patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* IZVIRNO SPOROČILO: patrino Zakaj pa je capljal sem in tja kamor so ga butnili. Logično, da so prelagali breme sem in tja. Kdo pa se še prostovoljno rad ukvarja s perečimi zadevami. Ker je bila razredničarka na bolniški, jo je moral nekdo nadomeščati in prevzeti njeno funkcijo. I takšno neandertalsko obračunavanje najverjetneje ne bi bilo po godu. patrino, če so vsi pristojni taki kot ti, potem ni čudno, da se nobena zadeva ne reši v doglednem roku pa kaj nisi prebrala, da noben hotel prevzeti zadeve? liliana je povsem jasno to napisa.....kaj bi naj po tvoje? razen neskončnega modrovanja? a bi pritisnil eno strokovno delavko na steno, da bi se ta izvolila čutiti odgovorno, da prevzame zadevo. glej, kot si nekje med tekstom napisala....si tudi ti očitno nekje poleg, ko se take zadeve rešujejo in ja, težko je prevzeti odgovornost za pasivnost na svoja ramena. da ne naredite nič, oz iščete luknje v zakonu, da vam ni treba nič narediti. isto je s csdji. koliko je bilo primerov, ko so vedeli za škodljiva ravnaNJE, pa so jajcali tako dolgo, da je prišlo do tragedije. potem pa revčki bogi nič krivi Iin neskončno prelaganje odgovornosti na tuja ramena.... da povzamem: ti boš reševala primer na strokovni način (vmes boš starejša za dve leti, mogoče boš spisala dokrtorat, šla na potovanje okrog sveta) tvoj otrok pa bo ta čas še vedno zlorabljan. jaz in meni podobni, bomo ob prvi zapreki, ko se ustrezni organi ne bodo v hipu zganili, pač po svoje rešili zadevo (seveda pazili, da ne prekršimo zakona ) in šli naprej. Ria, ti nisi tista ki lahko govoriči, da stvari niso rešene v doglednem roku, ker sploh nisi tega poskusila temveč si šla zatravmirat bogega vrtčevskega otroka kar na vrat na nos. tako, da je treba prej od blizu preveriti, kako bi se ob podobnih situacijah odzvali odgovorni, potem pa se nanje zgovarjati, kadar ti popustijo živci in se obnašaš kot neandertalec. Ne traja dve leti če nastopiš nedopustno, in kot odrasel človek, se situacija čisto vredu reši. Na tvoj način se pa še poslabša. In ti si že prekršila zakon. Tistega v aktih in tistega moralnega. Marsikaj sem že videla in doživela, da bi se pa starš usajal v vrtcu nad tujim otrokom in ga strašil pa še ne.K sreči.