Anonimen -> ZANOSITEV (20.9.2005 19:31:32)
|
Punce, če mene vprašate, ste absolutno premlade za otroke. Ne vem, kam se vam mudi. Zakaj bi si zapravile vso mladost zaradi želje po otroku, ki se prikaže na vsake toliko časa, potem pa potihne. Naj vas ne zavede to, da vsaka mamica zna govoriti samo lepo o materinstvu, kako je to nekaj najlepšega bla, bla, bla,... To je čisto res, a s seboj prinese tudi veliko odrekanj, skrbi, neprespanih noči, depresij, negotovosti, nevednosti in še bi lahko naštevala. Ne hitite z odločitvijo!
Midva sva se odločila za otroka, ko sem bila stara 28 let, mož pa 27 let. Oba imava službe za nedoločen čas, porihtano stanovanje, solidne plače, skratka sva preskrbljena. Dokler si nisva v hiši naredila svoje kopalnice in porihtala vse ostalo, sploh nisva razmišljala o tem. Otrok prinese toliko skrbi, da bi bilo zelo odveč razmišljati še o tem, kje bom dobila denar za plenice, zdravila in ostalo, kar otrok nujno potrebuje. Poleg tega je lepo, da so babice vesele vnučkov, ponavadi je tako, a to ne pomeni, da bodo 100% vedno poleg vas in otroka prevzele, ko ne boste več mogle niti stati na nogah od utrujenosti. Babice pridejo z veseljem otroka malo poujčkat, potem pa imajo rade svoj mir v svojem domu, saj so vse to dale že skozi.
Jaz nikoli nisem skrivala, da se po rojstvu, preden se začnejo lepi trenutki materinstva, skriva veliko hudega. Sama sem bila v hudi depresiji oz. poporodni otožnosti, prav tako poznam kar nekaj punc z enakimi težavami.
Verjamem, da ni v vseh primerih enako.
Ko boste zdaj razmišljale o meni, kot o eni tečni babi, ki je imela otroka samo zato, ker ga pač mora, vedite, da sem jaz enaka kot vse ostale mamice, ki govorijo samo lepo, le da vas jaz postavljam na realna tla.
Kot pravi moj podpis, materinstvo je najlepši dar življenja, nekaj najlepšega, kar te lahko doleti, a žal ni samo tako. Zato vedite, v kaj se spuščate in naj vas ne zavede le dejstvo, kako ponosne bi bile na svoje trebuščke. Za vse to bo še enkrat čas.
Kakorkoli pa se boste odločile, pa vam želim vso srečo.
|
|
|
|