m_o_i -> RE: Prvič k zobozdravniku (3.3.2015 18:54:20)
|
mene so zobarce v OŠ tako zatravmirale, da od SŠ rednih pregledov do svojega 34ega leta nisem sla k zobozdravniku. potem me je zdelal modrostni zob, katerega mi je spulil dezurni, ker sem res trpela, drugace bi mi moral pa moj zobar napotnico za kirurgijo napisat. no, takrat sem se odlocila, da si poiscem zobarja. sodelavka me je narocila pri svoji in ko sem prvic prisla, sem takoj povedala, da se je bojim ko hudic kriza. ona je gledala v usta in govorila in govorila. enkrat me je malo zaskelelo in je rekla: tako, en je gotov(popravljala mi je plombo). potem sem sla se 2x, da mi je se 3 plombe poporavila, zdaj pa hodim enkrat letno na preglede. zobe sem si umivala preveckrat, samo da mi ne bi bilo treba it tja[sm=zz_big_green.png] mulcu od prvega zobka umivam zobe. ze nekje dve, tri leta ima na razpolago dve zobni pasti(ena rahlo mentolova, ena otroska), navadno in elektricno scetko, modro tekocino za obarvanje oblog(pred umivanjem; da se vidi, kje je potrebno mocno pritisnit[sm=smiley36.gif]), otrosko ustno vodico in otroske zobne nitke. vedno si lahko "izbere" s cim bova umivala-se mu cist fensi zdi, da lahko zbira [sm=jezicek.gif] ve, da zobe potrebuje za jesti, govoriti in da jih mora cistiti. konec pika amen od zacetka je tako in se tudi nikoli ne kregamo okol tega... prvic so otroci pri nas pri zobozdravnici na sistematiki pri enem letu, nato se pri treh letih, kjer te preusmeri(odvisno od predela mesta, kjer zivis) k tvoji otroski zobozdravnici. v vrtcu imajo enkrat mesecno nenapovedan obisk medicinke, ki jim vsem pregleda zobke in razdeli stampiljke(zajcek, polzek in crvicek). imajo tudi scetke in si umivajo zobke po zajtrku, po ostalih obrokih si usta spirajo z vodo.
|
|
|
|