Anonimen -> RE: Obupana- iz te situacije ne najdem poti...(žival) (11.12.2014 8:12:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Vsak, ko bo to prebral, bo rekel- bedna zgodba- pa kaj? S čem se ljudje ukvarjajo? Zgodba je moja- in ne, ni mi lahko. Je zgodba mene in mačka-najdenčka. In ni zgodba, ki se tiče spolnosti- drugje žal ne morem biti anonimna. Začela bom na začetku. Pred našimi vrati se je pojavil maček-mladič, sestradan in premražen. V trenutku sem se odločila, da mu ponudim toplo zavetje in hrano. To traja že nekaj časa. Ker imamo pri hiši še enega mačka, tudi samca, vem, da tako dolgoročno ne bo šlo. Žal si ga tudi s finančnega vidika ne moremo privoščiti. Iskala sem njegove lastnike, vednar žal neuspešno- mislila sem, da je bil izgubljen. Mož se z tem, da tega najdenčka obržimo, ne strinja. Oddaja živali: Občine imajo izbrano zavetišče, kjer lahko žival oddaš- mi spadamo pod Trebnje(75km oddaljeno od našega doma). Berem zgodbice, da se za večino živali, ki so poslane k njim, pot slabo konča. Takoj se odločim, da bom iskala plan B, da bo za žival dobro poskrbljeno(zavedam se, da zavetišče ni dobra rešitev-ampak- kako naj to rešim?)... pa so mi vsa vrata zaprta, ker nisem njihova občanka, ljudje ne želijo mačka... In tako je še vedno pri nas. Sanja se mi ne, kam in kako bi ga dala.:( Zakaj je pri nas v Sloveniji tako? Je v igri res samo še denar? Človeku brez srca(ne meni!) ne preostane drugega, kot da žival prepusti cesti, al kako? Res ni rešitve? Res ni nikogar, da bi prisluhnil? Danes sem za pregled mačka na veterini odštela 57 eur(mož je zelo jezen, ker smo brez denarja)- maček je zdrav. Skrbi me edino mikrosporija, ki je lahko kljub lučki še vedno v 50% prisotna. Bojim se za otroka. Kaj če dobi mikrosporijo? Kakšne izkušnje? Ker sem dober človek, vedno nastradam... Ima kdo kakšno idejo, kako rešiti to zadevo? Res sem izgubljena. Se opravičujem za zmedeno pisanje. Mi je šola za v prihodnje. Samo pomagati sem želela, ker se mi je žival smilila. Občutek imam, da sem v brezizhodnem položaju.[sm=smiley13.gif] In zakaj zavetišče ni dobra izbira? zato,ker bi maček šel v karanteno,bil cepljen,kastriran,mogoče dobil nove lastnike[sm=zmeden.gif] Aja, ker bi ga ubili kar tako ,ker piše na forumih.
|
|
|
|