Vnetje dlesni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

divans1 -> Vnetje dlesni (25.12.2014 8:49:50)

Pozdravljene! Sem tretjič noseča, v prvi in drugi nosečnosti nisem imela teh tezav, sedaj pa so se mi pojavile nekje od 3,5 meseca. Hodim redno k zobozdravniku. Kaj mi priporočate, kak malce bolj učinkovit preparat, razen rednega krtačenja, žajblja in vitamina C?[sm=smiley13.gif]

Najin_pikec -> RE: Vnetje dlesni (25.12.2014 13:03:39)

Jaz imam tudi težave z vnetimi dlesnimi (ne samo v nosečnosti) in mi je zobozdravnica svetovala čim mehkejšo ščetko (zelo dobre so od Curaprox - dobiš v lekarni, Muellerju) ter obvezno nitkanje in uporaba medzobne ščetke. Pa kakšna ustna vodica.

Anonimen -> RE: Vnetje dlesni (25.12.2014 16:46:39)

Uporabljaj paradontax

tashq -> RE: Vnetje dlesni (27.12.2014 0:06:50)

Sem imela isto težavo v obeh N. Omililo mi je že povedano: mehka zobna štetka (lahko Curaprox ali katera druga-meni ni bilo razlike), nitkanje in medzobno ščetkanje. Tudi ustna voda pomaga.
Isti dan, ko sem v prvo rodila, se mi je krvavenje ustavilo-kot bi odsekal. V drugo je bil pa večji problem, ker sem imela verjetno že vnete tudi zaradi nabiranja zobnega kamna. Ko mi je z. to očistil, se mi je popravilo.
Naj ti z. pogleda za zobni kamen in očisti, če je potrebno, drugače boš pa morala kar potrpeti...:(

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.12.2014 14:49:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]