RE: Avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

spela92 -> RE: Avgustovke 2015 (13.1.2015 12:38:48)

Strukla: najlepsa ti hvala za odgovor... imas prav... tudi jaz bom jedla do nuhalne to folno potem pa prenehala in jedla tako kot si ti upisala. Res ti hvala, drugace tudi jaz veliko preberem, ker sem noseca prvic in doma se ne vejo tako da se veliko zanasam na vas in bibaleze .. itd.. :)

metuljcica1 -> RE: Avgustovke 2015 (13.1.2015 15:37:53)

Hojla! Tudi meni so slabosti zadnja dva dni malo popustile (vendar ne upam prehitro kaj rect, da se ne vrnejo) [sm=zmeden.gif]. Glede kg niti ne vem za ta teden, sicer sem bolj suha in prejsnji tedem sem imela na pregledu enako kg kot lansko poletje(ko sem se nazadnje tehtala). Jaz pa pijem samo sokove, tudi kokakole se mi zalusta, sladkega sicer ne, se mi pa belega kruha(vsaj 3x dnevno ga jem). Trudim se pa cim vec sadja pojest, katerega pred nosecnostjo nisem najbolj obozevala. [sm=smiley1.gif] .
Glede folne pa je tako, da jaz jo bom jedla do konca 3 meseca. Torej se dober mesec, saj sem v 8T. [sm=smiley1.gif]

deklica30 -> RE: Avgustovke 2015 (13.1.2015 17:23:42)

Pozdravljene še iz moje strani. Čakam, čakam na tole NS v pon. Danes sem dobila krvne izvide in je vse ok, sem pa krvna skupina 0 Rh+. Kaj ste pa ve? Se beremo.

špela007 -> RE: Avgustovke 2015 (13.1.2015 19:12:27)

Jaz pa komaj čakam na torek, ker imam takrat NS :) držimo pesti da bo vse ok... Kri imam 0RhD+ ampak zaradi M- antiteles pozitiven Coombsov test, menda ni kaj hudega a sem bila dokaj šokirana zaradi tega.... Drugače pa se slabosti pri meni veselo nadaljujejo, danes smo vstopili v 12. teden[sm=bravo.gif] Počutje je ok, jemljem folno kislino in pijem multivitaminske šumečke ipd.... ker ne spravim sadja vase, razen banan....jutra so najhujša, s školjko sma najboljši prijateljici [sm=jezicek.gif] Kako pa ostalim gre? Jem samo kar mi paše, kuham nekak ne ker mi vse smrdi, najbolj mi ugaja Tuna od Rio mare za kosilo, občasno Kranjske klobase[sm=smiley36.gif] ipd....pač nič veliko zdravega ne jem, ker niti ne morem.....večerjam pa navadno kaj mlečnega [sm=smiley1.gif]
Zavidam vsem tistim ki jih slabost ne muči in po možnosti še veselo telovadijo na kakšni telovadbi za nosečnice, meni se kar želodec obrača ko pomislim da bi morala poskakovati ali se postavljati na glavo[sm=smiley36.gif]

Bikca -> RE: Avgustovke 2015 (13.1.2015 22:00:46)

Punce, a katera dodaja na fb al ne?

strukla -> RE: Avgustovke 2015 (13.1.2015 22:09:38)

Ze vec nas je izrazilo zeljo za fb, ampak nas kot kaze mal ignorirajo [sm=smiley36.gif]

Jst drugac zase ze od prej vem da sem krvna skupina nic in rh+
ampak izvidov iz pregleda pa jst nic nisem dobla. A so vas poklical? Jst sm bla tocno en teden nazaj na pregledu pa nic ne vem, ne za bris, niti za kri, tokso in take stvari [sm=zmeden.gif] ful bom vesela kaksne informacije [sm=smiley1.gif]

deklica30 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 4:46:19)

Jaz sem poklicala g. ker so k njej prišli izvidi in mi je povedala.

strukla -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 6:01:34)

Aha super hvala, bom jst isto nardila [sm=smiley1.gif] ceprov nekateri ne dajejo izvidov preko telefona. Bomo vidl

deklica30 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 6:47:49)

Sej men je sam rekla kakšna krvna skupina sem in da so vsi izvidi vredu. To je tak bistvo. Bolj podrobno mi bo pa g. povedala na NS. [sm=bravo.gif]

jesse16 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 8:26:15)

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
Joj ste pa ve zgodnje. Jaz sem glihkar v službo prilezla.
Po mojih izkušnjah če je vse ok, ne kličejo če pa recimo še nisi prebolela tokse te pa sestra pokliče in ti pove. Vsaj tako je pri nas.
Jaz sem skoz utrujena. Jesti mi še kr ne paše. Oziroma vse kar bi jedla so hamburgerji iz Mcdonaldsa, pa pizze.  v glavnem sama zdrava prehrana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Kao ste kaj ostale? A katera ve kako je Polhek?

