|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj običajno kuhate in jeste?
13.12.2014 21:13:20   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Jedi, za katere potrebujem slovar ali skrajševalnik,

saj lahko tudi svojim klobasam in zelju daš neko ime, tako, da lepo po francosko zvenijo user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.12.2014 21:39:46   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

saj lahko tudi svojim klobasam in zelju daš neko ime, tako, da lepo po francosko zvenijo user posted image

Prefinjeno zaviti drobno narezani koščki mesa s poprom in ravno prav podloženi z mastjo, zaviti v deviško kožico, položeni ob vitaminski dobro kuhani in vroči krožnik pristno kislega domačega zeljčka.

Prav seksi zveni user posted image .

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 27
13.12.2014 21:40:44   
LuLu

Prefinjeno zaviti drobno narezani koščki mesa s poprom in ravno prav podloženi z mastjo, zaviti v deviško kožico, položeni ob vitaminski dobro kuhani in vroči krožnik pristno kislega domačega zeljčka.

eto vidiš... meni si že lušte naredila user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 28
13.12.2014 21:57:48   
Stanislava_

eto vidiš... meni si že lušte naredila user posted image

Samo še natakarja rabiš user posted image user posted image

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.12.2014 13:04:49   
Jabček
Kuham vsak dan. Ravno zadnjič mi je prijateljica rekla, če se mi je utrgalo, da ob 6h zvečer delam pire.
Ob 6h večinoma pridemo domov. V ponedeljek še skombiniram z nedeljskim kosilom - porabim juhco, govedino. Ostalo pa res bolj na hitro. Pire, špinača, kruhovi cmoki, omake, palačinke, šmorn, krompirjev golaž, sirove palačinke, tut kar jajčka, kakšne domače klobase za kuhat, krompirjeva juhca.
Čez vikend si pa bolj privoščimo ja, tudi kaj težko izgovorljivega.
Pazim pa predvsem na to, da je raznoliko, da uporabljam sezonsko sadje/zelenjavo, pa veliko iz vrta.

Neposredna povezava do sporočila: 30
15.12.2014 13:34:04   
mojcaziga
No, lepo je brat kako se vse trudite s kuhinjo in doma kuhate, ker se mi je že čudno zdelo, da v moji okolici praktično nobena mama ne kuha. Ali so na šolskih / službenih kosilih ali pa pri babicah. Med vikendi sploh, babice ali gostilna. In se mi vse čudijo ne samo, da kuham pretežno vsak dan, ampak da sploh znam kuhat kaj več od makaronov in pečene jajčkeuser posted image .
V glavnem jemo večino, kar ste že omenile. Zdaj jeseni / pozimi velikokrat jedi na žlico, mineštre, jota, ričet, dušeno sladko zelje obožujemo. Med tednom jemo bolja malokrat krompir, ker imamo vsi tako različen urnik in je vsak takrat, ko lahko. Zato so največkrat rižota, makaroni, zrezki v omaki + kruhovi cmoki / smetanovi žličniki, golaž + polenta, lahko tudi kaka bolj gosta juga in potem še ali štruklji / slivovi cmoki ali pa kaka močnejša mlečna jed zvečer. Za večerjo pa prav posebej kuhamo zelo redko, ker ali pojemo ostanke od kosila ali mlečne jedi, topli sendvič, tudi hrenovke, ko nam zapašejo.
Med vikendi jemo obvezno juho, potem pa različno kaj se nam lušta oziroma koliko se mi da kuhat. Poskrbim za to, da jemo kolikor toliko domače, da jemo redno, da nam je fino, hkrati pa se trudim ne preživet celega dne v kuhinji, pa čeprav mi je kuhanje v užitek.
Lotim se tudi kakih zahtevnejših jedi, ki so načeloma dobro sprejete, ampak me moja moška malo čudno gledata, če jih serviram ala Bine. Saj pojeta, ampak potem pa v shrambo še po en sendvič user posted image .
Se pa trudim čim večkrat pripraviti tako domačo slovensko jed, ker se mi zdi, da je slovenska kuhinja potisnjena v rob, praktično je ni več v nobeni "dostopni" gostilni in upam, da bo nekaj od tega kuhal tudi sin kasneje. Sama se še vedno ob kuhanju kake take jedi spomnim svoje babice, kako sva skupaj kuhale in mi je pri tem razlagala njene "skrivnosti in trike".

Če skrčim, mi smo na strani domače kuhinje user posted image

lp

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.12.2014 13:43:16   
nejcko
Jaz se včasih počutim, kot da sem Kremenčkova, ko poslušam ženske, kaj vse danes ne ustvarjajo v kuhinji. Ok, kosila in to še kar nekako normalno delujejo, ma da o vseh pekarskih novotarijah ne govorim. Res, prav stoletja za leseno žlico sem, ker debelo pogledam, ko se mi kakšna sodobna gospodinja pohvali, da je spekla brawnije in bicuite popse al nekaj takega user posted image da o mafinih celo z rdečo peso ne govorim. Zame pa je speči štrudl višek pekovskega talenta (še to s kupljenim testom) user posted image
Drugače pa vidim, da v slovensko vsakdanjo kuho po novem spadajo stvari, za katere moram prav pogledati v slovar, v živo jih pa še videla nisem.

