patrino -> RE: Dočakali smo ga! (4.1.2015 11:16:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Sneg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kaj boste počeli danes z njim in na njem? Poletje imam rada predvsem zaradi tega, ker se da okrog hoditi na pol nag, ker se da jutranjo kavo spiti na odprti terasi, ker so dolgi dnevi in kratke noči..pa še kaj bi se našlo. Kot se da najti v vsakem letnem času kaj lepega. Samo če to hočeš. Tudi v zimi. Snegu. Ob živce me spravlja polurno oblačenje otrok v zimske nepremočljive cunje. Norim ob navešenih kapah, rokavicah in šalih na vseh možnih koncih, da se posušijo. Pritisk mi dvigujejo luže na parketu, ko otroci na škornjih in v žepih prinesejo v hišo sto kg snega. Pa vendar se ne morem upreti njihovemu veselju na snegu. Ob njih še naju zagrabi evforija. V ta namen ob takih dneh ponavadi že zjutraj spečem miške in napolnim termosko s čajem. Tako je bilo tudi prvi dan, ko je snežilo kot zmešano. Komaj sem jih nahecala, da so za silo pozajtrkovali, že so vlačili na kup ropotijo za na sneg. Zunaj smo ob čaju in miškah ter ob delanju nikakvega snežaka ( sneg je bil totalno neprimeren), sankanju in bobanju, .. zdržali do kosila. Po kosilu so vsi pocepali dol. Še midva. Med prazniki vsak dan hodimo ven na sneg. Če ne drugače vsaj na sprehod. Priznam, da se mi čisto vedno ne da, še posebej po prekrokanih nočeh, ki so se v tem času kar vrstile. Vendar se mi zdi, da ne smem biti tako egoistična in gledati le nase. Koliko zadevščin je treba v življenju narediti, ki se nam ne dajo vedno najbolj. Norenje na snegu z mulčki ali pa biti le v vlogi opazovalca otrok na robu hriba s skodelico kuhančka ali čaja v roki- je osebno zame še eden izmed manjših naporov [sm=jezicek.gif].
|
|
|
|