MiniOlivia -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 11:23:48)

Pozdravljene!

Jst prihajam spočita iz enotedenskega dopusta v toplicah, kopat se nisem upala, je pa hčerkica zato uživala še za mene. [sm=smajl.gif]

Pri meni se situacija še prav nič ne umirja, še vedno mi je slabo, ne paše mi jest, jedla bi samo junk food in pila Coca Colo, prej sem jedla zelo zdravo in pila samo vodo. Ej, kot da se mi telo posmehuje, no! [sm=smiley36.gif]

Tudi jst sem imela glivice. G mi je ko sem bila prvič na pregledu, v šestem tednu, naredila bris (ker ga že 3 leta nisem imela) in mi je na naslednjem pregledu povedala, da imam glivice, sama sem opazila le zelen izcedek. Dobila sem svečke in kremico Daktarin. Sem pa tudi jaz potem (tako kot še ena tu na forumu) opazila 3-4 dan jemanja svečk rdeče nitke med belim izcedkom. Klicala sem sestro in mi je rekla, da je to prav gotovo zaradi svečk, ko so se raztopile mi je verjetno kakšna kapilarica počila. Naslednji dan se je umirilo.

Tako, da tiste, ki imate glivice le povejte, če vam niso našli na urinu/brisu, da vam predpiše svečke, da se to pozdravi. Je pa to zaradi hormonov in je zelo pogosto v nosečnosti.

Lep dan vam želim in tudi jst upam, da se nam Polhek kmalu javi z dobro novico! [sm=smiley2.gif]

Kara* -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 11:32:01)

Jaz sicer ne morem dodajat na FB, ampak sem že napisala adminki, naj mal počekira rr[sm=smiley1.gif] tko da se beremo tudi tam [sm=smiley1.gif]

Skos hodim čekirat, če se bo Polhek kej javla, me tok skrbi [sm=smiley13.gif]

Jutri bom končnoooo dočakala svoj prvi pregled, pri 11t in2 d šele [sm=zmeden.gif] ma še kera tako pozno? Mal sem živčna, upam, da bo vse ok, so se mi pa slabosti končno mal umirile.

Folno sem že nehala jemat, kot je napisala že strukla, sedaj ni več potrebe. No, kaj pa farmacija govori, je pa drugo [sm=smiley1.gif]

Lepo bodite, se javim jutri po pregledu ...

Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 11:34:24)

Pozdravljene, tudi jaz v službi in počasi postaja boljše, slabosti so samo občasne, le glavoboli me še matrajo skozi ves dan že skoraj dva meseca. Danes oziroma jutri naj bi svakinja rodila, ji je že voda odtekla in komaj čakamo tega drobižka [sm=smiley1.gif] Jaz bom pa lahko pred avgustom malo prakse dobila [sm=jezicek.gif]

S hrano imam še vedno težave, mi še vedno veliko stvari smrdi, in sedaj me zanima ali se to kaj izboljša ali je skozi celo nosečnost tako?

Hlače postajajo ozke, sedaj lahko oblečem le še dvoje in me zanima kako je kaj s temi nosečniškimi oblačili, kje je to najceneje kupovati. Baje ima c&a slabo izbiro, le H&m pohvalijo pa še to kolikor vem imajo za nosečnice samo na rudniku. Imate kakšen predlog? V aprilu imam tako namen it na Dunaj, in tam imajo tudi Primark kjer so nosečniške stvari smešno poceni, v primerjavi z našimi cenami. Ampak do takrat bo pa treba kaj kupit.

Tiste ki imate že kakšnega otroka, ali so vam na nuhalni pravilno napovedali spol ali ne? Jaz se pripravljam da bom vzela napoved z veliko rezerve, ker ponavadi se tako še slabo vidi.

Tudi jaz bi prosila da me sedaj dodate v FB skupino.

Kara* -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 11:37:02)

Na NS nisem nikoli vprašala za spol in tut sedaj ne bom. Poznam velik punc, da so jim napovedali narobe, tega pa nočem, se mi ne mudi. Sej bo hitr morfologija. [sm=smiley1.gif]

mamika25 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 11:44:06)

Živjo!

KARA - jaz imam prvi pregled šele 21.1.2015 (naslednjo sredo) in tudi meni je nenormalno dolgo za čakat, ker sploh ne vem pri čem sem [sm=jezicek.gif].
GLIVIČNO VNETJE - še ko nisem bila noseča se mi je večkrat pojavilo, tudi zdaj na začetku nosečnosti večkrat, morem G to omenit, pa da vidim kaj bo rekla.
NOSEČNIŠKE OBLEKE - že par let nazaj so imeli več izbire v C&A, v soboto sem po gledala pa nimajo nič kaj pametnega. Jaz bom sicer "ponucala" še stare stvari, imam kar nekaj na zalogi.

