bubu_bibi -> RE: anketa za diplomo - prosim za odgovore (15.12.2014 21:02:21)
|
Delim... Spoštovani! Želim se Vam iskreno zahvaliti za do sedaj izpolnjene ankete z naslovom: 'Informirani pristanek prvorodnic k posegu prereza presredka pri vaginalnem porodu ob roku (37 tednov – 41 tednov+6 dni) v glavični vstavi v slovenskih porodnišnicah od januarja 2009 do decembra 2014'. Vaš odziv je zame potrdilo, da je proučevana tema pomembna. Hkrati, kot ste mi nekatere zaupale, tudi zelo občutljiva in zahtevna. Toliko bolj iskrena HVALA VSAKI OD VAS, ki je vprašalnik izpolnila v celoti. Le taki so namreč veljavni. V prejšnjem dopisu sem mogoče premalo napisal o sebi. Sem mož in oče, ki je v zadnjih nekaj letih imel čast zgraditi družino in prisostvovati pri rojstvu svojih otrok. Proučevani problem vidim kot pereč, zato sem se ob mentorstvu dr. Irene Rožman na Fakulteti za Humanistične Študije v Kopru lotil proučevanja možnosti prvorodnic, da odločajo o posegih v svoje telo. Z drugimi besedami, ali imajo možnost uveljaviti pravice, ki jim jih deli Zakon o Pacientovih pravicah: pravico do informirane izbire in pristanka / zavrnitve posega. In natančno do informiranega pristanka / zavrnitve posega prereza presredka. Želim vam sporočiti, da bo anketa aktivna in s tem dostopna za izpolnjevanje do vključno 22.12.2014. Vse, ki jo boste v celoti izpolnile, boste veliko pomagale k moji diplomi in, v kolikor dosežemo statistično pomembne rezultate, mogoče tudi k izhodiščem za nadaljnjo strokovno razpravo o tej temi. Za sodelovanje, deljenje in spodbude – NAJLEPŠA HVALA. VSE DOBRO, Matjaž Bogacz-Udovč https://www.1ka.si/a/51763
|
|
|
|