tashq -> RE: previjanje-ivanje rok (29.12.2014 10:33:45)
|
Tudi jaz sem izgleda bolj pujs. PRED previjanjem se ne umijem-to mi sploh ni jasno, saj je med rito (ki niso usta btw.) in "umazanimi" rokami vedno še neka plast, recimo robček. PO previjanju pa odvisno-če naredim tako kot znam (brez dotikanja z golo roko kakanja in lulanja), potem ne. PRED kuhanjem obvezno, pa še vmes kar velikokrat-odvisno, kako pacasto je tisto kuhanje. Pa delovno površino tudi velikorat pomijem, sploh če je več "faz" kuhanja, pripravljanja hrane. Nakupovalni vozički, vrata v trgovini so pač res fuj, ampak se ne sekiram, ker je še veliko drugih stvari v tem okolju fuj , recimo izdelki v trgovini, denar itd. In če bi že razkužila ročaj od nakupovalnega vozička, bi hitro spet nanesla potencialne bakterije gor, ko bi prijela prvo stvar v trgovini in jo dala v voziček. In potem z bakterijastimi rokami spet prijela voziček. Zato si pač "samo" doma umijem roke, vmes si pa ne vtikam prstov v usta pa je. Za avtorico: pred previjanjem se meni osebno zdi bv umivati roke, bolj logično je seveda po prihodu domov, po previjanju, pred kuhanjem.
|
|
|
|