Lep dan vsem skupaj....

polhek2 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 11:52:19)

DRage moje,

Polhek se od vas poslavlja, včeraj po dolgih postopkih dala čez abrazijo,težaveso bile ker imam motnje strjevaja krvi...

ampak vse je za mano, počakamo eno menstruacijo in gremo v nove zmage, vam pa vsem pošiljam en velik objem čim manj sekiranja, ter srečno do konca. [sm=smiley1.gif]

špela007 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 11:57:35)

Mene zarad pozitivnega Coombsovga testa niso klicali, ko sem prišla na pregled mi je ginekolog povedal kako zadeva stoji, čeprav sem pozabila vprašati polovico stvari od šoka[sm=smiley36.gif] no pa sem potem dr. Stanka Pušnika vprašala po spletu in mi je malo bolj podrobno razložil, ter pomiril dogajanje v moji glavi [sm=smiley1.gif]
Seveda si vsi želimo zdrave otročke in nas vseskozi skrbi kako se bo nosečnost odvijala. Me črviči ko pomislim na NS- kaj boste naredile nosečke, če bi bilo povišano tveganje za DS, boste šle naprej na AC? Sem včeraj brala da niti AC za DS ni popolnoma siguren saj obstaja še neka presikava FISH ker je DS več vrst.....joj.....upam da nam bo vsem usojeno zdrave otroške donosit in na svet spravit....
Stresno je to obdobje, res...[sm=nosecka.gif][sm=smiley36.gif]

jesse16 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 12:21:20)

Joj Polhek  velik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]. Želim da ti si čimprej opomoreš in uspešne nove boje.

Jaz mam pa nuhalno 21.1. tak da bomo drugi teden imele pestro.
Nosečniške cunje, uf nočem nič kupiti do NS ampak je že vse zelo premajhno. 
Aja meni so v prvo pravilno povedali za spol na NS.

Pikaloka -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 12:53:26)

Pozdravljene!
Tudi jaz se vam pridruzujem. Doma imam lanskega malega miskota starega 3 mesece za katerega sva se ful dolgo mucila...in sva zato rekla, da naslednjega delava takoj po porodu...seveda nosva upala z vsemi tezavami od prej , da nas bo plusek tako hitro razveselil...pa nas je <3 :)
Trenutno sem v 8 tednu...danes sem bila na pregledu in vse je super :)
Ker sem celo nosecnost prebruhala, sem pricakovala tudi tokrat in res ni me razocaralo :)) ni mi hudo..samo, da je vse ok z mojimo pikico.
prejsnjo nosecnost sem enostavno od6ga tedna xalje vedela, da je fantek...zdej pa sumim , da je puncka :) bomo videli :)
Prosim , da me dodate na FB :)

jesse16 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 13:11:30)

Joj vidim da boste vse pobegnile na FB al bo še katera tle ostala ???
Jaz namreč nimam FB.

Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 13:21:53)

Polhek [sm=smiley31.gif] Upam da čimprej ugledaš [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] !

Jesse ne seveda bomo tudi tukaj ostale, vsaj jaz pa mislim d atudi še katera [sm=smiley1.gif]

Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 13:26:05)

Tudi jaz nimam FB. Bom zagotovo ostala tukaj.
Polhek tebi pa velik objem ček in upam da ponovno čimprej zagledaš[sm=rozacrtici.gif].
Kako ste ostale? Jaz imam 19.1. pregled pri svoji 26.1. pa nuhalno. Komaj že čakam da vidim malo pikico spet.

jesse16 -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 13:35:06)

ooo super.
Jaz mam pa naslednji oregled pri svoji G tudi 21.1. nuhalno imam dopoldan, pregled pri svoji G pa popoldan 
A ve ste si že kaj nosečniških cunjic kupile?
A katera mogoče ve kje bi se dale dobiti kakšne bolj elegatne hlače pa bluzice bolj poceni?

Roži_ -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 13:51:24)

BIKCA, sem ti poslala ZS že 9.1 , tako da poglej v poštni predal[sm=smiley1.gif]
STURKLA, ne ignoriram, samo ne visim vsaki dan na računalniku, pa sem verjetno tudi spregledala tvojo zahtevo [sm=smiley36.gif] Ti pošljem ZS.Sončece 16 tudi tebi pošljem.Pikaloka tudi tebi.
Polhek nimam besed[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]Zelo mi je žal [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]Drži se[sm=smiley27.gif]

Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (14.1.2015 13:59:55)

Jesse16 cunjic še nisem nič kupovala. Bom šla naslednji teden v c&a pogledat pa v h&m. Glede bolj elegantnih cunj pa pojma nimam. H&m bi pomoje znal met kaj.
Jesse od kod pa prihajaš?

Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>