Skratka, ta hip kuham zelje, zraven bo krompir v kosil (pečenice nimam).
Včeraj je bila slovenska nedeljska klasika.

Sicer pa pretežno pri nas natepavamo krompi (ga tudi vsi najraje jemo od vsega), pa makaroni, riž ... potem se pa že neha. Aja, seveda, zelje in repa, pa solata taka in drugačna (rukola je že eksotika, hehe), rdeča pesa ... skratka živi kmetje smo, hehe.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.12.2014 14:13:05   
mateyka
evo, danes bo lečina pašta juha in šmorn v pečici.

user posted image
user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
15.12.2014 14:23:53   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

evo, danes bo lečina pašta juha in šmorn v pečici.

user posted image
user posted image

my kind of food user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
15.12.2014 18:06:57   
Stanislava_
Mateyka, tale šmorn v pečici bi me zanimal (polega tega, da si mi naredila lušte user posted image ).

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
16.12.2014 8:28:05   
kalbo
Pri nas kuhamo 5x na teden, dvakrat, ko se mudi na karate in podobno pa vzamem nekaj na poti domov, včasih pico, včasih kaj iz bližnje gostilne. Načeloma pa kuhamo vsako popoldne, nekaj na hitro po navadi. Špageti, makaronflajš, zelo radi imamo samo piščančji file na trakce, posoljen in počesnan in na hitro pečen s testeninami in solato...polno je tega.

Neposredna povezava do sporočila: 36
16.12.2014 8:42:22   
mateyka
Stanislava, to je tale: http://www.kulinarika.net/recepti/18455/sladice/carski-prazenec-iz-pecice/
čeprav včasih naredim verzijo s snegom (da ločim beljake) na zgornji način.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.12.2014 9:19:27   
CUKRČEK

še to ne pozabi, da na krožnik naložiš le za slabo žlico, ker drugače nisi in. :)

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

Neposredna povezava do sporočila: 38
16.12.2014 11:07:03   
mika
Včasih pomislim, da bo kdo poklical socialno, če povem, da smo včeraj in danes jedli samo zelje in krompir, pa pol klobase en dan.

pa a je kaj boljšega kot touser posted image ? Kislo zelje, sladko zelje, zelje na solati, kisla repa.....vse na žlico je tako dobro, da sem v zadnjih dveh mesecih pridobila 5kg. Še v življenju nisem imela toliko kil, razen vmes med nosečnostjo. Ne gre za postavo, ker sem bila prej koščena, to je ok....ampak če bodo kg šli tako goruser posted image , kje bom pristala???

Obožuuuuujem bučno olje, tako da mi teče po žilahuser posted image , ker ga kapljam na skoraj vse...pri nas ni nihče izbirčen...aja, tast je izbirčen, on kao ne je nič, ampak poje vse. Pripravljam pa vse od jagenjčka pa do jedi na žlico. Skratka uživamo v hrani...

Neposredna povezava do sporočila: 39
16.12.2014 20:03:36   
liliana
Pri nas se kuha 2 krat na teden (v soboto in nedeljo) in med prazniki ter dopusti......drugače imamo kosila v šoli in po oštarijah....ker sva z možem do 5 popoldne v službi, lačna ali pa zgolj na sendvičih ne moreva biti....otrok pa ima kosilo v šoli.....večerij ne kuhamo in povečerjamo kaj "na hitro", ne pa kosilo brez juhe......

Ko pa kuhamo (običajno kuha mož), meni je kuhanje, tako kot peglanje, nujno zlo (drugo je priprava sladic in peka pecivauser posted image , to delam rada) ..... pa delamo bolj "tradicionalne" jedi......teh novodobnih reči, kjer niti sestavin ne znam izgovoriti, niti ne prakticiramo, ker mož kuha bolj po občutku in ne po receptih....ko pa pridemo iz daljše poti pa se najbolj prileže ta prava goveja župauser posted image .....

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.12.2014 20:33:54   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
še to ne pozabi, da na krožnik naložiš le za slabo žlico, ker drugače nisi in. :)

Vedno znova in vedno znova, dokler nisi sit, kajne? user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 41
16.12.2014 20:56:31   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Vedno znova in vedno znova, dokler nisi sit, kajne? user posted image

user posted image

Moderna dieta....sprehajaš se od štedilnika do mize in kar sproti kuriš kalorije.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 42
16.12.2014 20:59:24   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Včasih pomislim, da bo kdo poklical socialno, če povem, da smo včeraj in danes jedli samo zelje in krompir, pa pol klobase en dan.

pa a je kaj boljšega kot touser posted image ?

V hudi zimi nič user posted image , ampak še ni hude zime.

Po sprehodu na mrazu ali drsanju je zelje & žganci & klobasa zakon. Komaj čakam nekaj zimskega mraza.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?