patrino -> RE: Kaj boste kuhale (če boste) za božično večerjo? (21.12.2014 13:35:23)
|
Kaj bomo kuhali? Na božični večer imamo takšno bolj bogato večerjo. Jedilnik je pester saj ima vsak družinski član ob takšnih dneh še posebej pravo glasanja in ker imamo različne okuse, je temu podobna tudi večerja. Skropucalo kultur. Že nekaj let imamo navado pripraviti morsko ploščo, ker je to pač vsem pri srcu, priloge in solate pa so različne. Od ocvrtega krompirčka, do maslene zelenjave, njokov v smetani, porova solata,cesarska,...Poobedek je najraje nekaj kremastega ( letos mogoče tiramisu v kozarcu). Kuhamo vsi- oz. se trudimo vsi. Pospravljam v večini jaz oz. teram sužnje, da mi kdo pomaga. Tudi mi komaj čakamo polnočnico. Po njej se dobimo s prijatelji ob kuhančku, čaju in pecivu, ki ga pri vsaki hiši naredimo v ta namen. Drugi dan - na božični dan- radi jemo kaj na žlico ( letos bo najverjetneje bograč), ker pozno vstajamo zaradi "cerkvenega ponočevanja". Na ta dan se nekako nimamo navade potepati okrog, pa tudi obiskov ne pričakujemo. Čajčkamo v družinskem krogu, mulčki se v večini radi zamotijo z darili, midva pa tudi.
|
|
|
|