na kaj najbolj gledat, biti pozoren?

Juhu, še en teden :D

azalea -> RE: Septembrke 2015 (12.2.2015 10:13:27)

Jaz imam trenutno taki lepi heksensus, da bi ga najraje kar podarila. Rabi katera [sm=smiley36.gif]

sladkarije so na dosegu rok; me pa drugo muči. Se lepo najem; cez par minut pa zacne tak krulit po zelodcu, kot da že 14 dni ne bi nič hrane videl. Ni mi dolgčas [sm=smiley36.gif]

levcka -> RE: Septembrke 2015 (12.2.2015 10:52:42)

Mene tudi včeraj in danes. Verjetno je kaj povezano s polnim nosom. Saj bo bolje :)

Ja še ene teden [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Upam, da je vse ok :)

oblakica1 -> RE: Septembrke 2015 (12.2.2015 11:26:45)

Mene tudi boli glava -vsak dan me začne ob kakšnih 6 zjutraj. Mi je pa zadnji teden ponoči tako slabo, da hodim ponoči pit vodo, da je vsaj malo boljše.

Glede vozička pa vam jaz svetujem, da gledate takšnega, pri katerem gre naklon do 90 stopinj oz. v čisto sedeči položaj. Jaz tega pri prvem otroku nisem vedela in ker je imel težave s hiperekstenzijo zaradi česar je posledično tudi spodnašal rit, so nam na fizioterapiji in v razvojni svetovali takšen voziček. in je bilo res bolje, ker je lepo sedel. tako da sem morala kupit drug voziček - samo športni del.

aspera -> RE: Septembrke 2015 (12.2.2015 11:47:37)

Ene ste pa hitre[sm=smiley36.gif]. Jaz še nekaj časa ne bom razmišljala o nakupu vozička. Še nosečniške kavbojke se mi zdi prezgodaj kupit pa me včasih te, ki jih sedaj nosim, že kar malo tiščijo in moram odpet gumb[sm=smiley1.gif]. A ste se že kaj zredile?
Meni sta šla iz danes na jutri 2kg gor pa sploh nič kaj več ne jem kot prej [sm=zmeden.gif].

azalea -> RE: Septembrke 2015 (12.2.2015 12:10:56)

Jaz sem ga ze v prvi nosecnosti kupila, potem ga pa nisem nikoli imela priloznosti uporabit. Tak da tokrat, ce bo vse ok ne bom niti malo hitela. Sem dozivela svojo lekcijo.
Imam pa quinny freestyle 3xxl (nekak tak [sm=smiley1.gif] ) in kolikor vem, so ga tudi fizioterapevti priporocali

Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>